標題: 記得提醒你身邊的人,叫佢地小心!!! [打印本頁]

作者: goonejp    時間: 2005-9-28 11:35 PM     標題: 記得提醒你身邊的人,叫佢地小心!!!

話說星期一晚上係廣州近廣州大酒店(名唔知道係咪咁叫,有永安車番香港)同個老
, r8 e- g$ D/ Y' G" o% i  A$ N# X友同埋佢個客食完飯,由於落大雨咁就諗住去酒店截車,因為有遮蓋,咁行到近酒店/ e9 f# Z0 |) D. u6 ?
旁一條小路口,見到有個大約40歲香港男人,係大雨下訓騎樓底,咁我地見佢著衫應
7 B4 ?! A; G$ T2 M# V該係香港人,咪行埋去睇下,原來暈左,拍醒佢,佢就住個間酒店,咁就叫酒店保安3 d. f& V& f7 f8 h. ]" s( H0 ~
扶佢返酒店。原來佢先前避雨,有條大陸仔行埋去,拎部"6150"出來話唔識用,不
% @1 K' B1 K* R過又要緊急打電話,叫佢幫佢打,佢一掂部電話個大陸仔一按制,佢就訓低,比人槍
/ `1 I$ _5 t0 F哂D野!最後酒店報警,我地走頭!問返D老廣州,呢隻電槍,三舊水就買到,有9成, C9 c1 Z. K4 O
似 6150!小心!小心!; c6 W: L( A' k: t6 q% g$ ?5 |

* T. H5 ~7 Y5 k& ?●各位,我都遇過類似情況....2 k: ~5 g+ Y; e4 c
兩個月前,我在荃灣大河道"吉野家"樓下等人,突然有條大陸仔走過來,?
4 g! `6 d1 v2 |: H部"NOKIA6150"出來,話唔識開著部電話,叫我幫佢,我覺得好有可疑,無理佢,仲
* S" n0 z. w- o7 ~* ]7 S3 m$ e6 ]" Y同佢講:「搵食行遠D啦!」
7 M3 l. G! X' i9 r  S跟住佢就行開了,我想吊住佢尾睇?佢有無問第二個,想知佢究竟想點樣騙人,點知
7 n. t- Q1 |9 ?- ~8 T條友一過完條馬路就影都唔見,好肯定係身有屎,而家諗起都一額汗# t; J/ `! R- m0 _; R' q

5 t5 n6 o. X( B( A" y: w+ V& w. H●記得提醒你身邊的人,叫佢地小心!!!
作者: 替天行動    時間: 2005-9-29 12:23 AM

wah, so scary...0 C$ c' O$ J* I( c& Y

, f- M2 a. D: z3 Z. n; Q  othanks for the info
作者: magic    時間: 2005-9-29 01:04 AM

Originally posted by goonejp at 2005-9-28 11:35 PM:0 y* \0 B6 }) t$ Q6 l/ o. m
話說星期一晚上係廣州近廣州大酒店(...
; P  T( P8 Y  O
thx
作者: homan169    時間: 2005-9-29 07:05 AM

qq............
作者: kakeidevil    時間: 2005-9-29 10:08 AM

好一句搵食行遠D啦!!!!!!
7 j/ Y# u) _# a: T: V我鍾意^0^
作者: cthim83    時間: 2005-9-29 10:20 AM

如果係真有其事,不如報料上報館啦,又或者 send 去警訊,等大家都提高警覺
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-9-29 03:01 PM

Originally posted by cthim83 at 2005-9-29 10:20 AM:
  V" i3 O& o) q- v: [5 k, v8 w如果係真有其事,不如報料上報館啦,又或者 send 去警訊,等大家都提高警覺
# i% F3 I' i) T7 ~3 L警訊幾時有得做??
& V: l1 A$ X( R- v  E, j我好鐘意睇模擬案情的
作者: kakeidevil    時間: 2005-9-29 03:08 PM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-9-29 03:01 PM:
1 t4 {: I  ]6 N1 x2 ^0 X
! q1 ?" \3 j8 j4 p/ C5 ^, n警訊幾時有得做??( y; S1 K' Z" W) |- Q9 p
我好鐘意睇模擬案情的
+ Q: }" x/ M( `# J! f  u9 ]& w5 w0 W! ^5 z! m6 P5 a7 y

: g5 O7 \' x7 F& @! i! M9 G8 P1 K: Z* U* i# v& [+ A& C9 U& N
我細細個好like睇7 z  ?0 O  Y/ a( I: u  y4 ]
不過我都好耐冇睇過la,
, j2 p% a# w& E  B7 [( d唔多覺電影有得做

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0