<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:05 PM:1 i0 T& S! O! O! l4 L
其實我覺得‘信仰’尼樣野好敏感﹐係尼度講好容易嗌交。
' g0 |/ v* r: {0 t( [
9 ]. ]* r2 y3 j& v
議事論事, 講道理啫
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 01:58 PM:+ V9 Z; _3 h" S3 G+ P% e) v
* `. o8 a8 o6 w) W

! Y5 X/ m" [6 M$ }' T$ z, H, S% ?多謝發問~ 2 Y$ d, q( b# A7 t" _2 r3 r

0 k8 r8 L6 E' c8 ]0 k- g- s2 }* V+ x1.點解只有耶蘇...
# e2 P2 N/ Q$ r' M3 h/ D) r8 }& n: H9 n8 g* N4 D

) g- V) m. V' w! f我就好公平既,我相信2005年前有一偉大的人 耶蘇
* {: t. w- x; R& _他本人應該無咁偏激,應該係曾經有一位大牧師,
& v/ r4 M  H4 @* r5 J他看見世人亂拜偶像(西方)而改寫聖經或福音: w9 C( q; ]) u8 Q; l- [. P& i
7 g. X) p/ B6 Q7 j: J$ _0 C

' Y: B9 D+ f' @9 c/ j, \致於而家D基督徒真係好似被外星人捉過咁款!!
5 D6 y9 ^$ p) l+ X全部都洗過腦咁的,如有言詞不當,勿怪
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:06 PM:
  F( Z! X0 x" w, j% ?, C
. F4 b2 e9 s* @- R! |0 L6 l
) d5 s5 F4 n+ w, kbrother, 你問得好 !!!!' Y7 Z' T- [5 d( x- u" h

: M0 z  w* R; A) N& f+ C亦都...
  h) b, J0 w: U- ~2 X你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除左十戒﹐跟本成本野都係由人手去記載﹐入面係真係假﹐無人知﹐但基督教就話比人知信者得救﹐好多人跟本就唔知信乜。
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:
3 U, K1 S) G- J2 n: @5 G/ X  s* s9 r" R' @' H  o# S

1 r( V3 \2 z4 @7 {1 g1 m" H6 T您一個對幾個真係唔係好公平
: A- V& O% L- l3 C% @* K4 t不...
  Q  A' D& G' v0 _
依~~好似好激下喎!% M1 m7 Q0 Q6 L( [$ M( m- a
我又想問下,呢個世界係唔係真係有神?又有冇呢實質証據有神ge存在呢?因為本人無神論,咁我係唔係又要落地獄呢?咁究竟地獄又係點呢?
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 02:08 PM:1 w, a( |1 S$ j9 l1 k$ L1 h4 @5 u
1 O, h( Q9 C& v7 F1 Y3 P

0 w0 w1 m% w( O$ Y議事論事, 講道理啫
5 c5 _# z& F; z% \好難架﹐我地有既道理係會得罪基督徒架﹐而距地果D又好令人憤怒架。。。我試過一次同阿媽個親戚講﹐講講下火都黎埋﹐阿媽叫我收聲。
Originally posted by william303 at 2005-6-4 02:10 PM:4 I# S5 I5 Z. V, P# `
呢個世界係唔係真係有神?
: O0 J  u% y. @* S- C2 n8 g你甘問無人比到一個客觀既意見。
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:09 PM:
6 `. L7 A  f$ z5 Y4 ]4 @) T$ h! k2 P4 e' {+ g; q) G
你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除...
, W$ q, T: F3 Q" v
6 b9 N9 Q! l1 e2 P" [4 V
Dear god,
# z+ X/ s! N* D8 }: hDon’t know if you noticed,
# W; R/ c9 ?2 o/ l7 L. e4 W. [But your name is on a lot of quotes in this book.
1 R4 C% U5 U3 t+ |Us crazy humans wrote it, you should take a look,+ f; ]0 N/ V. E- \' U& F- V2 F
And all the people that you made in your image,
2 u! y, a; \5 hStill believing that junk is true.; `* B7 V, R& _+ c; I4 I0 U
Well I know it ain’t and so do you
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:7 i; l! d6 I4 q
/ `) I& j* h! p; D
( U" `1 w2 Y8 r& ]. _
您一個對幾個真係唔係好公平+ C7 c" Z( c" Z+ `4 K
不...
" T. `0 }8 k7 G# U0 S7 r1 ]* h
( r5 P) e1 t) ~  A( v. X9 @
版主,我都係係度吹下水者0 F. ^. \1 `. ~1 y

3 S8 c. b# t" [) c又唔係要分對或錯,吹下水者,有咩所謂ar - N& v6 l8 P" d  q8 Q
' J7 D* t3 `. |
依果問題....- m* ~* j* G) u1 _
恐怕真係答你唔到~9 `! e9 J3 a1 F+ O: F5 Q1 Q

- t# S( x8 @2 ]& w- F" \) }$ K只可以講...0 ^3 t0 ^: U* L3 Q' X4 P; }% o+ h
神唔係即刻要我地落地獄
+ G" l) H( J3 i5 T  T  g% T% s有機會俾我地認錯law 
... 以為咁多人討論個topic... 原來開始 "離題"
" |% @1 O* a9 x/ E+ I+ h) M5 a有點....
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:13 PM:# t$ a+ [* V+ m( g3 @3 v4 W

3 b; d1 R; \& u8 Q* {0 u. M& `6 B& B  n
8 Q9 Z5 }4 C9 {版主,我都係係度吹下水者
/ b. Q4 s# a/ \8 D8 d5 |5 T3 O7 }2 ^- X5 ~. H, U7 {4 c9 Q
...
  c9 ^3 h  c5 U' a
甘homan﹐你都真係一個幾大方既基督徒禍﹐你真人係咪甘架﹖
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。