標題: 我講野既時候...... [打印本頁]

作者: kempesito    時間: 2006-1-1 08:21 AM     標題: 我講野既時候......

唔知點解呢幾個月開始講野既時候唔可以好順暢地咁講曬, 會棘下棘下咁講.. / C( i. p: a  d9 G) r( O
大家有咩看法, 點醫好 ?
作者: 極樂    時間: 2006-1-1 01:53 PM

讀報紙.....
作者: nashisthebestpg    時間: 2006-1-1 09:33 PM

Originally posted by kempesito at 2006-1-1 08:21 AM:
- P' w: B) J( q! s唔知點解呢幾個月開始講野既時候唔可以好順暢地咁講曬, 會棘下棘下咁講.. # {) E$ }- w+ x$ T& Y- {; G, X
大家有咩看法, 點醫好 ?
: J4 _3 c% g! c' z) V& `4 B; s我又係呢~超慘........
9 G6 O" ~! L8 }' b+ A愈想講正,反而愈棘.......
作者: shaqkobe    時間: 2006-1-1 11:07 PM

如果情況嚴重可能需要去睇下醫生。因為我之前睇過一D文章講如果腦部有D咩特殊異變。可以令一個人突然間變得語無論次,難以表達心中意思………(你係唔可以順利咁講?定係講出黎連人地都唔明??); v% Y$ I3 e9 l
當然都有好多其他原因。不過就唔好掉以輕心。就算唔係有咩病,不過講野講到咁,做起野、讀起書、溝起女、就算係平時同人溝通都有問題。。
作者: ThomasKoon    時間: 2006-1-3 02:17 AM

聽講試下拎份newspaper讀晒佢﹐對講野會有幫助﹐唔知真唔真﹐不過試下都冇壞

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0