標題: 過份嗎..? [打印本頁]

作者: pigcat    時間: 2005-12-17 11:37 PM     標題: 過份嗎..?

本來我都幾同情佢地
4 S/ i7 L6 F# ]5 {不過...4 z! e7 l( Z' K
自從晏晝起..( S, z+ s5 a  N; N
我改觀左- J3 Z9 M1 l* a. X# N9 w
; O$ c2 a) h0 C2 Y: t1 j3 @
佢地講左好多次話唔暴力..' q; @- }! n+ S8 d1 W* k
又話咩香港市民支持佢地
+ M; y$ M1 T$ c& }9 ~6 R佢地唔會攪事7 x' L- E2 Z- v! {

9 Q5 Q3 H) K: D! V$ z+ i但今日5點開始一連串既事
) E/ `- G" S" `: u/ g5 O證明佢地係講大話!% J1 O8 p* J9 W7 `

1 i9 q9 f% G$ b9 f' m% j% y佢地所做既野令我極之反感!
  ?: g" [  Q& o5 @/ U4 ?: E+ h% u" A4 W, f5 S& ~8 ^
可恨香港d警察真係太溫柔..
$ D9 B9 B& ^+ Q) t. f# S(因為過往都係動輒得咎!用適當行動都叫暴力...
) b% Q4 q% Q! ?3 x1 C9 s攪到佢地唔敢用有效既行動去對抗..
0 M9 |. z9 E# Z; y好似長毛果D死人野咁
8 U7 }  P3 A7 Y3 @6 H$ {0 R6 F' M用胡椒噴霧都叫濫用暴力...然後扮可憐..
7 i8 Y6 c  y6 e: G扮晒比police蝦咁...真係比佢吹脹!)( J5 I! T2 H3 J. ~/ h# m. V' b

3 U# r2 J8 q5 [% y! l基本上而家呢班暴農咁做../ V4 Q* T0 j0 t7 x1 l4 P+ o
police最好係拎住d警棍追住黎打
" n9 L+ T: C4 `. k唔係佢地真係唔知驚ga!!7 N1 K8 B& S' z, ?+ E# ^
萬一衝到去會展點算呀!
/ L: h7 a6 C7 y) c3 @7 P, ?而家係佢地唔違反協議...
4 n; r) }6 b! ~0 |0 b仲攻擊一d冇裝備既police...& l4 K- _% n( s2 t1 ?$ l) B8 N
可惡.......+ {: x5 L6 j- F. q3 \$ E$ o
我真係有d衝動去打x佢地...) A+ h5 R+ H: g

3 S2 B! z) L; ]
0 _' g" c& f% [. u7 e7 |+ W: h. N3 g我明佢地係想人地注意
  _+ ^/ H- m+ P+ t佢地而家日日都係頭條啦!
2 J! a! r0 n- k% U( _; f: `! G8 f) J而家全世界都知佢地示威...8 S( e. z5 [+ T6 r; P8 h( T, D
南韓農民無所不知...
, w, I+ a8 K& R佢地咁攪事...$ w9 ?  B2 K, I9 }2 K
個會唔會開得快d ga wor!!) ^5 U* Z4 V5 b5 X; D* {0 @
我覺得咁做未免太過份啦!
! n0 T( ]7 T( X4 n+ e& n2 O6 r$ z4 `; \+ n% U+ W
大家記住!4 z& K. }  z" o1 [* W* h' {

, a0 n3 G7 s& F" l* u) m4 }" W, S3 ]可憐唔等於可以任意罔為!
7 F7 l7 l; L+ e4 M可憐唔係破壞安寧既通行證!
( r) `4 g8 A; D2 H! Z: t濫用別人同情而為所欲為者...更加可恥!]0 y2 b2 L; p2 ]4 Y5 }5 D' a

: S( u+ [( g, j' w& J. R
* R4 ~7 x. W9 Y/ ~7 k(以上純粹個人意見!)
作者: xthmkn    時間: 2005-12-17 11:47 PM

香港警察唔係蠟鴨
作者: asas125435    時間: 2005-12-17 11:48 PM

可憐唔等於可以任意罔為!
5 ^! \3 x. w- W, L可憐唔係破壞安寧既通行證!
/ n, j% G# n* V$ ?7 P. m濫用別人同情而為所欲為者...更加可恥!2 O( B& M) d* U8 X/ q

