<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,
$ ~0 W& H4 R1 o2 r1 b$ G2 I曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,. v4 L% Y1 Q# {
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
6 k2 X# q$ g" k: g! |好在則邊果位係我朋友& a* E6 J, z( W  ]
, y, }2 x* j; y' L3 E7 j, O
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既  z. K" I* t3 j; |5 B& i
就一定係「蚊」!!!% Q# ]% C$ z  f$ s

. q- ^3 \" h1 c' C: b$ {3 W飛得又快
2 @3 n/ I/ f4 b/ g: g& ?體積又細
( _& r; l$ ~( Q- F* {好難捉1 ]5 J0 G$ h4 r; V1 J
8 e$ `$ v3 L% U1 E
日頭都好d
1 ?7 b: O% g) Z: G, R! L+ x夜晚d蚊就出動) Z$ b6 d6 {) k! p- R9 R. `" m  Q  x
就算唔咬您$ a/ e/ b  p* O) k
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
! m# p  c1 b8 i3 G好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:
, _3 u* h' C0 ~2 D8 Y' X; u; ^; j我大部份昆蟲都驚,2 [: [3 H; C4 ?/ _8 y, r9 i# j/ g
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,
8 L& W1 |" c: _( P. y嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
7 P' k4 u/ J; ~好在則邊果位係我朋友
* y1 b0 ~) O  w" W- c
; p+ Y6 c/ j2 L8 i
所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻
4 J8 u$ g; `6 R! \0 x不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:
9 @; b4 b, |' I' z如果講常見既
( v( t& Q' C) t4 a8 r, H6 R就一定係「蚊」!!!
7 A; E1 p, q5 }& o6 N5 n. D
$ O: ]8 M. x" Z: j, |8 h飛得又快
' ^% a# F  p# U: y& o體積又細6 z$ V2 a0 D9 l: `( w& K- Q
好難捉# h" ^, _1 J, c: k1 b. l: }% U$ ^

. C1 l  {! U) X# t3 O  g日頭都好d
' |( h% q1 Y3 c8 i夜晚d蚊就出動8 v+ ?) H2 F0 a* N6 j
就算唔咬您
. H% ~' E" r! a都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
3 F1 n0 B+ ~% o1 N0 d好慘架
9 o* n7 w% {3 k: C+ R' [我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:
$ U5 a" P0 Y9 k' w& C' c) z. q5 \
我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
/ A, e- h* d1 H. w; g( v; z

" Q* E' a. ?7 ?8 ~$ E  B我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!
$ N+ t4 l2 N( s+ W$ H* b( z離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!
9 O1 l! l7 O4 q+ H, m7 C. O/ y, a/ X+ b. s/ C$ _/ s
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:
( F6 F; r% I. ?: m7 G識飛曱甴!!7 A. v. |, C! _
) b2 v8 O! C; E' ]+ y
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
* t" j: J' C, p/ O1 M+ U# S, M: D5 t9 n8 L7 V( a
曱甴本身都夠晒串架喇,
7 q" o; ^4 h' d0 n5 w識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。