<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唔該各位...幫幫手
返回列表 回復 發帖

唔該各位...幫幫手

我有個fd借左錢比人(數目唔少)點知佢唔還手提又唔聽' w" Z1 ^. ^$ V& V7 Z$ ^8 e
但清係得佢手提同相  S; Y0 T# D* t( e* q
有咩方法可以搵到果個人
4 H' s  N9 P% f: e- R0 F! J真係唔該各位...請幫幫手
報警就搵到仲要快果隻
( S! G. E& `8 w: l; g1 j' m% C  j
借錢係咪現金先- ^( ~2 i+ o4 p9 K- W2 v
仲有有冇其他人在場
- C6 @* i5 M$ k0 b+ t+ s+ N/ G5 z- l4 t7 s! A, M3 q) H
如果現金唔係轉賬
2 h* N- b% K0 R+ L& p, v2 {% V又冇其他人在場見證
  `1 w$ e( X! M5 A- l7 j" ]咁(你)朋友下次唔好啦1 R' K/ w2 \- r
仲有上網識人小心d
3 @- P( B7 V, r$ v唔好咁容易信人
唉...
& s- e: X) m' T" L佢係現錢仲要冇人在場嫁..
( v. D6 e* |) c. L6 E) {+ I( W  C報警真係有用咩
Originally posted by Eric0301 at 2006-4-21 01:45 AM:# Y! I+ s# U% ~. m8 x) T7 _; ]- z: T
唉...
$ s" `+ ?" `' J0 L! |" A0 }佢係現錢仲要冇人在場嫁..  f. C$ }* W: O; F* [
報警真係有用咩
/ M3 _5 t  D; A9 b- m
8 `' u+ `0 o5 ]3 Q8 r# X
; K1 H: O8 I0 d" ?
估到
5 l1 u8 r% K8 P$ l4 g1 P+ i所以講下次咪啦
今真係冇方法呀....
; ~+ T" v  F; I! a% G. N; f果個係我家姐想幫下佢
應該連借據都無?
% R) H( b$ _8 ?
' K. v/ @, L- Y& T. J0 O! E3 \6 X不過都可以試下報警備案,雖然令佢還錢既機會唔大,佢死口唔認都無辦法6 m7 y" y# U3 W# V
1 _( Z0 a5 ~. A1 g4 i
[ Last edited by 迷途小羔羊 on 2006-4-21 at 02:23 AM ]
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-21 02:20 AM:5 n4 u$ i6 J- O
應該連借據都無?
. G6 A7 s" V5 L6 \) v係啦............比佢激死呀!
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-21 02:20 AM:
* X& `  v3 p% A0 j7 t- n$ x. X應該連借據都無?) ~$ O  G4 H, u
  `5 _( H8 N. d; u# I4 T
不過都可以試下報警備案,雖然令佢還錢既機會唔大,佢死口唔認都無辦法
" ~% J3 K. x6 _7 X6 l9 i( Z
& {7 T2 ]+ C9 \, j; j  i[ Last edited by 迷途小羔羊 on 2006-4-21 at 02:23 AM ]
+ ~9 t) Z, S2 D& D. A7 o但係搵都搵唔到佢...
Originally posted by Eric0301 at 2006-4-21 02:24 AM:
: e# J- {9 i+ I
7 I6 w" d0 I; C! d& G但係搵都搵唔到佢...
- H, Y' f6 z9 }6 G) O
幅相係咪真相?有無真名?
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-21 02:28 AM:
+ I4 }+ B( u% J6 ?2 @- k
9 f) M* o0 g( {. k9 Z: I! k幅相係咪真相?有無真名?
2 t6 r6 X: Z6 b8 E/ }. y相同名係真既.....有咩用呀??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唔該各位...幫幫手

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。