* u( J# I, b# T, C) h( o- l很好...
作者: MaxFigo    時間: 2005-12-18 12:09 AM

警察ge責任係捍衛治安
8 s: X) X: B& I8 I! H  `
/ W6 y. w* b# T$ V' j8 Z" }6 v但d示威者破壞香港治安3 k; b! ]  S/ R6 ?7 v* ~
係迫警方走上同佢地對立之路
作者: singleung1956    時間: 2005-12-18 12:35 AM

胡椒噴霧噴下,個隻姓鄧妖怪都話警察挑釁,拿棍追打,鄧女妖上電視殺人都似
作者: Irreversible    時間: 2005-12-18 12:37 AM

佢地都未算最激啦.汽油彈同燒車胎.我地唔係佢地.係永遠唔會明架啦..佢地國家本身已經夠窮啦.而家又俾世貿玩.佢地唔殺左d警察都算係咁架啦.
作者: 阿感    時間: 2005-12-18 12:38 AM

ok啦,冇刻意破壞,從新聞片中睇得出農民同警方都有留手
作者: nono_comdan    時間: 2005-12-18 01:02 AM

班南韓農民根本是挑釁,嚴重挑戰香港警察ga尊嚴,係罪不可捨的
作者: 靚女獵人    時間: 2005-12-18 01:40 AM

農民絕對冇錯,亦唔算岩
" Z" W- O. j- C和平示威冇用o既,世界唔會知% R6 [9 `' ^7 L% r2 P# J1 I) f9 e
佢地衝去有防備o既警察,唔破壞
" y- g. s# j, g" C% K: i已經做得好好
' ~6 G- s: |5 t0 \$ x+ K2 d
, ^3 U. @" c6 G/ \% U我地無可能明佢地係幾慘& g  Z% ~, g7 [; a. S# j8 l
呢個係唯一機會to let the world know
作者: funnygay    時間: 2005-12-18 02:40 AM

but佢地老早就話星期六係會有激烈既行為啦啵,算做事前俾左警告警方
2 I* T8 M; J+ n" I8 a( P* ]* g2 N講真,如果佢地真係搞事,駛乜講出黎,我覺得佢地ok啦,大家都係做番大家應該/會做既野姐
作者: 機密    時間: 2005-12-18 02:44 AM

Originally posted by funnygay at 2005-12-18 02:40:& [$ k& A$ X: }9 T
but佢地老早就話星期六係會有激烈既行...
5 o, ~* [5 n0 @$ W2 k
6 m- A; X7 L% h" bagree' n8 f  J0 ?! E# A6 O
講真,其實話亂,但雙方都算就住。同當年打石崗差好遠。 當年d越南仔招招想law你命架
作者: nono_comdan    時間: 2005-12-18 08:08 AM

佢地都而家都對香港未有製成實際破壞,的確是唔錯,都可算冷靜。
! U9 w" v& e* O4 u4 s不過都係睇埋今日先講,最怕佢地最後一日先來玩野。
0 r7 h0 h5 S0 O; z5 V9 q0 O2 b
& x0 U6 S, {3 S5 y# L5 F' R[ Last edited by nono_comdan on 2005-12-18 at 08:12 AM ]
作者: pakho    時間: 2005-12-18 08:36 AM

Originally posted by nono_comdan at 2005-12-18 08:08 AM:
+ d  b2 S5 v6 o佢地都而家都對香港未有製成實際破壞,...
/ M2 u8 s) @0 p, |# W7 Y
拘留哂所有示威者~加上睡眠不足,體力盡消~相信已玩不出什麼樣子
* T, C! a$ a: _; p7 [警方計畫已達成了~:cool:
作者: 155220    時間: 2005-12-18 09:15 AM

唔過份
作者: 靚女獵人    時間: 2005-12-18 11:05 AM

Originally posted by pakho at 2005-12-18 08:36 AM:- \2 Y1 H1 }6 f8 f/ H

1 i9 ]6 Y0 u5 k% c* W拘留哂所有示威者~加上睡眠不足,體力盡消~相信已玩不出什麼樣子* y( b. I7 _9 i9 r& n$ N- `5 Q
警方計畫已達成了~:cool:
' r' Q, W9 a2 c+ Q- s" _
請唔好用""呢個字悔辱o的示威者
作者: pigcat    時間: 2005-12-18 11:57 AM

可憐的農民!: v- e6 k: f/ D. ^2 O7 a& m9 F
可惡的暴民!

