<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?
返回列表 回復 發帖

[5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚, T+ m* H8 U" r6 H
因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀
! ^9 |" H( \' I: m! T* R多謝各巴打幫忙!
9 W- C. `4 a: g5 x
2 m% ]) K  h2 t4 A1 S( R$ M4 @
. b4 Z0 _2 M5 Y( N3 m2 \) P  ^% L  u/ P  I

1 U1 d+ b/ H" E/ c) n0 O' e如果有故事分享; I$ e! V1 ^! Q: p# V7 u' J) D* c+ S$ J
加分double架

2 s. K8 C) N0 k2 [+ }( b; E9 l* ]1 o) t) F! E" ]2 B% {
" h4 s6 t2 w: [, ?2 S1 `

" ^2 k" T8 K+ P
" J* g7 h3 \  k1 R- `9 w- |! z
# {( ~) Z$ u" [0 y* {積極回覆主題之會員, 每人可加 5~30分, 視回覆質素而定" p, i! C% d  u* g# C
(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)
5 N( M# ^) S4 m& G5 v% }/ F/ g

3 k9 x+ o2 p8 L- k5 o( `( P" ][ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-25 at 09:38 PM ]
rob and kill
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:
! ]; V# [( Z# e. P7 X/ j2 L' {. w% ^各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
. o! z: {2 G) s) S0 h
# B3 Y/ j) O: Y# G$ b3 B, h

0 t7 O- t1 D/ ~: n* t: @me too
Shing
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:
; w3 z  Y( j2 K) g% l各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
( k0 z# S7 A: l
老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀
% d& T& d% n% D/ [5 h去小押錢債審裁處啦
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:01 PM:
' P+ H! O0 p: n$ M- V# N) d! W
' {; ]) f- T* T+ ^1 R老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀" K" f7 @* C. W0 w
去小押錢債審裁處啦
, V3 I6 \; X% e4 c7 U
去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
Originally posted by william303 at 2005-5-17 03:05 PM:
1 B  T# w9 G: S# O$ f7 r
* j3 j4 \; z/ u- b4 r7 f去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
) y3 ~; u4 s+ Q7 {# R! ]; b甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。  K8 K7 ]" u' M

& N! I, c( U% F% B: k9 g請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:09 PM:
7 j& B6 d5 \) s6 \# l
1 M0 `5 N/ x7 p( a甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。
) j3 C3 t6 o: U: h! j/ ^2 c* X8 \6 n7 C* e2 y/ U7 }
請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
( e5 I  v. h5 l  B3 G' h) ^
我都唔敢提,總之就唔小啦!
Originally posted by dexter at 2005-5-17 03:07 PM:  w, h- S: a, a% c
我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
0 K; g. N3 ^: p3 \! I今日睇百發百中好似話過左7年唔使還
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:( P" O/ w% m$ s* B  A
各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
0 t2 f& M: X0 |4 ^! g$ `- i  i, q! }/ }- i$ Y# d
咁咪問番佢借% [$ \( E4 h9 F3 p, T
算啦!佢有心唔還可以點....我以前有個fd成日問我借$
- B- n; u. w8 m借左幾廿蚊仲問我借...) M  u: M, {8 c0 x
見到佢都掉頭走' |+ [+ g( C$ f; H6 i# Z
果幾廿蚊當買個教訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。