<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-11-23 09:09 PM:
. V  ^$ h/ i. @+ e$ |# y$ k1 _& f! d- F4 X! `! d4 [- f
釘喺佢本手冊上面咯,寫埋原因比佢家長知~
: F6 f1 p* r, @7 a每日邊個乖就一粒星星貼紙,夠十個就一張coupon.........化算喎~
: `+ w. T! T/ J. y4 w
: y8 m( \: \2 Q0 U) ]( y) j5 O7 m
贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!
; \0 B  e8 y# G6 ?& \/ T我N年前都湊過下一班小朋友!
1 l, _* X& i" ?呢個方法絕對係work o既,1 Y6 d0 A* d) \* i
但係做法有d唔同,- `& K* P7 e9 Y! Q! J1 C
張圖表一定貼係個壁報板俾其他小朋友睇到5 n1 [; E, z* @- R% A4 o
唔需要寫明原因!亦千祈唔好吝惜D星星貼紙!
2 G" ]0 ]6 }4 S7 A( x! g% k以我當時GE做法!表現好就會貼佢一粒橙星星!
, G! s9 A# w! I% ~$ b! E7 K* [7 c0 T貼滿十粒橙星星就變一粒銀星星!三粒銀最就變金星星!+ x6 y  x) n9 v) `! x
如果有小朋友拿到金星貼紙!
3 q0 G! k2 V8 i( q. E你可以係咁依買d小禮物送俾佢!
% {3 h( J6 r  @! Z) @% W8 K遇著頑皮小童表現好ge時候!1 j% W, R4 |9 o- h% ]. t
一定要大大力讚佢
2 C" Q- s- {1 i! f. s- f; ]不過一定要做得好公平!獎罰一定要分明!" p0 i  w6 a1 r8 `) K
因為呢個世界難免有d小朋友係特別可愛特別逗得你開心!+ z! [; |% s  h; N
但係有d就越叫佢唔好佢就越要做!討厭至極0 V7 c/ V! V1 C& ~& L* n
不過都係小朋友黎!所有小朋友都想人係讚ge0 h; v4 d0 H3 R) J/ T7 Z! j
有d耐性就得
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 10:49 PM:
8 S: }- b( N% p
$ D7 L+ {: m7 r2 }. r, ^& R, u4 ?" ]* q
贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!. t) t6 p0 D" s/ i' P5 M! x
我...
6 f* h" j) f/ ]; E7 O8 S. Z1 L
我冇咁大能力~
* U3 t; Z, M: U因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-11-23 10:51 PM:
, I; A. ]0 }4 ^/ ^: Q  h. i4 J5 C& C% Y" l! G$ \
我冇咁大能力~
, o; i; d2 k/ A4 S8 g因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
+ x7 Y2 X. m# ]+ r
, ^4 |3 M$ K6 v. Q$ R! O唔駛好大能力卦
! f! H# ?7 I3 B- i總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 11:00 PM:
/ B. \/ Q7 v+ K2 ?& j+ r9 m% e8 b4 `) k4 D% E: S8 r

0 b$ q! X5 K6 K唔駛好大能力卦- S3 \, y* `" }$ j, _- L
總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
& n  d) z/ o! z' f3 }3 ]1 j
都諗下,改良下~
1 Z! ~4 t# E1 U1 J+ ]5 J  W煩請看#24
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。