<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打呔~
返回列表 回復 發帖

打呔~

大家近期有沒有發現很多年輕人都喜歡不論在穿什麼衣服的情況下,都會打條呔,本人甚覺嘔心,畫蛇添足,不論不類,很想幫呢d人剪斷條呔~對此你有何意見呢???
Originally posted by 心亙 at 2007-10-7 11:13 AM:0 W8 P$ C4 a, v
大家近期有沒有發現很多年輕...
- g1 o: J2 Q) e% M% b2 h! g同意...3 C' l% m! q) z0 C! z
我唔覺得果d 叫fashion..反而咁樣影響左件衫本身既味道
+ O4 u! L' K" c% \例如我係街度睇到有d o靚仔著polo都要加條tie...真係頂佢唔順..
Originally posted by chong2002 at 2007-10-7 12:50 PM:
7 w6 V8 q. K/ ~9 B1 F3 }; Y: r( @: E! X  L# e2 E
同意...
4 \+ d- q" r) m/ Z* g* ?4 J我唔覺得果d 叫fashion..反而咁樣影響左件衫本身既味道3 f9 H( j8 S( F7 K- E( ~3 e' k9 w8 ^
例如我係街度睇到有d o靚仔著polo都要加條tie...真係頂佢唔順..
# i+ d9 \  I  W! O& T

3 C4 T* Q# C" g6 [6 s
8 _0 @) b1 E  C) U% M+ @" i咁型?1 L9 k3 t& J* Y7 V
呢排好少出街, 真係想見識下佢地著成點....
* m4 _2 f& |4 M- U1 `+ t' c係咪新興既旺角look丫?
/ h+ Z( t" E0 {( V! o
呢排真係好多人都咁著架....但我自己本身就唔係咁鍾意6 c+ ^# {' {8 B
小弟都係時下既青少年= =
% C. g% I5 \3 c, ?5 b0 ?. [但我見台灣既電視節目既主持人有d都係咁著...我又唔覺佢地咁有咩問題= =
Originally posted by reevechan123 at 2007-10-7 01:52 PM:" c" h% f. d# n
呢排真係好多人都咁著架....但我自己...
7 y% i5 P* h9 I有d人係著得好睇..% w* m5 B$ v2 ~" L
但係唔好睇就變mk..
. t  O1 Z# e: K! Q- M(呢個post係咪應該搬去潮區?)
本身咁著係冇問題既, 問題係出在著果個人身上+ w4 E" q3 A6 u" J1 I$ E) V

; ^. l& x" Y1 n0 X" N1 r5 C要襯得起咁樣著, 咁就要有日本feel 既身型+ look先會著得好睇* @, z+ N- j. m) e2 o& y( U
而果件polo shirt 亦唔可以係d 平價貨 (cutting 問題)
/ m8 {9 |: S, d1 E/ M否則..............................
* j# V, x. t! x2 x! U( c' s' q! ~, C5 G9 ?$ {. l, U3 ^
正如著 hip pop look 既人一樣
; ~( _  C2 `% V. r' l) {& V/ f. L% o1 r果d 得5呎多一吋既人又學人著, 著到個人矮上加矮
究竟呢種打扮,係邊鬼度傳過來香港的???haha~我在又一城見到一個靚仔著粉紅色polo,加一條灰色的呔及黑色的短褲,太爆笑了~- M' m# h& `/ W; }% {2 V% F
; d6 [% O! N7 m+ L
對呢,我覺得hip hop的服飾,始終是外國人比較合適,奉勸香港的矮仔不要自暴其短了~
Originally posted by 心亙 at 2007-10-7 11:03 PM:
% v% h. w* Q' j9 N3 t" m9 [0 h究竟呢種打扮,係邊鬼度傳過來...
- i9 M8 U/ i, j* u9 c& Q2 n- V8 w. i, K8 A. b! I/ w
應該係日本 (如果冇記錯)
Originally posted by clkgtr at 2007-10-8 12:06 AM:: `# L6 x1 V1 n: ~2 M
4 J/ _( X' i6 @0 r
8 G; I" z: q( L  f
應該係日本 (如果冇記錯)
$ m0 h& a1 N. M: n" Y8 ?" ^* G8 J" W9 Z0 p+ L, G& R# N7 ]" l# N
No No, 由旺角傳黎
Originally posted by 12d3 at 2007-10-8 04:35 PM:
+ r6 l. L% u: I/ m/ E; C
$ G2 W( y/ _6 r8 N5 d/ h( TNo No, 由旺角傳黎
9 j+ Y2 j: Z4 f/ v4 ]9 Q6 \1 P3 E9 a" m0 @& X* Y5 d/ B$ y
有d 咁既事
2 Y4 w+ j! R) p* @( _+ ^- O- n1 ]% W, D/ n  L: ]
我明明記得嚮 d 日本 magazine 睇過有嫁噃
* A+ f9 Z* `* E. D4 ~! P係唔係d MK仔抄咋, 不過又抄得衰咋
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打呔~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。