<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??
返回列表 回復 發帖

讀理科有d咩工可以做??

講真~我覺得讀理科真係要讀得勁先有用ga wo~~如果讀得廢ge話,真係好似冇乜出路~~
勁的大部份讀全商\文商
9 {& H2 C( A, v1 |0 J* i不過現在有d學校冇分的" q& k: Q9 `' p( O# a: {0 V
文理商都可以讀
: {& B: N7 Z" J" c- A$ [. r( ~& t/ H/ h
讀理科有d咩工可以做?? 7 `0 U: }+ w& h: L$ f
應該反轉頭問
0 M+ I9 h& R/ F- A5 z) O你想做乜就去讀有關的科目( @3 \: b0 z* P0 j/ k
) K. r& [6 y4 E, x4 g/ s8 \
另外如果冇目標% E$ h: [6 J- z# {2 X$ _1 M3 A; e
讀完咩出黎都一樣
5 W% L1 t: H" T0 |$ \$ E; h
  V% g3 P$ {  b6 p6 `9 e7 E! u有時間諗吓想做咩工' H4 S0 k7 |- k
再睇吓有咩入職要求5 q+ E& E! U% w
咁先選擇讀咩/ f5 L$ M' F2 N- ?3 k0 z5 A
如果唔係只係浪費時日
我係理科!
& t8 Q! y3 w1 Z% d* `* t做緊文員=.=
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 08:49 PM:
  V; K" J2 b0 o7 i' Q8 h# D6 W7 p我係理科!* D1 p! `$ R/ H5 x% q4 P; |
做緊文員=.=
5 |" g+ t. O9 v' `7 v5 d0 _4 o, h' g! s) {% L4 [
我讀文科,拿綜援

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-10 08:51 PM:( C, p' T+ r. q7 o& X4 w6 y
1 V; C! }9 a2 E2 Q0 U+ u1 F) S

3 z* @$ J2 W6 J/ s6 I6 U我讀文科,拿綜援
7 q5 z- h( X3 g8 Y商科做老板><
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 09:02 PM:
- ^1 G3 [- P8 [4 Q3 K6 P
; a6 Q" }/ _9 ~7 S4 ^商科做老板><
! D, H8 K9 [' K9 x

- L% A, [* ~! O# o- J  F4 d0 t
; }3 h7 J2 B6 s$ L, g8 H" X我小兒科4 j' O; s: g1 k2 W. B: v
做緊.......愛
Originally posted by austin666 at 2006-6-10 09:09 PM:5 p7 ]! H3 z6 b, ~
, W5 {4 Q0 `" l( t, x

& c4 b) H: ?9 m. H9 U4 A: T) b+ |* b; n5 r: Y* K
我小兒科8 N% ~  P. y; W
做緊.......愛
! d  F. _! `3 N& b8 Y3 e$ [: K好野喎!
. i* F  J5 V5 D; g9 r+ X; d3 r仲分到心上網打野
我讀社會科學溝少少商,做緊物業管理,遲d有機會的話可能轉做marketing;我覺得做物業管理最好識多少工程的嘢,如果本身係工科/理科底,做落會比較有著數
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,
# E' y7 z; X! Q  O3 U7 H
3 c1 j/ i; |6 W, a讀乜科,真的分別唔大.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 06:13 PM:
5 Y) ^  j6 \/ \; m/ Y: w+ j* I0 t( T講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,0 \! |1 z3 C. o: {, x0 [: b+ L1 R7 T
. ^; f1 h. `7 r
讀乜科,真的分別唔大.
3 h# ]9 K7 k9 z: F9 o5 F係!# R8 K3 K+ ~  R% i7 D4 E
如果中5中7出左黎做野的,文理商根本唔會有太大影響~
' Z2 R7 K9 @/ P0 N' a/ f你信唔信一個中5畢業的做到科學家/經濟學家?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。