標題: 想問宜家擺飛上網拍賣係唔係犯法? [打印本頁]

作者: ~極~    時間: 2005-10-15 07:04 PM     標題: 想問宜家擺飛上網拍賣係唔係犯法?

差佬係咪會捉?0 x& ]/ e' J7 y+ i& E* j5 i5 W3 E
因我上網search個d news好似有人炒黃牛俾差佬周左,其實有無事?
作者: fmchelloauntie    時間: 2005-10-15 07:07 PM

以我既知識.... D7 i" q* e* N
係有事~$ d5 b& @' ~6 [" f* F
唔合法的.
作者: ~極~    時間: 2005-10-15 07:09 PM

Originally posted by fmchelloauntie at 2005-10-15 07:07 PM:3 [0 S' ^4 Y- n! p
以我既知識...
+ U: V9 L& g8 ~! K' ~1 ^) h係有事~
( K- ~5 T. [. x) q. |唔合法的.
/ I# s" i- y$ w* K7 g9 E+ F咁點先算犯法?
# Y) u+ ^+ Q9 n! q( @! O7 u5 d高過原價定係總之轉售就係犯法?
作者: ~極~    時間: 2005-10-15 07:13 PM

anyone knows?
作者: fmchelloauntie    時間: 2005-10-15 07:45 PM

我諗總之你sell 人地既ticket 就係犯法.
' ~, X& C8 z: y0 X3 \( T6 }因為人地賣票既地方/機構係要有牌先可以幫其他機構賣票...
作者: admin    時間: 2005-10-15 07:55 PM

我都想知, 以前我想只要唔貴過就冇事,
$ ~/ c5 F, O& v9 \3 W不過睇新聞見到有旅行社員係disney門口賣disney平過原價都比人足,/ @8 B  |; Q6 ]# Q  a
真係有事?!
作者: d228216    時間: 2005-10-15 08:04 PM

係, 肯定係, 飛係唔可以私人交易的, 你唔要只可以退飛, 不能賣, 公開送比人d唔識既人都唔得
作者: ~極~    時間: 2005-10-16 05:53 PM

Originally posted by d228216 at 2005-10-15 08:04 PM:* L3 r9 W& Q! T
係, 肯定係, 飛係唔可以私人交易的, 你唔要只可以退飛, 不能賣, 公開送比人d唔識既人都唔得
) E# f4 m" {2 T# S
送都唔得?吓?
作者: ~極~    時間: 2005-10-16 05:54 PM

但我見yahoo個網仲有好多人拎d飛出黎,但唔係bid,只留email or 電話叫人去開價,咁係唔係無事的?
作者: ciger    時間: 2005-10-17 01:44 AM

Originally posted by ~極~ at 2005-10-15 19:13:
2 b6 J  i8 S6 t* s% `, ]2 [0 N; w* }1 Ganyone knows?
! ]2 Z" ?  c$ `+ v4 a唔高過原價係冇事嘅,差佬都係告你炒黃牛,你SET個即買價唔高過原價係唔會當你炒黃牛
作者: ciger    時間: 2005-10-17 01:45 AM

Originally posted by admin at 2005-10-15 19:55:
, d, T8 b7 a% b& |$ ~我都想知, 以前我想只要唔貴過就冇事,% {: {+ u5 b4 ]( `+ T  r! C
不過睇新聞見到有旅行社員係disney門口賣disney平過原價都比人足,& |3 `. O1 u5 U% \$ [6 Q3 r
真係有事?!
( z+ {+ p8 d( a, q  z; B7 j可能係disney門口唔比你兜售
作者: irisG    時間: 2005-10-17 02:58 AM

Originally posted by admin at 2005-10-15 07:55 PM:& o1 k8 H( G7 i& ^* @, A
我都想知, 以前我想只要唔貴過就冇事,3 a0 r2 ^- S8 x* x  e0 L
不過睇新聞見到有旅行社員係disney門口賣disney平過原價都比人足,3 q9 ]4 }6 c8 x' |! j
真係有事?!
& ?, m, j8 \7 o& G7 P: h% @
/ P3 c& M' d7 R9 O3 k2 C香港迪士尼樂園規則
. h( {: P3 D6 S+ s3 O各位賓客: 3 Y9 x) h. J3 A1 k# l
4 H- R6 [& f8 B

7 Z! H9 s" g. S7 S0 u0 X我們一向以提供舒適、安全而愉快的遊樂體驗為服務賓客之本。您可以助我們一臂之力: $ W/ |* t$ l1 K* k. x5 n5 s- {

; V9 A8 z1 R/ T5 T- B# M" e0 w; Z
# f6 o* c! I$ P: ]: n+ Q$ y2 `) M4 e: g( D
所有人士、手提包、包裹及其他物品均可能需在樂園入口處及樂園內任何我們認為適當的其他地點接受保安檢查。
0 Y6 q/ p7 T$ ]" w5 Z/ a& m0 @4 H我們有權拒絕任何手提包、包裹或其他物品被攜進樂園,及對於所有無人管理的物品作出我們認為適當的處理。 ; N, a  s6 Z# d9 l8 @5 M
請尊重樂園內其他賓客及演藝人員。請勿使用不雅語言,或作任何危險、違法或無禮行為。
# g. r/ C. ~- A6 W1 ~  _衣著必須整齊。在樂園內必須穿著鞋子及襯衣。
$ x$ _$ ^6 G' k$ F8 `& O  j只准在特定之吸煙區內吸煙。請參閱樂園指南,或向演藝人員查詢吸煙區地點。
% ?- |+ u5 t) A* ^' [請遵照為確保賓客安全及維持秩序而發出的所有告示及由演藝人員所發出的指示及要求。 ' y/ }2 F+ k6 V! z7 H0 R4 d
請出示您的門票以進入樂園。 若於同一日之內再次進入樂園,則必須出示門票及手印。 # x+ I$ X  f% v0 B
& ~" i1 ^- Z! z' u3 E$ d- Q

7 }% k: {& u, p! K9 k3 d6 [門票不可轉讓、退換及退款。門票一經修改即作廢。 門票只供同一位賓客使用,亦不適用於須額外收費的特備節目。
& y- [$ Z: \5 S  n0 w; I' m( r, K% O6 s0 |
我估用任何價錢轉讓比人都唔得

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0