標題: 有冇人試過劈友?? [打印本頁]

作者: dominic886    時間: 2005-10-17 11:29 PM     標題: 有冇人試過劈友??

如題!!!
作者: 托迪仔T    時間: 2005-10-17 11:34 PM

我擅長用"手刀"劈.....
作者: gundamman678    時間: 2005-10-17 11:39 PM

Originally posted by 托迪仔T at 2005-10-17 11:34 PM:# j/ M! V, X2 u7 U) E
: {' y! c6 h2 N  T
1 i. _2 |. O+ ]: z' B/ {- A
你到現在都生存真係一個奇蹟~~
作者: lee1988    時間: 2005-10-17 11:40 PM

睇過就有...
: |- @- `8 N) l7 b6 o8 A+ s: l6 V# l7 Q過程尤如做戲... -o-"
作者: dominic886    時間: 2005-10-17 11:54 PM

Originally posted by lee1988 at 2005-10-17 11:40 PM:
( v1 \6 c  G- r: H睇過就有... 3 g9 A: S  i' j! q
過程尤如做戲... -o-"
1 i' K4 P. X9 n; M8 P

. u# m# `# Q. ~: {9 U' `  v) {咁咪好精采~
# y3 W" c( ~8 f, I+ e你果時厘係邊牙??
作者: nkt1000    時間: 2005-10-17 11:56 PM

Originally posted by 托迪仔T at 2005-10-17 11:34 PM:% y( |8 m9 j& s* Y! v( E' t
) P2 ^# p: K- y$ G& ]
搞野!!!
作者: 左輪仔    時間: 2005-10-17 11:59 PM

你呀,我拎住枝藍妹去追人黎劈
作者: 阿感    時間: 2005-10-18 12:01 AM

有,劈柚丫嘛.......' l, Z7 U( p9 v6 A! s, q+ J7 ]
2 c! S; x: O  t; ?3 J0 G

& ?. ~* ~; z6 V7 D4 ?2 R$ b3 {) D: l+ V
* \( J" n- S4 |* Y
sorly,唔好劈我
作者: BOYDWAN    時間: 2005-10-18 01:27 AM

Originally posted by 左輪仔 at 2005-10-17 11:59 PM:
9 X: q- X- G4 B. z你呀,我拎住枝藍妹去追人黎劈
5 _" g8 a* L% O/ O: r& C& Z1 C# Q

" |! I7 {7 i& ]1 ~$ S' F) o
6 s3 o% g# z! _
2 R. x, T1 R& y  ?$ M; o哈~好殘忍呀~~~
作者: lee1988    時間: 2005-10-18 03:32 AM

一個企o係度俾人斬...一企o係度用牛肉刀斬人...% I. x2 _) j$ M7 M$ r$ \
之後大家各自慢慢離場...現場係巴士總站..當時晚上10時許...全場d人呆哂...
作者: minghkhk    時間: 2005-10-18 08:47 PM

五年前見過.
) [# G6 d( {, o5 E3 q6 Q6 v9 n; A無用刀ga...不過好激.
$ W- Z8 }- ^+ s  g0 ?0 j5 e發生在鬧市.. H6 I1 @* Y% z" p) ?/ Y$ x
有次假日, 五,六,七點倒la, 同班fd係銅鑼灣Sogo門口等人.
) Y  H2 d! Q* e7 `4 Y' U咁企正係正門(電車路,面向成日都好多人過個條馬路), 右手邊d落地玻璃飾櫃個到企左一大班人, 佢地打橫分散企ga. (個時我無留意ga, 因為個度成日有人企係到ga la.)) U6 K8 _5 f5 p- C+ B  l" b
之後無la la我既左前方(即係三角位個度), 有班人離我七十米度出現, (三角形陣形ga, 即係最頭企一個,之後後面d人每排越來越多人, 呈三角形,好似三國誌打機個陣咁) 行過黎.* r2 p, D, p+ X; b4 x7 j1 s0 _
行行下, 突然加速, 衝過去我右手邊班人到, 口中嗌住類似"打x佢老x".; V' t* o; Y  b9 i
因為個時右手邊班人離我十米都無, 印象好深刻.
6 o( l2 s6 j0 }% X: m/ ?我重睇住三角形帶頭個個人, 沖埋去, 一野禁住某人個頭落去塊落地玻璃到. (事後睇過, 塊玻璃花都無花)/ |6 m; O9 s) t: |1 x1 J/ @+ G8 K
當時sogo d阿叔保安沖晒出黎, 欄住個門口, 好似唔想俾班人走入去.
4 D! i# a3 w4 d8 W0 ~事發一分鐘倒, 被打同打人兩方一齊轉灣向左世貿方向走佬.
# C2 x/ |8 L/ b6 g我重記得有個肥仔走包尾tim.
作者: dominic886    時間: 2005-10-18 09:31 PM

Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:* F) z4 R6 J* E' R$ k
五年前見過.
1 \+ G9 n+ _3 ~/ O; C3 T無用刀ga...不過好激.
% m/ j( n3 Q8 j, u( l) y; R...
# d, d3 Q' l0 a& K- p. e
5 b! l) j1 ^; g" t0 N% H5 ~! R! A
我好鍾意你最後果句~
作者: 清揚    時間: 2005-10-18 10:29 PM

以前系學校摺報紙當刀,射馬紙當槍
作者: nkt1000    時間: 2005-10-18 10:44 PM

Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:- W0 f2 a, w9 h# M$ Z7 N0 O: |
五年前見過.9 D+ X7 P  D5 b: _( h7 y* d
無用刀ga...不過好激.
; ?! c! ]' R# I  I" u...
6 \9 z1 E5 C8 E7 m) W- C9 M& n
真係好似古惑仔d情況!!!
作者: iad    時間: 2005-10-19 06:00 AM

我講過程比你地聽
- X1 U/ _% K3 k7 {' K/ f大約7-8年前晚上1-2點(大約)幾到大圍有個足球場(近火車頭酒吧). t9 D0 z0 u0 @' `: U- h. z8 u
我返香港過summer(本人在外國讀書), u& T$ p/ E& l) K
我同朋友去街(我的朋友跟人既)行好運中心
5 [( n) e' O- B8 Q/ |我朋友既ar大無啦啦唔知發咩神經飲醉酒唔知係take左成 係甘屌鬼$ H  A7 m' A* I; {
之後我同朋友見到佢,見到我dfriend 話一陣講數,連我都要去...
; A5 z; W8 d6 ]0 B去左球場講數入面2社團加起上來有300人多
$ H3 H9 t4 L3 T3 v; D& m我同朋友佢企前面...下到我同dfriend腳軟
4 U5 T9 r. m0 ?1 f之後對面社團仲要有開山刀(佢地收埋左); O5 J$ E- O& v3 f1 g3 {! d
2家真係打起上來,我同friend 立刻走la, 點知比人埋伏4個角球地方都比人包抄
  R" f& g0 |) e# g( T( w9 [(見到d人比人劈到個頭d 皮吊著左隻眼)...@@ 見到我都呆左....心想做戲咩....有沒甘誇張
8 i3 C% b. z, R( s5 D6 j我地都唔理照走(見到d大哥拎著大刀搵緊d ar大劈)
5 P+ k6 r$ X; C  p好運地沒理我地,我同朋友走啦,再回頭一望又有一隊人追我地1 o4 n+ V7 u& e% j
我地賓跑到大街...(姐係旁邊係火車站) 見到的士立刻坐車返屋.......$ p: s: l; i3 k: ~' F7 O
之後我地真係好驚...唔好跟人..唔係講玩4 F+ w6 L# J+ z) P9 b1 F9 i9 T
6 h% C( r) Z; ]& Z8 f; k% U7 o
[ Last edited by iad on 2005-10-19 at 06:07 AM ]
作者: 阿感    時間: 2005-10-19 07:30 PM

請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?3 i4 x, z) E2 e
定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
作者: iad    時間: 2005-10-19 10:33 PM

Originally posted by 阿感 at 2005-10-19 07:30 PM:  y4 k* {0 Y- G( z
請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?, I# B6 h) f! h) r- |( g) U; q
定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
1 t/ |, ~- u* e3 v' v, s

, K6 m+ B. k8 Y  w9 D& Y+ K- z* I$ I1 S# Z: e' ]& m  s! X
睇news, d人多數渣槍多....4 o( ]! z  c* l: ~
有2個人渣車, 一個想過佢頭- w4 m1 n$ A& t" ^9 ~
唔知黠樣2個人都停左車曾論2 A5 ]" k/ b( ?& {. c5 O3 `5 S7 `
之後ar A 開槍射 ar B
作者: Kra    時間: 2005-10-20 02:34 PM

um .... 係呀 ~ . a' k1 g" j0 X& x  x
人地老外通常都係渣槍多, 一炮過, 你死係應份, 死唔去係你大命 .......... ; S8 a0 C$ L2 Y- V# Q2 e
我地老唐拿刀劈, 開山刀, 老牛同西瓜刀 o既威力通常都係大過單單一炮, 同埋老唐 ' 一不做, 二不休 ' 好小話就咁劈你一野就走, 一向都係劈到你訓晌度先走, 理論上你 o既死亡百分比會高好多 ! 達到目的o既機會相對高 d ! 晌經濟原則上拿刀劈係好過查槍射 .......

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0