<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流
返回列表 回復 發帖
Originally posted by homan~ at 2006-5-25 10:50 AM:

thccccccccc!
歡迎成為貓奴一族~~

各位bro,

我想問隻猫掛住佢媽咪 (但係我執佢返黎)
可以點"解決" ?

隻猫唔肯飲奶, 可以點 ?

如果我要返工, 冇人餵佢, 可以點俾奶佢飲 ?

PS: 佢得一果星期大
Originally posted by garycheung at 2006-5-26 12:40 PM:

歡迎成為貓奴一族~~
thc !

一齊做奴隸啦
Originally posted by homan~ at 2006-5-28 07:27 PM:
各位bro,

各位bro,

我想問隻猫掛住佢媽咪 (但係我執佢返黎)
可以點"解決" ?

隻猫唔肯飲奶, 可以點 ?

如果我要返工, 冇人餵佢, 可以點俾奶佢飲 ?

PS: 佢得一果星期大
我記得初初帶rain rain返黎o既時候,係o甘捐,喵左成晚,直至喵到倦先訓覺,
訓醒又黎過,但慢慢就適應了,所以你不用擔心.

隻猫唔肯飲奶, 可以點 ?>>>你是否比猫奶定人飲o既奶??(千萬不要給他人飲o既奶)如果隻猫唔肯飲奶,可能仲細唔識自已飲,你要去petshop買過奶樽慢慢餵佢,飲.

如果我要返工, 冇人餵佢, 可以點俾奶佢飲 ?>>>你可以返工前和收工後餵佢.

p.s. 記住養小動物要比d耐性,你會體會固中樂趣的

Originally posted by garycheung at 2006-5-29 03:17 AM:

我記得初初帶rain rain返黎o既時候,...
THC !!!

隻猫一出世就唔係佢媽咪度
醫生話好難養, 過到一果月就好d ,
係咪真架???

有冇d 必訣可以令佢長命d, 過到一果月???
Originally posted by homan~ at 2006-6-1 01:28 PM:

THC !!!

隻猫一出世就唔係佢媽咪度
醫生話好難養, 過到一果月就好d ,
係咪真架???

有冇d 必訣可以令佢長命d, 過到一果月???
冇咩秘訣, 貓仔生命力好強, 冇咁易死既, 當然你要提供足夠食物, 衛生, 小量活動, 每日抽時間同佢玩, 同留意佢既健康情況....如眼神, 眼糞, 流口水, 毛色, 活動能力, 體重, 大便等....
Originally posted by d228216 at 2006-6-1 01:44 PM:

冇咩秘訣, 貓仔生命力好強, 冇咁易...
依家佢得2 星期大..............
想問版主, 可以點樣同佢玩 ? 係咪好似之前d post 咁講 ?

活動 ? 得閒俾佢行下算唔算 ??

PS: 多謝各bro 教小弟, 佢而家識行啦 !
咁細, 陪吓佢, 摸吓佢, 就得嫁啦, 亦可買個網球比佢玩..
Originally posted by d228216 at 2006-6-1 01:56 PM:
咁細, 陪吓佢, 摸吓佢, 就得嫁啦, 亦可買個網球比佢玩..
thc !

想問下d 猫幾大開始識自己去沙盤 "解決" ?
同埋識自己係碟度飲奶 ?
Originally posted by homan~ at 2006-6-2 10:02 AM:

thc !

想問下d 猫幾大開始識自己去沙盤 "解決" ?
同埋識自己係碟度飲奶 ?
盡快
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。