作者: 替天行動    時間: 2005-12-18 07:24 PM

Originally posted by nono_comdan at 2005-12-18 08:08 AM:8 \$ A9 J$ Q' k( h
佢地都而家都對香港未有製成實際破壞,的確是唔錯,都可算冷靜。
5 m$ p" \! f4 Z+ ]+ z; z不過都係睇埋今日先講,最怕佢地最後一日先來玩野。
. W& s, h' \! N+ _: Q( |) n
咩叫實際破壞﹖係咪要D人打爛曬D玻璃放曬氣油彈先叫破壞﹖
  k/ d/ ], B3 N4 H& I8 g6 T. {& y香港警察都係香港人﹐係特區好重要既ASSETS﹐真正受傷既警察人數跟本同傳媒部導一定會有出入﹐就算斷左骨都唔會見報﹐祗係會響幕後受苦﹐尼D破壞你未必會睇到。仲有破壞公物﹐將鴻興道海旁一個鋼鐵圍欄拉低﹐又破壞警車﹐仲有因尼星期內封路帶來既鋪頭損失係數以千萬計。。。
作者: MaxFigo    時間: 2005-12-18 08:36 PM

Originally posted by funnygay at 2005-12-18 02:40 AM:
8 T2 Y8 u% P- K0 N& a* j' Wbut佢地老早就話星期六係會有激烈既行...
) y8 K1 N8 V  Q( M  K% \! b) a
4 u1 J" ]; B% G, e1 c' K; f- X9 S  I# q. L6 j" p. |! q
事前警告?!4 Q: b9 T+ R! s, d
尋日ge暴亂係毫不起眼下突然發生的
# A5 }. X0 @5 x' z! p& `所以警方防線先失陷
0 Z1 \; |0 N' j首當其衝ge仲係無防暴裝備ge警察!!& b: f! J' ?/ n! f9 c' z6 ?0 @0 E2 v

作者: MaxFigo    時間: 2005-12-18 08:37 PM

Originally posted by 靚女獵人 at 2005-12-18 01:40 AM:
' m% b; h1 g. ^* j  V3 X1 J& y農民絕對冇錯,亦唔算岩
3 ]4 P; Z! t7 B% `/ P& z+ X和平示威冇...
  k) g/ x9 `/ S  q
& x1 b; {1 h" H# y7 T: M6 d; [
% `. X( z8 M. y/ P  c
衝去有防備ge警察?!
- {; [4 w5 X  z: Q事實上....尋日示威者ge目標已經唔係盾牌
8 k3 ?$ Z4 [5 k8 A: ~而係一個個無防暴裝備ge警察...
$ N4 e) G) q: O# j9 W  B# K滅火筒...梯...無所不用其極
作者: MaxFigo    時間: 2005-12-18 08:39 PM

Originally posted by 替天行動 at 2005-12-18 07:24 PM:* F% G: b: U3 U! b8 `9 N
6 F  w* J& C5 d# y  L" K
咩叫實際破壞﹖係咪要D人打爛曬D玻...
7 M# p. o( H! i9 P  \# t

7 s" Y# H' [8 i, e4 r
% o1 J! D( Z& r- J2 A. Y警察受傷人數即使比示威者少
5 [/ M5 O* |- |/ ~# q9 ~, Z& S5 r但警察受傷ge程度未必比示威者低!+ k3 w; J, ?% |

0 D' A; e" H& J; Y警察連警棍都唔夠膽打落去! L) J( c8 B5 R/ i7 E
相反示威者就用哂滅火筒、錢枝、鐵欄
2 y% f( c7 N5 h% A2 C  k見警察就打!
作者: pigcat    時間: 2005-12-18 09:01 PM

Originally posted by MaxFigo at 2005-12-18 08:39 PM:
. v( g+ u# E6 I1 J; f
8 R$ g9 z5 y! M' M" w. |5 c: r( }- \% Q+ A

# d& ]0 T0 w6 h- `- |/ F9 z9 N警察受傷人數即使比示威者少/ k/ Q/ S% k& C& c4 O6 I8 l
...
4 ?& l4 E2 @4 T9 b5 I  A( ]係ar...
9 |  r8 P! g% w8 n% q/ m有d仲執左d警棍...  ?. v/ {8 ^" |
整尖佢..., v, Y4 A/ b1 J3 m. t7 ~( j
然後用黎"隊"警察個頭...
! W. Z& j7 B! U( R6 Z" }( R好恐怖
作者: 機密    時間: 2005-12-18 09:13 PM

