<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?
返回列表 回復 發帖

你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

你地會唔會同個髮型師吹下水?2 [5 c. l5 l( ^/ m' }0 A7 L
我就唔會,都唔知有乜好吹~
$ E4 G6 b- L0 ~, r. f3 G+ I; l: \. u
愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?
0 T# K2 K- g  N  L( W我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"9 \) d: Z6 }1 B1 q

# B/ \: M8 \/ Z* O' W( l! H, hby the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
例外reply
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:8 ?" G8 H( }6 Y7 n! D6 l, ~8 x
你地會唔會同個髮型師吹下水?! D- p; j1 n# n5 a' \& c' A
我就唔...8 L4 [# I: _  n+ {* H
by the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
& r$ L9 U- U. K
( T/ [  D$ ~- R2 S. X
怪,諗返吳健豪之前個款就知有幾怪
夏天
/ W( _5 B' T- E7 @* y0 z平頭裝,同我剷短晒佢..! p' h. w3 n: S# k) a( v9 m
5 D$ W2 }' w0 {( |0 Y
冬天: `# m0 W) V+ v% N, ^/ @
前後同我修薄d,留的水..
! f' v- i( g/ `7 T" O6 f0 D0 w1 K9 T7 l& w+ L9 _1 T$ ]
[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
我會0係magazine 或髮型書度搵一個自己鐘意既...同佢講想剪個類似咁既頭~~
+ C4 E5 [: N4 u如果個師傅係ok 既,剪左出黎都起碼唔會太差...
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:! i: T) `$ G+ C( w. ?
你地會唔會同個髮型師吹下水?
4 y% Z/ y) C1 k+ r/ J  K我就唔會,都唔知有乜好吹~
, H% y! Z/ r8 ?& U
; _7 _6 }8 ^' t愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?. {6 C: F( e1 \5 z4 z: ]9 ?
我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"
7 m% R/ e' F" P( b
/ n* z# {, G: l! K1 ~
haha,我同你個case接近一模一樣~0 K" G" ]  d$ ?* M2 F  Q
有時個髮型師同我吹水,我都唔知點應佢~3 O& _5 @% @: z

/ J1 `' ^. l+ V6 B! M' N而剪咩髮型,100%相同~
髮型師係 fd 黎、所以傾開計、佢知道我想點。好方便!
Originally posted by 龍九州 at 2006-1-21 12:38 AM:( f( I" W. A7 N( \4 ^
夏天
4 ]! u1 A% j. q$ M1 k; p平頭裝,同我剷短晒佢..
0 f# f9 f2 @2 [) p/ K. e3 d$ v/ _# {9 _' l9 u; t* E, R
冬天. P: U8 W- X- L- F8 Y* S) H
前後同我修薄d,留的水..
% \  h% Q2 M# G$ u
" }5 w/ K7 ?* z; B' B# [$ b4 Y[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
, J* i( b# K7 [) z" u4 ^/ a6 c

3 D8 t  y& j! Y; Y5 _4 ?同你 差吾多.....' O) s/ f. k; X& e7 N8 _$ H/ q1 U* k

; K+ z( e& j+ ?  I( z我是 整齊 就 OK 的 人 !
靚仔娛
我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
Originally posted by Yui.i at 2006-1-22 01:08 AM:
( O1 w, G- p' S我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
# w4 t8 T9 E/ H  @5 q  V1 W: r
好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
忽然好想加分...........
Originally posted by yeahchan at 2006-1-22 01:14 AM:
8 A0 j5 c" s! `% @
3 `5 W7 H7 @- H) B好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
記得.....猫猫....xdd
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。