<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打呔~
返回列表 回復 發帖

打呔~

大家近期有沒有發現很多年輕人都喜歡不論在穿什麼衣服的情況下,都會打條呔,本人甚覺嘔心,畫蛇添足,不論不類,很想幫呢d人剪斷條呔~對此你有何意見呢???
Originally posted by 心亙 at 2007-10-7 11:13 AM:
! [5 m" B$ V" t大家近期有沒有發現很多年輕...
5 b/ Q$ |5 [: }7 q
同意...
6 q1 a, ?9 a+ e我唔覺得果d 叫fashion..反而咁樣影響左件衫本身既味道
. P5 I4 u4 I  Q/ h例如我係街度睇到有d o靚仔著polo都要加條tie...真係頂佢唔順..
Originally posted by chong2002 at 2007-10-7 12:50 PM:/ C. G. ?- w% }, w. |

3 n0 L/ b: h/ w7 O同意...
, `) [4 [: a/ p+ s我唔覺得果d 叫fashion..反而咁樣影響左件衫本身既味道6 E, g! _( g  D
例如我係街度睇到有d o靚仔著polo都要加條tie...真係頂佢唔順..
9 }7 E( h- h' j* @1 h) C6 g- t

/ d% u; f# S$ s, w! c  K% ~
" h/ Z2 P0 J4 M+ a7 e6 [$ p# |咁型?
- Q0 h# f) S& K+ _$ w呢排好少出街, 真係想見識下佢地著成點....
! H7 u! ^3 S  u& c  E( q係咪新興既旺角look丫?
# B: `4 a1 \0 x
呢排真係好多人都咁著架....但我自己本身就唔係咁鍾意6 t: h2 k# \3 r
小弟都係時下既青少年= =& r( `4 q3 a7 c+ D8 R# u8 @
但我見台灣既電視節目既主持人有d都係咁著...我又唔覺佢地咁有咩問題= =
Originally posted by reevechan123 at 2007-10-7 01:52 PM:, A9 A# e- P0 m& P5 d* [$ E
呢排真係好多人都咁著架....但我自己...
" z- L) b5 Z9 a( Z/ R
有d人係著得好睇..
: v# B8 r- r* Y& r3 x但係唔好睇就變mk... ^9 D4 g, X3 r5 L9 T0 n
(呢個post係咪應該搬去潮區?)
本身咁著係冇問題既, 問題係出在著果個人身上
# o/ L9 p$ V$ D- @3 v9 F* h3 R# {
要襯得起咁樣著, 咁就要有日本feel 既身型+ look先會著得好睇
- n$ m0 {0 ?# `! O0 s1 r而果件polo shirt 亦唔可以係d 平價貨 (cutting 問題)
( g/ }8 D& u+ a. T* e0 X否則..............................
) ^/ E8 }1 _  M6 E8 @
/ U) R; k! m* Q. w# D正如著 hip pop look 既人一樣
6 O! a7 {# c! r% m* C7 a8 P果d 得5呎多一吋既人又學人著, 著到個人矮上加矮
究竟呢種打扮,係邊鬼度傳過來香港的???haha~我在又一城見到一個靚仔著粉紅色polo,加一條灰色的呔及黑色的短褲,太爆笑了~5 ~1 m# f- v, u6 l) ]
- ~8 |( ^( V1 M! q3 j$ S; j3 p) o1 u
對呢,我覺得hip hop的服飾,始終是外國人比較合適,奉勸香港的矮仔不要自暴其短了~
Originally posted by 心亙 at 2007-10-7 11:03 PM:
- V5 T0 N5 V* t3 I7 O$ g) s究竟呢種打扮,係邊鬼度傳過來...
7 _/ X/ i2 w) M1 h( ~8 L+ B
9 V: X& i! W: ^# t* `
應該係日本 (如果冇記錯)
Originally posted by clkgtr at 2007-10-8 12:06 AM:  S1 P0 C8 H+ \

3 p0 d" N/ y! m9 i* M8 X$ i! O
( H8 ?4 a  c' d應該係日本 (如果冇記錯)
& [' T# L, a! L, `# U" V$ C) g! q% E% \4 ~/ u
No No, 由旺角傳黎
Originally posted by 12d3 at 2007-10-8 04:35 PM:
; N: C$ A" z1 ^( Z' Z; a" q3 I  u# j% ~) v2 p
No No, 由旺角傳黎
2 \  @4 g& l  U% f5 ]6 B. V/ @6 d. }: s& s! _9 y) W
有d 咁既事 " [* ~. G% B; T+ e" N- V

, k% k3 X7 \9 u6 z; O我明明記得嚮 d 日本 magazine 睇過有嫁噃 - ~! X  v) r3 M0 e
係唔係d MK仔抄咋, 不過又抄得衰咋
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打呔~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。