標題: 各朋友為我解答`thanks [打印本頁]

作者: 牛仔    時間: 2005-11-21 01:15 AM     標題: 各朋友為我解答`thanks

冇~`呢排有個舊同學打卑我..開頭問我最近有咩搞呀咁...' v  g% m2 z# Y
之後就開始想約我出黎飲野..傾下計呀..我覺得同佢咁耐冇見.冇咩好傾..so話返工唔得閒- ?5 P9 G# _4 F3 t" U/ O
之後就搵得我好密...3,4日就打黎一次~~係電話同我傾計~~好煩$ o' S! G" @2 v
最近仲話一定要我出黎..話有好野益我..我問佢有咩好野益我~~佢又死都唔肯講& G  w8 |% e& R! j6 E3 c; O
話總之有好野..快d出黎啦~~仲約我係銅鑼灣sogo果度等佢~~去飲野~~
4 v. O+ Y/ {3 P: w1 V9 u; c, r3 x  a
我覺得佢成都係傳銷...) y# B8 f! L! b( A) _: B

9 H0 ^- H. x. P7 X( Y* z% Y平時都係返學見..返學傾多.....放學就唔會一齊玩果d
* P) K& X2 D8 k" i9 A突然冇啦啦咁急咁成日搵我...有好野益我..問佢有咩益我又唔講..話出黎就知~" x7 Z0 H, _) o, o9 N! |3 n: ?

0 M4 L" V0 Q6 t7 {: E' G# G: ^更係有d怪啦~~你地覺得點呢~~係唔係傳銷呢?...(可能呢度有d做傳銷o既會屌緊我)
作者: Maxson85    時間: 2005-11-21 01:28 AM

九成九系喇。。。仲有0.1成系保险。。。
作者: 阿感    時間: 2005-11-21 01:29 AM

直頭係傳銷,千祈唔好去,你唔去佢實有好多野講,又話你應成左佢,當唔當佢係朋友之類,但係你千萬唔可以心軟,決絕D拒絕佢,話唔同佢做朋友,佢仲有野講即刻收佢線,如果你去左就有排你煩
" a4 M, H' `1 i  G  U* D, {' Z8 j4 l  P' A7 m
[ Last edited by 阿感 on 2005-11-21 at 01:31 AM ]
作者: spector.R    時間: 2005-11-21 01:30 AM

我覺得好大機會係...
+ J( @; f4 `  G: W+ e0 B我都遇過你所講既舊同學, 開頭係係ICQ冇端端hi 我, 問我最近點, 個陣其實已經畢左業好幾年, 而且我同佢可以話係一d 都唔熟, 只係中學同班過一年~  . x- ^1 m! E! c* l# ~

# J7 d! _) J5 P) G之後佢開始隔幾日就打電話比我,  話想約我出黎飲野..傾下計呀, 9 y' }: K% w6 e8 u% r1 a
我覺得奇怪, 問下其他比較熟既同班同學有冇收到佢既電話, 佢地即刻叫我唔好so 佢, 原來佢中學畢業之後, 連讀左一年既大學學位都放棄左走去做傳銷, 話搵錢多wor......真係服左佢...4 S8 Z3 r+ |7 f) t3 L- u
2 D, d! A$ T4 h" b5 e
[ Last edited by spector.R on 2005-11-21 at 01:31 AM ]
作者: 牛仔    時間: 2005-11-21 01:34 AM

係囉~~我都覺得係.....傳銷果間野好似係sogo側..係唔係呢??
- n4 Q' d# O( v$ Q1 O; @' \) X2 G4 k# s) t: c" @  f
其實傳銷係咩性質???
作者: 阿感    時間: 2005-11-21 01:40 AM

Originally posted by 牛仔 at 2005-11-21 01:34 AM:2 v7 e8 B3 o% b7 n) S1 g
係囉~~我都覺得係.....傳銷果間野好似係sogo側..係唔係呢??. ~8 G8 b; t9 {) R6 j0 b
( z' w/ M1 R9 r4 k7 K3 l
其實傳銷係咩性質???
5 ?# I$ c/ E4 W4 |
+ n- G+ P2 j& l: a: j7 e4 M/ F
傳銷O既本質唔係sale貨品,而係用屈人入會,總之唔係好o野啦
作者: spector.R    時間: 2005-11-21 01:41 AM

睇下呢篇傳銷知多少: http://members.hknet.com/~pchk/MLM.html' f' }3 k) ?( D6 c, `' {
" I3 \/ {; m, y5 X5 B
所謂傳銷,,是靠人與人之間的接觸去銷售產品或服務,,最常見的傳銷產品有健康食品、護膚用品、家居用品等等,從中可收到一定之佣金, 而透過介紹其他人入會成為會員,介紹人亦可分享其下線之成果。換句話說,傳銷是一種擴散式的推銷工作,而當中每一位會員都是一個獨立個體。
作者: 阿感    時間: 2005-11-21 01:53 AM

你做傳銷要先俾錢買貨(一個戶口),通常會叫你開多幾個戶口,話會報快d,傳銷公司o係你入左會後,仲要你俾錢上堂;除左錢之外,仲會改變埋你o既思想,人生觀,一味講錢,完全濟唔過
作者: austin666    時間: 2005-11-21 01:59 AM

