標題: 窮人係咪就要畀人玩呢?唔想死想開心過日子請看!(要剩錢) [打印本頁]

作者: potter123    時間: 2005-12-11 05:12 AM     標題: 窮人係咪就要畀人玩呢?唔想死想開心過日子請看!(要剩錢)

請發表意見,謝謝!但別問我如何被迫害!我只能夠話好慘!好辛酸!你意想不到的辛酸!* K+ q. K- s' e% a

: x4 V/ n; M# f+ e% j" A6 z試想想堂堂一個男人被香港人逼至喊,逼至死絕望,試想像一下,我就係辛酸者!
8 G- z9 ^2 W2 S希望大家睇完後只雖做一件事,只係為自已存錢6 e0 i. z7 i8 q
若果你地唔信冇錢會被逼害,就不用理會,只係希望大家無論如何都要剩底一張離開香港的機票錢!唔好選擇中國以內所有地方!
  Z+ ~6 ?' Q( X還有身邊幾親密的朋友,情人,家人,警察全中國都要提防會同一時間地出賣你!唔好以為自已好叻2 U0 N6 U% J% ]4 O" E
記住當以上所有人出賣你逼害你時,你幾叻都冇用,不過佢地力量只能在中國內!
! t% _( @) O: Y, N你就會知道慘!唔好以為有工作做就無人害你!記住由細玩大的朋友都出賣你!* p! D" P1 L4 j7 o7 G3 r) |' x
佢地會用搔擾方式去迫你犯罪,搔擾即係煩,過份搔擾又想想係點,係唔合法的搔擾,佢地會話係同你玩遊戲* }' i7 k1 u& Z& L
會同你玩一個迫死你的遊戲,會玩一個唔尊重你私隱唔尊重人權的遊戲!一個害你的遊戲!, q, y" s' n0 @
一個害你的遊戲!& V% o7 d4 k/ i# Z3 M4 T9 W+ w  E0 G

0 l" c, _( b7 |* _9 [以上並不是吹水!大家唔想有被迫死的時候,信我,千忻唔好放你的信任在任何人身上!
5 E: o. f1 s0 A0 F5 z+ E; d& O留錢!信自已!緊記!還有你的護照,要確保自已有足夠能力馬上離開香港!
6 U  E. Z- g& U' N/ _
, n  x7 h' ^1 W[ Last edited by potter123 on 2005-12-11 at 06:08 AM ]
作者: sas    時間: 2005-12-11 05:32 AM

呢位兄台受左咩氣呀?
作者: My heart will g    時間: 2005-12-11 06:22 AM

窮人...if u think u are one forever..then u should go to die~, {; V2 P$ R1 N+ Q! P
quick!!
作者: wind69    時間: 2005-12-11 07:06 AM

被出賣是人生必經ge階段,
6 m% \% {1 {# Q$ N! @# A$ w經一事,長一智.......3 b9 g' H8 T) }! y7 F+ n
或是貧,或是富" d$ W: ?$ `$ S2 X
還是自己心裡面量度" J  F. w; w+ ?; S2 _1 c

" i- Q' i1 J; [既然希望活得比人好% c. `, e* e0 t; e; a/ r# |3 f
又何苦要歇斯底里的叫嚷下去,5 y, b- Y) x4 `
讓生命添加一些灰暗的色彩呢?! Y/ U( B& ]4 C8 l. I0 r3 G' v- `
人生匆匆就過4 I  Y7 q& q2 V( B1 Y( L1 Y# Q- {, I
憑良心,
6 D' z0 a1 d. ~6 m3 ^$ {/ |簡簡單單的活,# o! C: y  k$ n2 v: I5 y8 ~
開開心心地過,
$ A6 E  U6 e. m& \4 T唔通真係好難?
5 t0 J/ p! U/ k- c, c" S1 b  ~: ]% d+ z+ i
本來就是一無所有的人/ f0 s1 d9 {# t' _6 r9 R  _/ y2 j
又何來失去呢?
作者: foothill    時間: 2005-12-11 08:39 AM

Originally posted by wind69 at 2005-12-11 07:06 AM:
& M; t0 g+ M+ d! z8 h  d1 e被出賣是人生必經ge階段,! ]. r9 A9 c% o1 H1 N
經一事,...
6 x& l9 T! Z" k" y1 L6 Y$ P
8 S3 k  a& e: d呢位brother講得好,+ H* t0 J5 e5 N: x) [3 H
上面位樓主你自己捻清楚啦,
8 D+ e4 c- }. k1 O3 V$ ~$ x/ m呢個世界唔係得你一個俾人出賣過,
' o) Q" q9 o* N1 V好像我自己咁都俾自己最親ge人出賣過
; S# M- y4 N* f9 t0 d; m# ]但我咪又係一樣開開心心做人,+ A+ q) T; g+ B9 g% b+ }( ^% X$ e
愈去想只會苦左自己, 所以何必埋怨呢?
" C- s) A* s, Q# U/ j5 ^最重要係經過呢次事件之後,
9 D4 Y2 h( K6 i你認清左對方為人,1 l8 l9 Y' x" e
下次唔好再俾人出賣!
作者: 遊戲    時間: 2005-12-11 10:17 AM

睇來樓主遇到一些好唔愉快既經歷喎.......
作者: pigcat    時間: 2005-12-11 01:00 PM

其實全世界都係咁...走得去邊..?
# L9 i: n! P7 ]6 v6 f
3 U8 x0 Z8 E, q$ d要唔比人恰就要自強,,發奮, M6 {1 t3 q; Z% B
不過好多人做到時...就係轉返頭去恰人...8 L1 r8 f1 t9 W. O3 a: _
一個永恆...悲哀既循環,,
作者: sherryliu    時間: 2005-12-12 04:51 AM

What is 出賣?
作者: 中山托世    時間: 2005-12-12 11:23 PM

俾人出賣..2 n* m  j( A3 z9 F' q' o' [
就知道朋友既定2..
/ }4 p: r) }; Q8 p" o& O4 v- v當有1日搵到真正既朋友,就冇出賣喇
作者: men    時間: 2005-12-14 02:39 PM

事情經過是怎麼樣的?可以分享嗎?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0