標題: 証明的確是三贏的 [打印本頁]

作者: 機密    時間: 2005-12-20 12:11 AM     標題: 証明的確是三贏的

今日我同幾個有份打暴動的同事講番當日的情況,當中有男有女。 佢地都同意感覺得到對方其實是留手的。 當然有少部份過了火。  不過大部份都是做戲,有些唔識的仲做到好明顯,例如有個好好笑的就是本來要用木棍打我同事,但見我同事仲未趕得及舉起個盾防護,於是停下來等我同事,到他舉起個盾然後就打落去。  你自己分析下點解啦。
( I* F1 U$ w- T8 Y& H7 Z" p+ r0 \" k0 N" ~: A3 f( i
總之今次是三贏:8 P8 f; n  W/ A. O
/ z* S; S4 _- U7 Q4 k! z  t6 f
1. 農民成功爭取到想要的;; k8 C) P0 D: f( e
2. 警察得到真實度極高的實戰訓練;
' d" g  b/ v& f& I& p. e3 P6 w3. 發展中國家與發達國家多了籌碼談判。
作者: d228216    時間: 2005-12-20 12:23 AM

支持,
" `5 v/ j: x: s
& E. J0 ^( }! J! Q{小心冇証冇據話人地做戲, 比人審呀}
作者: 機密    時間: 2005-12-20 12:27 AM

Originally posted by d228216 at 2005-12-20 00:23:* {: |- c( {5 ]2 z' X' P
支持,
& R( L) S* _# |- f* ]1 e
- n, U3 o& E. U, o{小心冇証冇據話人地做戲, 比人審呀}
# C' Q$ R  t" }: g5 w$ Z7 T+ k咪玩啦,衰野!
作者: d228216    時間: 2005-12-20 12:38 AM

Originally posted by 機密 at 2005-12-20 12:27 AM:$ ^. Z% l: D; |- J& ^2 Y  r- ]* z

" H* Z/ T& `" Z咪玩啦,衰野!
0 R8 O3 O" a  W/ |1 K4 s/ R真嫁, 啱啱比人審過
作者: 機密    時間: 2005-12-20 08:58 AM

Originally posted by d228216 at 2005-12-20 00:38:
6 j4 l2 P! P. |! i$ U+ H: h6 L
真嫁, 啱啱比人審過
- C& {5 g1 H% |- g3 h+ f1 M唔怕呱,我是比喻啫,即是大家都手下留情咁解。其實人生如戲,有誰不是在演戲?3 q' a1 e+ U5 [" b
而大部份都是做戲是指示威者未去盡啫,唔怕呱。6 S& m6 L) e- m" b& t
* T( \3 S' j+ P* v' e
既然咁澄清埋呢樣啦:* A5 b2 a" j. ]( D) Z
. ~+ L* A. ^* T' G7 q/ k
2. 警察得到真實度極高的實戰訓練---> 示威者未去盡咪好似只係訓練,但又真打,咪真實度極高的實戰囉。
( A" O( l* F5 l  b, k2 }* {% }
[以上全是靠估分析,讀者咪當真]
& f; |/ S7 y& K% h  N4 Y' |6 s咁得啦呱?
1 S# C4 f( F5 M; c0 T$ Y) a6 Q
' }, g; ^' D/ J; R% c7 z# M[ Last edited by 機密 on 2005-12-20 at 09:45 AM ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0