唔熟咪仲好$ o& ?7 y$ W; D0 R" {" ~% B( Q% L  @
唔理佢又唔會點
作者: 阿感    時間: 2005-11-21 02:02 AM

唔係話傳銷一係呃人,不過正當o既我本人冇聽過見過o羅
作者: austin666    時間: 2005-11-21 02:52 AM

Originally posted by 阿感 at 2005-11-21 02:02 AM:4 j1 W2 R- o, _* y
唔係話傳銷一係呃人,不過正當o既我本人冇聽過見過o羅
; n- I) u! ?- m3 a1 s4 N
2 h6 Z1 w  `! Q1 U5 i/ R! A& d7 V% u6 j, f
簡單d講如果好野\正野
! m: H/ ~  ?3 s' D) D( E. _; B. l- |冇可能冇人知7 T2 @. I- T8 r7 W
通常呃人都會講呢5句  J2 Z0 @4 U+ }4 A/ f5 L
(1.) 有D好野益你1 ]4 s* S5 Y+ w  n' G
(2.) 你知就好啦唔好俾人知* V6 n  i) h. j
(3.) 咁正你唔係唔要吓: O# k/ S: {1 b2 y4 z0 w/ N) a
(4.) 機會難逢唔要係你的損失) D* ?& c1 ~6 k% S" ?/ j8 R
(5.) 大把人排住隊要
1 K1 |3 ?0 S$ {, ~+ R6 B; [, ^$ [5 E9 K+ i% \2 Y5 y# M+ e3 U9 e

; j( y9 N3 T5 s- k+ t! m: W7 B如果5句都講曬99.999999999999999999999999999999999%呃人- v) }5 N# |* x( v# m

作者: Jk    時間: 2005-11-21 04:04 AM

你應該响電話同佢咁講:我呢排好窮,吾夠錢駛,江湖救急"度"住1萬幾千過我責吓袋先...得吾...(對方收左線~~).........
作者: austin666    時間: 2005-11-21 04:12 AM

Originally posted by Jk at 2005-11-21 04:04 AM:
  f- y* J0 n' Y; F% s你應該响電話同佢咁講:我呢排好窮,吾夠錢駛,江湖救急"度"住1萬幾千過我責吓袋先...得吾...(對方收左線~~).........
  Q# j0 k8 B! w& E  B
3 [3 F1 ?+ B6 h! M! ~6 u4 f( y$ R8 r/ @# I' R; B3 S+ A

9 m* \0 w- ^; `! D佢會答好丫
0 \+ G6 `" o" \- P2 S
: ^- A( X  D8 g出黎之後帶你去借財務公司
+ S: z( s2 S- N$ ?0 {0 m8 d0 b, G6 U+ ~9 o
又會講借開幫我借埋
作者: Jk    時間: 2005-11-21 04:31 AM

Originally posted by austin666 at 21-11-2005 04:12:* e9 D' ?) `+ j- A
佢會答好丫
" @  _/ E; _/ f7 @; |/ F- j: M出黎之後帶你去借財務公司3 W3 f* V9 b: ^; c: f
又會講借開幫我借埋
' y0 J- U: M) l+ M* [(咁絕~~)" C  S/ L: X  T: O
好吖!不過要你(佢)做擔保人...
作者: flpo    時間: 2005-11-21 09:02 AM

佢再打黎吊9佢啦,冇事獻恩勤,有好野佢都留番比自己啦,仲衰到唔熟唔食~
4 G. o  A, T0 W, @/ q(警訊成日都講呢d案件)
作者: 牛仔    時間: 2005-11-23 01:03 PM

我問過晒我d friend~~果條友真係做傳銷~~估得中~~好彩冇理佢
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-11-23 08:10 PM

我去過一間係尖沙嘴~尖東(果次同舊同學買完野比佢押左上去)1 b4 x( _8 g8 o; r2 u
我ed22世紀少年~佢點會昆到我呀~不過睇到d師奶反應就...
作者: kantang4910    時間: 2005-11-23 08:26 PM

銅鑼灣果間賣香薰,我就話佢賣水.最後佢叫晒所有經理都唔夠我講.放我走.我朋友聽過一句:當問你借五仟得唔得?7 _! X4 C& `8 ~( ]* x6 z6 d0 ~9 k
之後係六皮升級費
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-11-23 08:47 PM

Originally posted by kantang4910 at 2005-11-23 08:26 PM:
8 d$ J, q5 g) j0 D銅鑼灣果間賣香薰,我就話佢賣水.最後佢叫晒所有經理都唔夠我講.放我走.我朋友聽過一句:當問你借五仟得唔得?
8 y$ z" y  I3 R2 ]6 _" b7 i之後係六皮升級費
0 F6 H/ Z$ X3 ?: ?我去果間賣d"健康食品"...但食左有冇事就真係唔知1 E! f0 ^7 g2 J6 L
有個打隆通果d人猛同我講有得做,又話咩~又乜~
7 J4 C3 w7 O% Z" t' h我就哦哦哦當佢傻咁

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0