Originally posted by MaxFigo at 2005-12-18 20:36:4 @* d& _% H6 E- u

% F7 _; H( O4 V, t- r0 [. \
' i: {# k- ?* T0 X: M; F% {- k: V
" A0 \3 e9 b, G- }" U6 ]4 ]事前警告?!
0 L9 N+ v( X4 r9 J" ]% Y尋日ge暴亂係毫不起眼下突然發生的
1 a( ~  Y2 u& Y# J# O所以警方防線先失陷1 z! \  N9 Y' w' ]: \
首當其衝ge仲係無防暴裝備ge警察!!4 R6 x3 ]9 W/ k
& a& p2 b4 x: v7 l3 |
& B- v2 Y7 n* M3 a' g呢d就係指揮官都是青黃不接囉! 點會咁安排架。 以下是我用同一篇文回第三次,不過都是我認為係咁。希望你不要介意。5 n4 Z7 X% \/ D# N5 r7 ?

. s4 S( j% x5 j1 |& I8 n
0 \/ q4 w( T2 Y2 S其實今次都是小兒科,香港太平得太耐囉。7 e3 F6 R' z7 m: Z6 g
老實講,以我是行家角度睇,今次兩邊都留了手,只是出了一半力。 大家都知只是要交功課俾公眾睇。6 W& N  |0 t+ M1 H* W$ H
點解我話香港太平得太耐囉。% i( s# j/ \. k) w/ E5 z3 o  e. K
若果以當年打越南暴動的程度睇,呢d真係小兒科,不同的只是在公眾地方。 所以先比較attractive。  但越南仔下下真的想拿你的小命。  個個是亡命之徒。  佢地用d床架整的矛、箭來射你。 又用石掟你。 又無目標亂攪,難控制好多 。/ b+ L0 m( S% Q' O( E% ?- M6 s, C

, Q! t& Z4 S, [& W* F6 g$ F8 a但南韓呢班唔同,佢地有個共同目標--->去會展同反WTO。 敵人不是警察同香港人。 所以下下只是明顯地靠嚇。 無乜真正殺傷力。  如果真打,警察真的不夠玩,我是講真。 - C) a! p$ U  F) v$ Y0 A
原因:
8 u, V5 ~7 ?4 c( I% L1.  佢地多數受過軍訓,所以非常有組織同戰略;
4 i: T5 x+ H& _) h2.  香港太耐無暴動,班新丁無經驗,包括指揮官。  我昨日不止一次見到班新丁犯下打暴動的大禁忌--->單獨走出防線!  真的想死!  你估自己是Rambo?  被人拖入人群就係咁先!7 |9 d4 M1 a  _0 A+ D% {+ [9 M% z* @
3.  指揮官明顯被打亂了陣腳,要幾個鐘頭才重整旗鼓。  若呢班是真正暴民,香港已亂。
0 W$ f8 n% f/ {: B3 Q4. 以往打越南仔,幾百個警察對過千暴民。  以少勝多是一向打暴動的慣例。但現在要用人地十培先掂,唉!青黃不接!( a; J( e: R  v) l; F$ G" u/ o$ C

6 k' I1 e0 P7 z5 ]1 B2 _; ?所以,根本呢次若從正面的角度看,是香港同警察之褔。因為有班professional的示威群眾同班警察做training。 平日PTU的staff肯定俾唔到咁的training。
作者: pigcat    時間: 2005-12-18 09:43 PM

Originally posted by 機密 at 2005-12-18 09:13 PM:
9 T: D1 J) v( T( ~: j# U, Z2 T# e  `3 T, W  i) o

2 x+ p0 S/ T# X" i# H' \呢d就係指揮官都是青黃不接囉! ...
% K& ~4 P% b7 h* K( t8 ~
$ X. t2 |0 a1 Y" I* w; A0 ^/ ^0 Q
對於越南仔我都幾認同" p9 x" T( k9 }( v7 ^4 s
. A; a- Y. c( {6 e. e9 o, T
不過我覺得主要係動輒得咎既問題( p: V" V$ q! ?& ^- W
正如我係另一篇post度都提到
! }. S0 S1 w7 J- m! u因為香港d人就連用胡椒噴霧都過份暴力..." A  j, _& E8 d5 _
乜都話過份暴力3 k% p, v: u6 W6 U* e6 F" G3 T
然後利用d右派報紙...輿論去攻擊警察
. A# }  B! U4 m/ c3 x; b使到而家d警察真係要用適當暴力都唔敢亂黎$ a' L' [3 Z3 e- E- `
在場咁多記者..* @5 h& t0 w6 V- P: b6 U
萬一比人影到張打示威者.." \! x7 i) f% I+ ~, T
又怕比人大造文章...斷章取義...顛倒是非...
8 ?* K, i- J& `. M3 r- \我諗可能係內部指示要d前線小心d...# T1 ?0 h9 R2 c* q! G" [4 t
盡量唔好打...+ ]7 I/ {, s$ f* Y- U* }0 f& m

