<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 點解D人鍾意冇貨,先要去買呢?
返回列表 回復 發帖

點解D人鍾意冇貨,先要去買呢?

有冇朋友做SALES架,覺唔覺D客好鍾意冇貨時,就要買果種產品。點解呢?SALES們快D入來吹下水先。
當你無貨既時候...即係代表賣出好多2 ?4 T. P# D: _
又即係話街上出現既機率高
( k$ H8 a. S& {2 p& b係人有我有既原素下,香港人就會盲目咁追3 x! R; G3 C( G: Q" n, I' V8 K+ M. P
但果陣已經斷左貨lu~
Originally posted by chong2002 at 2007-8-24 02:06:8 {1 ^; d1 q7 n" l
當你無貨既時候...即係代表賣出好多
' }9 D; U3 x% Y' ?' V6 r" ~又即係話街上出現既機率高
6 R4 k* G4 ~0 W, o& l7 h係人有我有既原素下,香港人就會盲目咁追
( e) N5 R* v, w8 T& g7 b  ?但果陣已經斷左貨lu~
5 J7 c2 I* e: j0 w) e5 V" P5 m, `4 Y5 U0 l5 b3 ~5 K, [
你好似會錯意
Originally posted by head at 2007-8-24 02:09 AM:' y3 j  T9 D; W  C. R& n

, d: G1 G9 M" z! q: U' M3 e: P
! e0 m% ?* `6 `- u/ m  D% S. r4 C( z你好似會錯意
5 L6 m' Y5 m; |$ H7 j( w+ B邊有呀
Originally posted by head at 2007-8-24 02:09 AM:
' K: V6 r2 l9 a3 u
% c' C8 _" s" a6 ^5 [# j; w+ j4 T1 a! H$ S
你好似會錯意
) c. o+ O6 E* ~; g$ t或者咁講+ J& F; L0 i$ N: R6 ~$ l/ s
人類係一種犯賤既動物' O2 n+ t4 A% j6 _. N
有果陣d 人係唔會珍惜or等佢減價
+ G6 k8 |0 U8 J係要到無左啦先知驚0 E7 V6 K" ?5 p  y& A
先走去搵去買; P, I& A; d. k2 _. n
我明樓主講咩!!!XDDD
0 m3 V( J. S0 [4 u  O* z  A你真係會錯意啦...哈哈!!!!
" D9 w/ C" C2 r' ]: H* d5 F講緊套套呀呢...??
1 `" _) W& r; [% |  _& c我今晚收工番屋企個陣,,,等緊馬路...地下有個囉=0=
9 r8 I* V, z  m$ T吹脹
Originally posted by sang50 at 2007-8-24 03:15 AM:
# m# Z  i( H8 Z我明樓主講咩!!!XDDD* W/ K+ z; J) {- @2 v
你真係會錯意啦...哈哈!!!!+ U6 }: h' L2 S; E% y# P2 f
講緊套套呀呢...??' a" v# N9 Q5 T1 ]
我今晚收工番屋企個陣,,,等緊馬路...地下有個囉=0=. d! W& R; J. W( r' t+ s! B
吹脹
& ]# Q7 H1 `& G! t' d- K4 L
/ C$ p3 e4 A' w9 g# U" @
domdom 7仔大把啦..未聽過冇貨..
樓主話D人冇貨先去買呀,,,=0=
例子:好似今日出了一隻新GAME,今日我返了10隻,D客人只會問,有冇貨呀,有冇平D呀,完全唔係買,但當有客開始買,到左2日之後,完全賣晒,D人[[又係之前只問不買果D]]就會問你幾時有呀,點解冇得賣呀。真吹賬。
Originally posted by 啜皇 at 2007-8-24 23:15:; J" A3 ~- p+ ^2 s5 U
例子:好似今日出了一隻新GAME,今日我...
/ M9 [8 j8 b7 q( L" G; j+ Q
+ c" p, v, H9 b# X% H# d7 o
我唔係sales
+ v" Q" p: D! z+ q  q但我唸.....' \. B. ^4 ]5 Z) x# c* o) b
頭幾次黎問價只係想格下價% O, ]) C0 J5 _
根本唔林住即係買(就算你話係特價)# }6 ~0 R8 ~+ B6 N$ T
4 @4 C) S8 |, A4 d* F: t- ]
到件貨無咁潮果時2 B& C' X2 ^) \/ J  n* }
自然價錢會平d  K; p' w. \" Z0 @  y. ^. Q
佢就林住入貨
4 L* e, j8 K) c可惜已經無貨
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 點解D人鍾意冇貨,先要去買呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。