<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....' {8 i; f, i9 v* ~$ ?/ T

. L4 F: R; f3 W5 H- y5 [# O我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,: S5 p5 d7 s3 t6 F
(香港政制,日本); O* r# b, n* A) A, T2 |
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....3 o. ]+ l* x6 F9 f% {" Z

0 R6 v6 }$ I. K, I) W阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹," \& F) t7 h6 w9 x0 L& f
點知真係出番南非
! q$ ?  P+ h7 @5 R( d: \4 _6 v: ]) N  i! ^
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,! w2 Q8 V2 m+ s; R6 Q3 }2 y4 |  ]
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,+ x  p  H# l, P% R
起碼答到個point....
* i& [$ w' I" ^' e. y2 b- ]' q( e0 V/ ]/ U' E
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
6 O+ S) U: k) r- r0 b我諗大家都係答第9題,即係自由題,
, [% o& c6 N$ y: a我個人就答1978年中國的改革開放....
6 B" q& r! i7 Y- _
$ U9 M. }$ Z6 v  u+ ]你地又點呀 ??
8 ^; p/ r; F6 a! Q! l: M5 i7 U6 D: w0 c0 V8 P6 |
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...# q7 A: i0 T( o1 d  J, J3 K& e
+ h8 M1 ~0 K+ v5 J% y# `" L
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:' M+ w, o! D% v# t5 Y( m
用番你嗰句...' T3 q8 a8 Z6 |

0 e* ^* e. l0 p4 q! e. Y- v"關你x事" !!!!
' c: i  R; L, o: H0 R冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:  J7 F! [" K7 b6 j/ r- B& p. Z% u% p
起碼答到個point- k$ W. n2 o7 Q3 y: F
2 S; U/ M. M5 ]% Z真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:" e7 C/ M* Q" [; c" R

, f: g! Z0 A  C冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
. I* k" v7 D7 c  Z- d' X6 a5 P9 D# h2 I4 v9 `" B
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
. I; q$ m& j7 i& u7 {) N5 @+ {你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??
2 Y8 t% K) @' i1 A2 ^( q你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....
/ m0 X, O: i+ G0 I1 ?7 W: [1 S+ Y* m! l1 y
同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,  T1 m. `- I9 a. O7 N/ ?2 \( l( u9 k
關唔關自己事都嘈一餐先.....% H3 m2 C' n+ Z/ |. U

+ [7 s2 P1 Z: W0 ?博出名咩 !!!!/ o8 |) X8 L0 R3 ~* U! L2 H+ g

8 C% u: M0 p& U  g3 B6 G[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
, n4 x# c3 n$ @3 X$ K. u9 U/ y
  E  ^1 P3 e. w( ?, N1 ]) W3 n2 a$ `真替你擔心...
. ]" p6 P' y0 F0 A' C

+ O$ _1 O# R, T' [1 `6 E; ^睇晒成段先啦,9 h& D% ^, @5 P' c2 c
淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:" d4 @4 ?$ i6 L, R2 v$ t1 Q8 H

+ i5 d# W6 t3 w# y! S3 N1 A- o' B
' f* X4 j% m1 e  R6 _! {唔關你事,咁你講咁多野做咩姐.... j" _3 ]8 V" F% U* @+ i
...
# A& s, j0 C% v你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:# f% ]' n4 R' K4 E2 l
$ |7 q+ r; C& F. }4 O

# i( \0 b0 z2 [1 }! O睇晒成段先啦,& v/ |  O# _$ g7 |$ ~! n$ j
淨係睇一句 !!!
8 I, c# U. J2 t- ?8 p# Y
又好!% s( \; x. ]- t% h
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:* F7 n5 |9 _+ M% G) L
真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
+ q& p) r$ M2 e% b' ?! Q2 f1 }* X1 p  `3 [* j* ?% d5 l
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
5 G  P1 X$ k6 X(香港政制,日本)
! O8 b8 ^: V. S& `' C, e% q' R最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....0 K/ q! i, }- ~$ u

4 n  J! H$ g" I( \# F阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
. e9 h7 s" k4 a點知真係出番南非6 e8 S' Z7 ]% s  E

+ o) \: J' `5 j8 d! z, z# @不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
; Y5 B! w3 b* n9 O/ }只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
+ u; ~. X# x! }" ]起碼答到個point....  A' C# y# e& F$ W# q2 |  {
9 O3 k2 |* K( g) x
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
$ o  M) k( ~* d$ k我諗大家都係答第9題,即係自由題,
( ^7 }# U, x# p+ ]. e* j+ I+ j我個人就答1978年中國的改革開放....
) k1 o7 t$ y  M1 h" ~5 d
) l& z6 L$ d  ^( A你地又點呀 ??
. u7 W) _/ h& t一樣咁擔心......
講得好...
  A- P& Q0 V3 m& x我開得topic..就預左有人發表意見....: }* O1 c! O4 |) j, b3 j
咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???$ D8 S5 h8 a0 Y) `6 I1 w- {: d

( S: T, E& y7 p: Q我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....
' q( h# w" p; w, A/ L$ ^8 W不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。