<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流
返回列表 回復 發帖
猫仔一星期大左了2CM,好很调皮。吃的多,成日唔饱。
到底应该给她吃几多BB猫粮??仲有猫仔通常一日要睡多少小时?
仲有啊!!见到猫仔身上有一只虱,但太小又唔可以用药。应该点算呢?我听人讲猫系唔需要帮她冲凉的,这样的说法对唔对?

[ Last edited by kaixinren on 2006-5-12 at 07:46 PM ]
愛情就像離境大堂,可喜可悲,帶你到另一個世界......
超級大大大肥貓=__=

450 x 299 PIXEL下載

301 x 450 PIXEL下載

385 x 450 PIXEL下載

.
貓仔一日可以訓17-18小時架~細貓仔訓得仲多!
我岩岩養貓時,都係見佢有幾限時係清醒
其他時間都係訓訓同埋訓

有虱用手捉左佢,再搵清楚有冇其他囉~!
唔食藥,可唔可以用一d有除虱效果o既沖涼液呀!?
你去pat shop或vet到睇下,好似有d食物係除虱的,只要加d落貓貓的食糧到就ok

貓自己會幫自己清理
但唔夠乾淨架喎~
最少都一個月幫佢沖一次啦!
唔係的話就會生虱
仲要得閒幫佢掃下毛,唔係就會打哂x啦
a moonlish one, but cheerful

問卷調查

大家好,我係大學生讀緊 Industrial Design 我而家做緊一份畢業論文係關於貓產品設計既,如果大家有養貓,或者養過貓請幫手做一做呢份問卷,好短架咋~ 唔該晒http://www.my3q.com/home2/100/z3066551/46968.phtml
Originally posted by kingkong007 at 2006-5-17 12:17 AM:
大家好,我係大學生讀緊 Industrial D...
Done~

各位bro

小弟一路都想養猫

咁好彩果friend 執係街執到猫BB (1 week old)
依家係果friend 屋企

如果去接佢, 要注意d咩架???
thc ~~

PS: 我第一次養動物jar, 已睇晒之前d post, thc 各位大大
     學左好多野 !
Originally posted by homan~ at 2006-5-24 10:48 PM:
各位bro

小弟一路都想養猫

咁好...
睇本貼 #100 打後
Originally posted by d228216 at 2006-5-24 11:24 PM:

睇本貼 #100 打後
bro,

一星期大果d 猫
係咪唔好被風吹架 ???

我羅佢返屋企
駛唔駛用布遮住果龍??
駛唔駛整暖d 果龍??
Originally posted by homan~ at 2006-5-25 10:12 AM:

bro,

一星期大果d 猫
係咪唔好被風吹架 ???

我羅佢返屋企
駛唔駛用布遮住果龍??
駛唔駛整暖d 果龍??
用舊衫放底就夠
Originally posted by d228216 at 2006-5-25 10:15 AM:

用舊衫放底就夠
thccccccccc!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。