標題: 養兵千日用在一時 [打印本頁]

作者: hongshiu    時間: 2005-12-18 12:21 AM     標題: 養兵千日用在一時

看到電視後.唔知鄧香港警察心酸) l+ T4 f3 j, u* h
定鄧南韓農民心酸+ o3 ^1 I! ~) K2 H
唐英年不如快d請辭!!
作者: 彌國齋    時間: 2005-12-18 12:53 AM

如果要怪
5 U' r5 j$ A  {$ T& o0 t那怪他老媽美國佬
9 F" n/ p4 A. l/ l- h3 \1 p香港警察應該打出一個世界正義者角色
- p! ^) F2 |2 v+ n" Q5 f為示威者開路,共同操向這個美國佬的wto大會上,向歐美財閥怒吼' G5 N* r5 J0 |6 O3 O( y
明日# z: v8 f, n; {1 E! d9 i% Q
hk的警察將會被世人視為邪惡美軍的馬前卒,換來的只有唾罵,而不是尊重
作者: wclchris    時間: 2005-12-18 04:30 AM

我尊重香港警察,亦尊重南韓農民, Y9 S/ W/ A6 W2 q7 f6 M
我恨各懷鬼胎的強國
作者: newman2005    時間: 2005-12-18 05:21 AM

示威可以, 但絕不能以暴亂為害社會安寧!!
1 u3 D) k. e* g* m! i+ |5 h" s7 _7 X. G( r
唔通班香港警察見到成堆鐵馬"車"埋黎, 放火燒到埋黎都唔理咩? 根本在那時候班示威人士已經失控, 陷入瘋癲的狀態, 示威已不再是示威.
- h) O& l4 O4 i4 r3 x某些人彈班警察用胡椒噴霧, 催淚彈又話過份, 如果冇行動乜都唔做就話人無能 ....9 |$ R" I) ?& A! S5 B1 m4 J
想問呢班人, 咁應該點做先啱呢? 係唔係要兩敗俱傷至安樂? (都唔知咩心態)
2 W: h$ [1 T) t# d' h( o6 A8 w+ _2 F. Q' T
其實亦有可能係班示威人士專登做場"戲"給國際既人睇.....唔做"激"D就唔會有人留意!) Q+ J; m, g& v# W

; U" z) M7 S3 T+ z9 [" ~& Y  r佩服香港的警察, 亦為南韓農民不值 .... 總之希望唔好搞到"立立亂"啦!
作者: 機密    時間: 2005-12-18 05:26 AM

Originally posted by newman2005 at 2005-12-18 05:21:5 ^! I" D7 V& B9 d
示威可以, 但絕不能以暴亂為害社會安...
/ J2 F/ ^3 D$ |5 h1 G: V
% F9 ^9 C, `* d8 F2 iTotal agree
作者: Jk    時間: 2005-12-18 06:59 PM

我感覺係,做左衰野個班歐美強盜縮埋1角,反而香港差人叔叔被擺上枱給人利用,無奈被迫要與受害示威者對立;保護個班歐美強盜匿埋分贓...
作者: 替天行動    時間: 2005-12-18 07:07 PM

我覺得班人間監察世貿組織應該係時候收聲﹐猛話警察濫用暴力﹐又猛澄清示威者無用暴力。而家D人做錯事被人拉又話要釋放﹐大佬呀﹐尼度係香港﹐甘樣襲警法唔拘捕你﹐你估係奉旨咩﹖
作者: 機密    時間: 2005-12-18 07:09 PM

Originally posted by 替天行動 at 2005-12-18 19:07:8 X' m' z, V- h- T% l6 {
我覺得班人間監察世貿組織應該係時候...
) ^! H! k7 s- S- ]2 t# C* x. |8 N
  a/ {, l. F% I) |
應該問番佢:『如果係你你會點做?係咪話:唔該停手、唔好打頭!』
作者: pigcat    時間: 2005-12-18 07:16 PM

Originally posted by 替天行動 at 2005-12-18 07:07 PM:
5 G2 I! B: e% N' _我覺得班人間監察世貿組織應該係時候...
& x1 e7 [9 z  l' v8 F
講得好!
8 p  v: R# U5 G6 T& a. a3 i- B6 [最攪笑係佢話收到一d比人拘留左既人既消息..
$ j% b0 `$ z; l. O% d  h話咩唔人道wor.." m4 b" V/ F8 I0 H8 M( c
話比人掌摑...最好笑係有間房有20個policemen圍住一個示威者...+ J2 |3 z1 z+ A0 ~9 }8 ?1 E

; h! k: S" I1 o: {4 g" t/ ^我好想知...6 R7 F6 o0 @1 B

* r* ]; @: H' C% `3 Y% I6 }果d人既然比人拘留左...
) p/ N3 O0 X; U* x  A7 O點解佢地仲可以同出面通消息..
7 @) m% V8 R1 H* v(聯盟有個要求係要警方透露示威者被拘禁地點...)$ e' T- I. ]: D
我真係覺得好confused...
) c& F2 k5 U+ j6 i% s; o* A) M. D9 f唔通真係有心靈感應...
! L/ M* ^- e( Z$ X9 M3 v% ^% Q5 D0 Q/ ?, Y+ |( Y
仲有.... C4 y; z3 T3 m" N
20個警察圍住一個示威者...
2 {' d, d/ r8 ~5 G. D仲要係一個房wor...
5 I* U. X& n1 S7 f5 D: K3 ?有咩房咁大ar..
. M! U' F" m+ O0 T  O$ N) R: p同埋竟然有20個警察圍住1個..
* R0 I3 G" Z; D. s7 F. B" t* u2 Y/ H真係好難想像...
9 h$ {; k% m" r& j* i好心佢作都作個合理d ga la!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0