<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:01 PM:4 |  ~1 G% ^% q- i. b5 u# h, W9 C

- j. t9 H; X- U3 S9 ^$ L4 Q0 ei am not generalizing, christians...
! `" f6 y) d& K3 C7 ^
0 l$ z" A7 @( \2 T好似 26FUN 喎.... 儲分
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:03 PM:% I; [7 P! r8 b
9 p; |, @% X/ w! t
+ {; s, {& A  i1 h  o
出世係中東國家的人就一定要落地獄了~真可憐
6 P* u* q0 z* S) U+ u) j
$ f8 D; |( {9 f/ L; P7 Z/ v唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:10 PM:
" [6 n$ I& K2 j  p/ u' D9 n3 I* w6 q0 |2 Q, Y7 o
& j7 D# ^/ U0 f. t7 _
唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
% \5 h2 \5 Z. Y1 s- a; pnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:
( [3 {& q+ K$ ?# K: ~) s  Y
: R' [' L6 `* p1 c) T) p. V! D$ R  Tnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
  ^0 a+ ^$ B  t3 R" Y* }" m跟本無人知。你未死過既﹐你永遠都唔會知道。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:08 PM:
8 d* c8 ~# g1 O; S; p9 f/ T; N7 N; v  P* s. P1 F; r7 N
人地耶穌大呀哥話唔能信佢就要落地...
' O; `  n7 R( \8 _2 @( l

" @. \3 q# ?( A0 }; I+ L好似好好福利喎, 良友兄你有無諗過入会呀?
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐就已經足以令你落地獄啦。仲有﹐基督教本身係唔比你用避孕套添架﹐不過尼幾年愛滋病興起﹐所以慢慢先接受CONDOMS。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:
7 H, Z  Z7 P  B) [
) u9 Y/ p) j. dnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
/ D9 c9 f; l1 H( J1 i' O, Y+ q2 s+ Y# t/ ~
又好似係喎, 俾你講到驚驚地添
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:15 PM:6 B) `! V- F3 h* l
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐...
, j! P6 A. |6 e6 y: T# }8 b. x3 M/ g% _1 T" E, [( Y) J0 W2 G
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎,
7 ^& {$ D) x  h2 XBenedict XVI 要搶客就要学吓喇
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:18 PM:% h7 w7 n4 P6 w  o

5 f9 e" o( o& k7 g3 k& ?# }* K  ?3 q8 y! g: l& o7 V4 b
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎, 1 p! W9 u  r0 C1 k/ H0 [* P. h
Benedict XVI 要搶客就要学吓喇
; O( {/ J8 M& Z# K! l( `$ R
Benedict 係天主教﹐唔係基督教。
9 M, B2 u- N* y$ X9 v5 hJohn Paul o係距任內就實行左‘神父唔可以結婚’尼一樣野。! ?/ K5 S7 I1 S$ F  X
全世界最多人信天主教﹐最有影響力亦係天主教﹐我覺得基督教識講唔識做。<----尼句野會得罪好多人
各位brother 好!!
% F1 Y, c/ B9 H4 Y2 e
' h% S5 o6 p; L! S% O. a我係基督徒, 希望解答到你地d 問題~& a7 W6 i5 p9 B+ [% w, l% u
# G. |. B7 d) p. J* i  R1 K
依家唔係要逼人信, 更冇話一定係我啱你錯,
& c7 [, l( S: \7 A2 z4 i只不過交流下.......ok?? $ j3 V9 [) `# x: H* r1 V3 u
0 i: L: W6 ^+ V( N3 B. `! b6 L+ ?+ J+ ?
brother, 有咩唔明可以問, 我都會答架
2 f( Y( Q2 ]1 s! F# e" P# X+ l5 \7 N我亦都會睇番d posting 俾大家知道基督教既立場
9 S# D+ h/ \4 O6 \
0 i3 S( e+ d, J( X& C" L% a% N5 W如果hurt到大家, 係度講聲sorry 先 !
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。