標題: 有無人試過係內地俾人搶過手機呀??? [打印本頁]

作者: hongkongpeople    時間: 2005-12-26 11:21 PM     標題: 有無人試過係內地俾人搶過手機呀???

我個friend 真係唔識死,帶部三千幾蚊電話返大陸玩結果被人當街搶了.......內地的治安真係......唉
作者: CHECSS    時間: 2005-12-26 11:24 PM

Originally posted by hongkongpeople at 2005/12/26 23:21:
# K* V: h7 A$ C- m9 a我個friend 真係唔識死,帶部三千幾蚊電話返大陸玩結果被人當街搶了.......內地的治安真係......唉
: s5 d) _; k5 K9 ~
作者: 周衡    時間: 2005-12-27 12:32 AM

Originally posted by CHECSS at 2005-12-26 11:24 PM:
( ~; N* @$ J. s* p6 [7 H
, y7 V! p! g* {' W+ \! X
* r. E( T* K- l# A. D3 h8 s
作者: kjkj    時間: 2005-12-27 04:19 AM

無啊,上年一出k750(7月頭),就馬上帶返大陸曬命1 \7 u9 ^! {. e9 [% h( z, J$ T
又帶幾千蚊出街,都無事,重要是有人一起出街
: a! `. P. U2 ]# j就唔怕啦,最好財不可露眼
作者: gogo8281    時間: 2005-12-27 09:54 AM

講講經驗: ~$ B* a7 Y" [) W
馬來西亞近兩年出現左手袋黨﹐以電單車專搶單膊手袋(如圖)/ l8 j% H0 J, f" }
有時由于手袋並未完全脫手﹐受害人往往會被電單車拖行直到
. R/ R8 A4 [! V% L" ~- A手袋脫手﹐運氣好既就皮肉傷﹐但唔好彩就唔係即死就是植物
8 C  \* D6 q) U5 I% E% _6 }  V人﹐警方雖然大力掃蕩﹐但歹徒財迷心竅即使睇到同行落網﹐
  E) `; H: \" Y; Z2 D依然繼續犯事。警方無奈﹐只有呼籲女性轉用背包或腰包﹐但8 T/ F. D" Q% C
大部份女性們愛靚本性使然當耳邊風﹐致使類似事件不斷上演。

圖片附件: [email protected] (2005-12-27 09:54 AM, 44.2 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=712229&k=488d5e2300b9fb924c89f53ea10fcd32&t=1726912431&sid=C3FD8C

作者: gogo8281    時間: 2005-12-27 09:59 AM

被人搶劫既人絕對是受害者﹐但反過來要問自己會唔會太: y6 C/ b( a  Z/ R
招搖﹖
作者: 291831    時間: 2005-12-30 05:23 PM

上海马路上都是新疆小偷,胆子大的都是明偷,广州深圳还要混乱,真是和谐社会啊
作者: derek23    時間: 2005-12-30 07:45 PM

Originally posted by hongkongpeople at 2005-12-26 11:21 PM:
' Y9 z' g5 t, N" {我個friend 真係唔識死,帶部三千幾蚊電話返大陸玩結果被人當街搶了.......內地的治安真係......唉
+ v  o/ N# Z1 @% ~
/ Z1 [4 u3 N8 R+ ~1 F實係度晒命喇

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0