. o4 {( F& x9 A; ?
+ k/ A; i% k( X2 d/ ?# {. l% r  z6 s0 y& o9 Z
不過對於指揮官果度我唔係太認同
" ~1 Z  p  `* E  }1 X! O因為其實冇裝備果班..
" b3 z- Y& j0 a都係係鬧市裏面(起卸區果班係全副武裝的)
+ J; v; a/ [" W$ r0 A! k因為冇諗住d暴農會係鬧市發難) f0 s1 |8 t) [5 Z. G' [
唔跟原定路線$ e3 w, X9 {3 g" D, O8 {8 q, [7 g
所以果度d police係冇武裝6 u0 X  ?1 ~+ r' ~2 O1 p
而且之前係鬧市都咁和平
. F) x* M$ h1 \3 |+ V( z* c唔多適宜派全副武裝既police係果度  _5 O6 l( T% _- K8 b
因為咁會令個氣氛好緊張
' M' v. l8 K* n甚至會比人係雞蛋裏挑骨頭話多此一舉3 W: h: c$ D. F
( j- g( Z2 \2 ~; E
所以我覺得係咁啦~
作者: 機密    時間: 2005-12-18 09:50 PM

Originally posted by pigcat at 2005-12-18 21:43:1 {0 J9 ^& f& K. G

- u6 w- Q  W( J7 n不過我覺得主要係動輒得咎既問題
4 T+ p( M& j1 i5 d3 _2 p. V1 R正如我係另一篇post度都提到
# l0 o/ ^4 \1 A因為香港d人就連用胡椒噴霧都過份暴力...5 U0 {) ^* ?# ]6 f) ]% }$ v
乜都話過份暴力. K' E6 e: z: X
然後利用d右派報紙...輿論去攻擊警察
# k% Z  L  y7 k7 @使到而家d警察真係要用適當暴力都唔敢亂黎
' n4 V! |& G0 x9 Y: c8 Y在場咁多記者..2 ^% C1 t+ e& J. G1 S. ~
萬一比人影到張打示威者..
+ n) o* ~' j3 V; h又怕比人大造文章...斷章取義...顛倒是非...
6 Q( {$ m* W: I" h* ]我諗可能係內部指示要d前線小心d...
0 i3 l6 P7 a9 [' H0 }, I% i# [' ?盡量唔好打...
# e. O. e& T4 V呢點就是做警察的難處,好辛苦好難做架$ n( K* z9 J0 p+ z& ~0 v8 F6 X
4 r( t/ Y8 Q+ P1 I

4 l; Z2 j+ }' I8 {. h; @
- i# t  G& {2 S( o9 C( a不過對於指揮官果度我唔係太認同. N% j9 z% s' }( F; X! ~8 e; D
因為其實冇裝備果班..6 o0 G2 d/ x( y: X) i5 a8 c% G$ O
都係係鬧市裏面(起卸區果班係全副武裝的)7 N9 K9 b* i3 H( y
因為冇諗住d暴農會係鬧市發難
! R9 n, O; x% W( m+ L唔跟原定路線' b! F- Z# U7 J
所以果度d police係冇武裝
# S( H' n5 L" _- c: `( p而且之前係鬧市都咁和平
; P- M9 A" F; |唔多適宜派全副武裝既police係果度5 K& ~4 d7 X7 x$ ]) ~) p5 }
因為咁會令個氣氛好緊張
  ?' T# k. t' V3 h) ]甚至會比人係雞蛋裏挑骨頭話多此一舉
) c3 g" _- U; q8 W5 V- ~
% u( m9 m( Y3 K& L& R; _& u+ c1 U呢點就是所以要有指揮官,如果唔係駛鬼有人做指揮? 自己打得啦! 若果農民會必然依足指示,駛鬼警察咩?  找幾個童軍得啦。 呢d就叫政治責任。 晨早以知南韓人示威叻,你仲咁放鬆,就是指揮官的責任。 好彩是南韓人,如果是越南仔就死得警察多囉。
作者: pigcat    時間: 2005-12-18 09:53 PM

