<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??
返回列表 回復 發帖

讀理科有d咩工可以做??

講真~我覺得讀理科真係要讀得勁先有用ga wo~~如果讀得廢ge話,真係好似冇乜出路~~
勁的大部份讀全商\文商
; p* X: z$ \$ G0 Q不過現在有d學校冇分的
1 M+ G4 ~( k, `% m; {' K3 i文理商都可以讀
& t: p; z" l+ w+ X! ~8 G- I# G( Z- g, d- q
讀理科有d咩工可以做?? 7 G# q% J" A& g4 f6 L9 c* [
應該反轉頭問
+ ^% z" w1 R, s& F你想做乜就去讀有關的科目
  {9 w  O8 {" i+ J% g" A0 T/ O! p3 b+ B2 }; t1 s( j
另外如果冇目標5 _/ ^, ~+ M; a  K( t  ^3 p
讀完咩出黎都一樣! K" b/ A" I! x& o
8 O' ?, p' ~7 n5 B/ g
有時間諗吓想做咩工
2 u: h# q& e6 ~7 ?  A' S. I2 y再睇吓有咩入職要求
7 `/ z4 l( B: p7 ~咁先選擇讀咩
: X4 O* C$ ?& e; v! W如果唔係只係浪費時日
我係理科!9 @$ ^( R" P& j: h2 p
做緊文員=.=
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 08:49 PM:' ~/ \% a4 X3 [& s
我係理科!% r; G+ T+ A  ~8 S, M1 l8 M
做緊文員=.=
" k+ G2 g0 W* f* C/ A9 a5 z/ j! R0 Y' Y& b9 Y
我讀文科,拿綜援

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-10 08:51 PM:
& Y6 P3 T; _! o& }/ b, P, l1 [, |7 z2 N8 M  x% J
" R0 I" ~% u8 M$ k$ A
我讀文科,拿綜援
! b" z; N  E: m' r) ^" n. I% Z
商科做老板><
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 09:02 PM:7 v9 o, ?8 t  {" @$ d& u8 _
9 Q# |; Z1 n# `# J8 ?
商科做老板><
& `% D' |4 q; z6 N" V9 E
" r9 G. r& X) F+ Q/ W/ Z
  A" ^' A: a+ H4 e# c: b
我小兒科  c0 }" O6 s: n6 z1 K# N3 F4 a
做緊.......愛
Originally posted by austin666 at 2006-6-10 09:09 PM:
) I8 J2 z9 a' Q2 i$ m0 F+ Y
) I; j! M: p  @* D
" s5 L0 n. x  r1 X/ S8 H% z' k. g% ~0 J# t, a+ K4 F) {8 U5 q+ N
我小兒科
: }7 m; ^' s( x" o# i" H* o! U做緊.......愛
2 w9 R" }, b7 ~, g7 r/ N* G
好野喎!
7 U  X3 t6 w+ Y0 {仲分到心上網打野
我讀社會科學溝少少商,做緊物業管理,遲d有機會的話可能轉做marketing;我覺得做物業管理最好識多少工程的嘢,如果本身係工科/理科底,做落會比較有著數
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,+ r# X4 r  Y6 ]6 p; A

& {5 B- X" T1 R: p7 l+ n讀乜科,真的分別唔大.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 06:13 PM:
# Y% }8 ^- x/ @3 [% A& l; _. U% J講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,8 G. f5 a/ l0 g3 @) I

# U- ]+ U9 M" s. `* A3 y; p讀乜科,真的分別唔大.
  j: N$ Q3 L4 P/ R0 x+ |: g" J; W係!/ y6 w, i) {; p6 b; o
如果中5中7出左黎做野的,文理商根本唔會有太大影響~
9 k2 H- ~' y5 p. A& K% Z. V' x你信唔信一個中5畢業的做到科學家/經濟學家?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。