標題: 难吃的街头小吃 [打印本頁]

作者: kaixinren    時間: 2005-12-13 10:45 PM     標題: 难吃的街头小吃

返来香港3日,吃过北角,铜锣湾,湾仔街头的咖喱鱼蛋, 发现现在的咖喱鱼蛋超难吃!! 记得去年返来的时候,出边的鱼蛋都OK的,E+的简直不知所为, 咖喱唔够味我都忍啦 ,鱼蛋竟然全部都系粉, 唔弹牙! 好失望啊!! 8 z/ a  j  p' ~

' n, Z3 \! k8 x. w: D( A记得小学时的鱼蛋超好吃,同E+完全唔同,大家有没同样的感觉呢??
作者: flpo    時間: 2005-12-14 12:02 AM

我都有没同样的感觉: |  Y" ~6 Y: a! ?3 C
2 s* L: i2 W  i" v% A
(仲咩你用簡體字)
作者: YingTung    時間: 2005-12-14 12:06 AM

哈~~好味既魚旦已經少之又少...
9 M2 K% E0 }  b: Z- R$ m% C7 n( U觀塘康寧道斜坡有一間已經有超過十四年歷史架喇..o的魚旦細粒又彈牙,我小學三四年班已經食佢架喇...
& ^0 ~& C$ L2 o: N$ P) b" x+ I  e另外旺角火車站既車仔檔亦係一流!
+ k, t9 E' y2 c' w5 n& X/ w, v銅鑼灣銀座隔離間"Eason讚好車仔面"既魚旦都OK既..不過都已經係次一等..' _4 ]4 B  B! W5 h. w7 z0 R
大家仲有無其他正既魚旦檔~~
作者: Athlon 64    時間: 2005-12-14 12:54 AM

鴨寮街有檔買牛什的,! f8 k$ T* Q+ X6 T; _$ Q2 m
全部是人造色素.) j2 Y0 F8 ~. C( H6 i2 ]7 s1 @4 O( y
食完之後包保你會伸曬!
作者: Athlon 64    時間: 2005-12-14 12:55 AM

賣牛什.
作者: tomken    時間: 2005-12-14 01:08 AM

Originally posted by YingTung at 2005-12-14 12:06 AM:$ m- l7 b; k$ u+ F+ Q
哈~~好味既魚旦已經少之又少...- h, ~& d. ?+ A7 y% P7 Q
觀塘...
7 O+ \9 c( {& N7 B: g( ~8 e官塘果間..係咪有條走廊唔跳通去另一街街架?
作者: Jk    時間: 2005-12-14 03:48 AM

油麻地地鐵A2碧街出口果檔魚旦好正!
作者: qweqweqwe    時間: 2005-12-15 03:19 PM

hai ar hai ar....仲咩你用簡體字 ar
作者: newman2005    時間: 2005-12-16 03:30 AM

Originally posted by tomken at 2005-12-14 01:08 AM:
' q6 S' ^. R* y: p4 m- H4 z8 z7 N2 h# B4 w& |, ?
官塘果間..係咪有條走廊唔跳通去另一街街架?
3 W% ?( |/ v8 F( I& P/ Y) h7 n2 l. ~
應該係卦!? 除此之外康寧道都冇乜魚蛋檔囉 ....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0