Originally posted by 機密 at 2005-12-18 09:50 PM:% \0 h  g/ N8 u1 f/ T1 p! B

1 S! O5 Q0 y  w$ D$ H2 x$ L呢點就是做警察的難處,好辛苦好難...
! u! [2 k. W1 z0 R4 N* G' U大家都比南韓暴農既「和平宣言」和前幾日既表現呃左了
作者: scorerhk    時間: 2005-12-19 01:32 AM

我唔認同警方的戰力,不及個d示威者,由此至終,警方只是用防暴人牆去抵禦示威者的挑釁,而後排則用驅散式的行動,去對抗示威者的種種可致重傷的攻擊,; t  Y6 `7 u7 D5 m8 ^2 B% z
對峙時,你地可以睇到前排的防暴警做緊d乜,就係堅守防線,不進不退,只有個別按耐不住的會作個別的反抗......,係反抗不是反擊,係自衛,而唔係進一步要令對方動彈不得的攻擊,
) s+ Z3 I; i) L' v大家想下防暴警楂住個盾,由四面咁壓上前,不停噴胡椒噴霧,你估邊面有利??識少少戰鬥常識ge都知
/ V! W) r# t5 |$ O! q但係點解唔咁做,因為一開始佢地就唔想作主動去挑釁,而係想同示威者鬥耐性,打消耗戰,2 S; L/ B( y, F3 i! ~& b0 k
9 t0 \  O8 U1 A# [5 z+ H
開始好多人都只識同情示威者,站在示威者一方,只認為警方人多蝦人少,警方就全副武裝,示威者就赤手空拳,這種先入為主的睇法,當然看不清甚麼來!!!
作者: MaxFigo    時間: 2005-12-19 01:45 AM

Originally posted by 機密 at 2005-12-18 09:50 PM:( u7 h1 {- V3 U% E

1 O. i3 F+ a9 G7 R  u# W1 u呢點就是所以要有指揮官,如果唔係駛鬼有人做指揮? 自己打得啦! 若果農民會必然依足指示,駛鬼警察咩?  找幾個童軍得啦。 呢d就叫政治責任。 晨早以知南韓人示威叻,你仲咁放鬆,就是指揮官的責任。 好彩是南韓人,如果是越南仔就死得警察多囉。
1 m9 r1 j  R1 H3 q% f9 }8 v/ ]) n4 L8 U8 r3 h
3 C2 H0 D: I4 t' k
咁又唔係咁講ge....! n) ^+ i( j4 d6 b
如果度度都部處好強警力
8 c. E& a0 }) g  x: s3 O一黎好似樓上講咁令氣氛更緊張
! g  M* X* y. K) x0 |. B2 E再者只會分薄警力
! h/ r+ F7 S/ n到時顧得鬧市黎又顧唔掂示威區 @@
作者: fatboyfung    時間: 2005-12-19 06:14 PM

今次~我都覺得d警察好可憐 比人咁樣打法都淨係可以係度擋......有d仲要連個盾仔都冇...唉: S) @8 s5 Q4 S$ J* H) v1 w  ]
不過唔知點解我自己睇睇下覺得好正...好似睇電影咁...(覺得自己有d變態=.=")
作者: 【車仁】    時間: 2005-12-20 12:05 AM

我覺得今次比左一個好好既訓練d差佬,
8 Z, B" ]9 C2 `8 ^  W9 n" \雙方面都有著,有唔著,  T: b. o0 {, U% B4 J' ~
最錯就係香港係我地呢d年紀未經歷過D咁既野o者,8 F( ~2 m8 q" P
經一事長一智都係o岩既!
作者: 機密    時間: 2005-12-20 12:07 AM

Originally posted by fatboyfung at 2005-12-19 18:14:4 l6 X; C+ J. |
今次~我都覺得d警察好可憐 比人咁樣打...
- K+ X+ v4 \& I2 B
今日我同幾個有份打暴動的同事講番當日的情況,當中有男有女。 佢地都同意感覺得到對方其實是留手的。 當然有少部份過了火。  不過大部份都是做戲,有些唔識的仲做到好明顯,例如有個好好笑的就是本來要用木棍打我同事,但見我同事仲未趕得及舉起個盾防護,於是停下來等我同事,到他舉起個盾然後就打落去。  你自己分析下點解啦。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0