<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....% {$ _, ?, z5 Z9 _( g( B% R1 S

/ Y2 |5 o5 R% A1 T& A$ {5 L2 L7 h我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
6 t8 i$ j. f" c7 j4 H. q. J" @1 v(香港政制,日本)! L  s9 P' H# ~+ @$ U
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野...." _% O4 P" b- z% R& g
3 s& E+ `3 t; ~& \
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
  i: R. |. v, ~' U- K/ `% h點知真係出番南非
& g5 ^# ]# V3 a# p8 a+ \* G' g# e/ T* ~+ \& N
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,. V: o% z; R; H7 W$ T
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到," [6 l: r, N3 R  j7 A
起碼答到個point....
# B; g) P3 e+ ~  A+ K, G! _
. k- T$ T  w" H) V: h最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
, P$ v; H+ }! o; ~# L: E7 a我諗大家都係答第9題,即係自由題,
* b) r9 H/ V0 ?* r2 h' f0 Y我個人就答1978年中國的改革開放...., m' M  w7 [) O& |7 O6 c! ^
+ R3 Y/ s5 L3 b
你地又點呀 ??7 z4 D) q. J7 p$ ~. c
1 l* y- p0 y" Q9 R  ~: ^% j
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...
9 O& o6 h0 M" B8 A/ q6 r9 \
9 G. C2 {7 w) k- ["關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:/ j( k0 Y4 F; S: i4 L
用番你嗰句...
1 Z9 k; w6 o0 r0 P; O7 @% ^, T- m. O( D  D5 s4 ~& p
"關你x事" !!!!
+ E8 S6 b5 d% i2 C( G
冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:
8 F: ~- Y7 _- U6 J/ z7 e起碼答到個point
* |0 b( [& e: r7 E1 z
7 b& I" j( v3 |, F# I6 ^真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:' o2 i$ U0 ~, i9 _; i+ K6 \
5 L/ w  O1 [0 m( _
冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
; S' q+ U6 L2 ]- Y: J$ D" Y& w

3 k0 f& _! B4 \唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...' I! g9 g# P0 q3 M
你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??
( a/ [$ p( q* c你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....
1 N$ _* E9 _! p! g0 n9 M2 E, t# a
2 ^  s- B1 \( ?: x& l& |3 F5 l同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,$ b+ r3 y; {0 K( ]% a4 V
關唔關自己事都嘈一餐先.....
' ^. i" Q( |% Y0 S$ P" y8 O+ X: D1 I" ^
博出名咩 !!!!
. }) c1 a% L) _( `3 k; {2 L, N+ A) g
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
" L7 E" s  B& s2 E( J; K+ M2 h+ R
! g# L$ B1 |6 Q5 U  m8 Q! O/ C: r6 r真替你擔心...
& b2 l( }+ j9 [8 q3 f3 Q" h* J
# M$ s6 e5 o. ^  P; U6 E睇晒成段先啦,# e4 ?$ D6 F5 k( j% E
淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:4 n; w9 [+ C- z
# r2 [% S1 n7 J$ f/ v2 b' w

_( g' v8 F# E/ w# U  ^$ a唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
4 M+ l* p; P0 u2 [8 t3 N. l! \...
# _  ]0 J$ n$ A( u; _
你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
5 F0 p; k& X# x9 m3 Y9 J% `2 |! Z- t) f
( E1 {0 q3 h/ Y& B4 _9 C9 {
睇晒成段先啦,0 _- ~$ s. k. A+ _
淨係睇一句 !!!
2 [1 [" t+ O, K' Z6 ]$ z/ m
又好!
4 C1 y4 P" T4 H
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
- j  v, t( |3 X% w+ ]# d2 k; x真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....9 T6 C) w# o8 i; m
! ~% R4 i- ^3 Q
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,' \4 j6 E6 M$ P' W2 Q
(香港政制,日本)
# O2 y  p- f7 X/ G最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....( s3 ~( @  z9 t) J( ~' M6 n

' p& x4 `. ]9 L" z阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,4 O+ z, v( M7 z+ N# x# C
點知真係出番南非6 ]2 @( v/ m4 K1 ?% e) u
4 N6 X# X9 p* D. k4 W( d) w) v
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
4 _8 c9 T: ?4 C. }" ^/ p只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
5 p+ [) ^& R9 e" Q! w& L起碼答到個point....% c; u8 l3 o/ p8 q8 z2 m! }( y

! C, _# G' R6 u1 ?4 M+ U最後嗰條論述題,唔駛講啦下話( L& U8 f$ ~7 ?% x$ n
我諗大家都係答第9題,即係自由題,
! Z( C7 H& q% w2 T' z我個人就答1978年中國的改革開放....& t  j: b" [7 W$ i  c" x% G

8 q1 p" [7 ^# T4 z# B' m1 c/ Z5 |你地又點呀 ??
+ L& b9 R. g  p- y
一樣咁擔心......
講得好...
# E6 P- }& E+ K" `/ J  [  T0 s我開得topic..就預左有人發表意見....
: T7 O' y: j+ Z: Z$ N% y) j, `咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???
8 k9 t+ R& b8 q% P# H
4 z1 M4 J* V8 q% q9 l4 Z6 H& P% D6 y我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....( [, O; C- Q3 i
不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。