<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?
返回列表 回復 發帖

[5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚
$ }. o! j5 W4 }( L) X" X因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀
' T' p7 `: V5 z/ z多謝各巴打幫忙!- _' d# F# s+ G3 K8 }6 Y
4 h& E0 z) F" o, E

2 I7 j5 l+ |; ^1 ~/ [2 P0 r7 h$ O- K/ k9 X$ j

( T* y* d+ s/ |# ^" p如果有故事分享
4 a- d+ A, P. G3 t- m, S/ ~加分double架

& h: k5 j' J7 O% d  S% P8 G; O* f8 }7 @, v9 T0 F6 d4 P, ^0 q7 ~
& u. J; M* p7 Y  x( @
: r" y; Q/ s2 N+ C$ Q: s. ?0 J* p) f7 V

- E# u% |) _! T1 y  O1 o
& J% x) E) U7 n" O積極回覆主題之會員, 每人可加 5~30分, 視回覆質素而定
6 ?4 N+ H( z3 A(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)

" K: r& S2 Z4 Q" z5 L2 g1 M
1 f* T7 j6 w+ F, k[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-25 at 09:38 PM ]
rob and kill
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:$ U6 P' p; C( T. a( C- o
各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
' z3 G1 z2 m% V3 @# ]) j' T& Z2 h
& l; {' z% f* p' K% p
me too
Shing
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:
3 D/ `5 S+ z2 g2 Z. q各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
5 r2 l  U9 w: V! @6 c, R  D  o! i老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀! n/ ^" \/ e' D/ F4 S2 y
去小押錢債審裁處啦
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:01 PM:
2 |+ a7 A/ i( c3 {
& e1 L0 |' `7 F' o% X老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀( O- o; Z  ?; V+ H! r
去小押錢債審裁處啦
6 j( u, z  R# F9 K& q" s; A
去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
Originally posted by william303 at 2005-5-17 03:05 PM:
: S6 j8 i3 T5 l! z) }  R- o) S- E# i! N1 p9 f9 n4 }
去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
- e& W/ f9 {$ Q& E9 U% M# X甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。
6 W) K6 G& D# M2 `- N6 Y7 Z9 `/ ]" l) w% T
請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:09 PM:- y& G+ g( m8 q( @
! x5 i$ w& a7 c
甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。6 C  e0 U1 `4 x: }. V; Q

9 h. T) k! T" E# k, M% D: p請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
+ C, |8 \, U! c/ B
我都唔敢提,總之就唔小啦!
Originally posted by dexter at 2005-5-17 03:07 PM:
+ f; K& Y! u; Y( w2 H- H9 E& Y我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
! g  _, ?3 Z8 |5 U) a; z
今日睇百發百中好似話過左7年唔使還
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:
" e4 {9 d$ `7 c# n; Q/ t各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
7 H( L" a, k& B2 u
/ Q0 Q! J& r2 O0 S+ A' l. s# {咁咪問番佢借
! u8 F* l, L9 W: u算啦!佢有心唔還可以點....我以前有個fd成日問我借$
' N* ]8 t, L2 V9 _借左幾廿蚊仲問我借...
8 f( V% I5 s7 E1 P- x- N- K' w/ q見到佢都掉頭走
2 y( Y* }" |+ }+ h果幾廿蚊當買個教訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。