<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2007-8-8 15:05:
9 X" x$ g, u" o2 c9 i1 \+ p+ }6 ~: W& h  j, {* S
邊個呀
2 X5 {. @1 E4 W" l5 P: n3 i
  x1 Q6 L/ b) j* b* }+ d. F
化名戴志偉的
% k4 ]  E0 ^" S, T5 x+ H4 O2 y今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
Originally posted by 155220 at 2007-8-8 16:11:
, j$ V; e% u! J2 ]
0 ~( O! G1 D2 I2 `5 Y
  \  T& {- i6 Z1 \- X( Y: Q化名戴志偉的( w" P6 x; C4 {; }' }. `" a
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
! y4 L* B3 ^" Y  }. l7 M真係好屎
Originally posted by 88790333 at 2007-8-8 12:33 PM:
& o5 C6 ]* ^# b讀書叻就叫天才?
/ U6 K6 z- V5 k' c& U6 O" m9 S2 H3 [+ r唔好引我笑,呢D叫記性好咋
+ l2 P& l" Y5 d8 o" |" D4 T' }* d' c* A6 `. r% ?2 {5 }4 T7 X
我唔知你對天才的定義係點啦' ?) H" H; V% |0 X# g3 q

% k) _% y! G1 u' C2 T假如,佢真係只係記性好9 z9 A, b, j4 ?' b5 ]7 F
咁佢係呢方面ge能力的確係比好多正常人好(至少應該比你好吧)% l( o  ^5 k4 o  J+ M
呢d天生ge才能,而且呢方面ge能力俾大多數人都要強,唔叫天才叫咩呢?5 e$ C7 ?: i6 o6 H
* C+ r. ]8 ~( T: V0 Y$ }) q- k' x; p# t
你這樣說是因為「吃不到的葡萄是酸的」嗎?' q+ |8 k$ [: D! G, V- U2 J2 y0 l! Y
光是她一句,「將讀書變成自己ge興趣」
, d* i: q* `" s* v+ U' z3 H- P你又做唔做到?你做到又點?你又可唔可以好似佢14歲考會考?  y7 I2 Q) v) a; Y
你話你可以去考又點?你又可唔可以lor到咁好ge成績?: K7 ~' ~( |: U7 f
我唔知佢考咩科,不過佢想讀醫,化學生物一定唔少得
! v( L$ o, k' v如果化學同生物係可以靠記性好就讀好的話,應該唔會年年都咁多呢兩科lor唔到好成績
, B) [* v0 A8 b7 Q$ G別忘了佢中英文都lor A,作文,reading哥d如果都可以靠記性的話,我諗唔會到到今日都咁多人fail英文lor
) w8 m4 t/ m, y' d, W8 n. u怎樣說也好,事實上佢係學習上的能力比大多數人好
) }- q0 e( [. d6 S這個不到你不承認+ k* t) W; @' a& G3 j# e! j/ L
請尊重別人,同時也尊重自己
Originally posted by sakura310 at 2007-8-8 05:06 PM:2 V0 T4 h. O4 P, F2 z/ R! Q6 s& _
6 A; T9 E. A4 e6 V
6 b5 `3 q7 }4 s
我唔知你對天才的定義係點啦( @9 g+ H( _* L! E; S$ l. d5 F

: q, Y% u# J. Y9 {, C* K...
1 F) Y& d# Z8 Y9 }
你威啦串人
Originally posted by 古巨基迷 at 2007-8-8 01:09 PM:3 |6 m$ x' W& F7 L! q
怪物,,,,,,個樣同身形,,,個腦都係,,,怪物
1 t7 x* V# R# O0 K; v+ Y$ r2 L
呢個topic係講果個人讀書..2 `+ \/ ]. J5 k3 ~
唔係講果個人個樣ga..
9 U/ e" O* u8 h+ |4 s! I討論理性d得唔得=.=
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-8 01:15 PM:/ u- [0 W/ U; x, ~& \
; L( I! b5 g5 l% Z' a3 P' @
我1b3d2e ...
& z1 q. V% o) j
+ h5 B; C5 K  X! `3 X6 {, Q我當年1A1B4D1E
Originally posted by wer at 2007-8-8 16:58:
: z; J+ E: x2 \
& V- o, P1 N# d4 n$ Q* m' g真係好屎
) ?, a: Y& c: ?6 m# }1 m; m

, E, _; N+ [; w算差嫁喇,可以跳級的應該是一等一的高手,宜家教58,即係原校升中六既機會都唔係太
Originally posted by terencey at 2007-8-8 18:13:7 y+ `2 R( K$ e
* b( o. Q& a2 j4 }; ]" U9 N( V5 i

/ {3 d) f8 T& S* p# d) p我當年1A1B4D1E
. L7 p; ]# [" C; C+ G3 P& O17分
嘩,,
# @7 a' u( o/ ]/ B) b, k- t+ E咩真係有咁既天才
) n9 [. g8 Q: F9 h  @. M' j6 p; {2 P2 ]9 |8 `& [
我琴日聽收音機都聽到,
/ L/ i3 _# Q: J# K仲以為佢講錯
睇完新聞% G9 x! g' u" b& C
2 C" O) C$ F; a' p
聽佢對答完全唔似一個14歲.白白痴痴咩都唔識既細路女...
. j% P- w' N6 v; n, ?7 e% e, [佩服
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。