<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唔拖唔水嚐屍篇
返回列表 回復 發帖

唔拖唔水嚐屍篇

大家有冇睇緊8pm 既吾湯吾水嚐鮮篇...
0 J1 @( E7 {& p
, f9 O( _: w! X& f$ b/ o無線係唔係諗野諗到傻傻地,
  T5 X# ]7 t+ Y/ r- E7 H* Y/ B
) W( B8 f2 M9 U3 Q+ ^- i0 l好改唔改, 個節目名咁鬼怪# d+ c( \/ O2 B/ d& b6 x

0 M% u# f" d# q吾湯吾水已經唔知點解,
/ a2 b" S$ ~/ @7 _+ G/ E& y' |5 J7 D. t' t
個名聽起上o黎仲好似' 唔拖唔水嚐屍篇 '
* O+ g# n  z6 K& e2 r+ p  ~1 ^5 H
1 ~& r6 k" ?& }, E6 ?- c奇怪...
; S  m  I& y; ?" v6 _( c, [% l! F% h5 g- M9 c
亞視個特搜招牌菜個名正常好多...
用豬龍草保野...7 V; j8 r2 T) B7 F- Y& {
有冇搞錯
我想問......有無人知豬籠草算唔算係食腐屍ge植物?
唔算...
Originally posted by hohohohahaha at 2007-7-15 08:17 PM:
: i5 O+ B' v( X$ k  d: @4 i大家有冇睇緊8pm 既吾湯吾水嚐鮮篇......
# o& g7 |/ H1 L# ]' O7 M- X5 {唔係個個諗法同你一樣
Originally posted by wind69 at 2007-7-15 08:40 PM:
, x) s1 j7 K8 t/ O0 C& }我想問......有無人知豬籠草算唔算係食腐屍ge植物?
, w2 _7 z# N9 Z2 T- g6 A- w" U- L( V+ o$ [* N  r- B/ a
豬籠草係食昆蟲既
0 d3 ]0 ~5 x2 @) f- v: Q( b/ M  J; L1 W2 p
http://www.life123.org/UserFiles/Image/Nature/animals/pitcher.jpg% H* a3 f6 e* M- `
- b6 o  g  _! X
[ Last edited by wcchan886 on 2007-7-15 at 09:05 PM ]
度o個條友冷好笑,食字食懵左,好食唔食,口彩咁衰都夠膽食1 m9 J2 U4 v8 q* T4 N8 Y+ P" S1 R
串人就話o者,自己台都用咪即係倒米  _9 J2 L& T: i( b! }
# O3 {3 X' I! I  X% v% ~( S
食字要識食,好似有線將舞姬(無姬)改做誘姬(有姬),呢d咪識食o羅
"蔡瀾逛菜欄"又係講飲講食,但個名好好多,一睇就明
你地個個有痴利根GA!定有懶音呀!
) b4 P: ?3 x6 q' e  U! A' }) T講得咁清楚,係人都明啦!
6 R8 p% E$ Z% Z定係你地理解能力有問題呀!
0 ]; s  i+ I6 X( Q- B字都唔識睇?
Originally posted by 渭d肆 at  09:54 AM:
. X/ y8 Z( ?' Y8 Q/ Z7 a; d( X你地個個有痴利根GA!定有懶音呀!& u" D! F$ B* b2 {1 h
講得咁清楚,係人都明啦!5 N* c# w% t; ^- x
定係你地理解能力有問題呀!0 C4 [: |' z( X' B
字都唔識睇?
+ R- t7 Z3 F9 Z0 M2 F9 Y: B: x8 ~) I% X2 g9 L
大家都講得好清楚係音似,係人都明啦,你唔係唔明呀!( F' n; `3 w& |0 k% k' o$ S$ W
定係你o既理解能力有問題呀!8 I1 D( Q# M: m* X
字都唔識睇?! m. o9 F9 ]" j1 \7 X, z
9 z! E+ D! g* ]1 o) G
重有就係廣東人十分注重彩頭% `0 g9 [8 h: x$ g5 r: m* j3 i- O! V
好避忌的唔好意頭o既o野,如將絲瓜稱為勝瓜,通書稱為通勝9 r0 Q) s' u  u% ?& F. t1 g: A# U4 o
"四"字,"十四","9413"呢d號碼唔用
# f- I+ m# u* V. X- W. q( ]唔知呢一點,可能代表你對社會文化唔多認識
6 s7 \) X7 F6 s- E; r* [! T7 O: u4 j2 M5 \8 o
[ Last edited by 阿感 on 2007-7-16 at 07:52 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唔拖唔水嚐屍篇

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。