<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地細個作我的志願既時候...
返回列表 回復 發帖

你地細個作我的志願既時候...

我相信大家細個果陣都有寫過一篇作文係叫
6 g/ H- b5 M) E: Z我的志願,唔知當時你/妳寫既同而家有咩出入呢!
' j# K0 L- e0 t/ \/ u" K; L大家係度傾下丫!
Originally posted by william303 at 2005-7-12 04:40 AM:( M; t: T) T: r
我相信大家細個果陣都有寫過一篇作文係叫" X" Q% G5 o) T9 W
我的志願,唔知當時你/妳寫既同而家有咩出入呢!
. M# B7 c7 h5 i大家係度傾下丫!
: o0 o! a7 O' }- f! g, `# p2 ?1 G1 X: |$ d8 b, O# M/ B
細個曾經想做醫生或者做科學家(其實應該叫發明家, 但細個時唔識).8 A, [2 `. i9 W& x7 d
當愈來愈大, 就發覺, 想同能力喺冇關係... 唔會好似電視劇主角, 今天是幫主明天可以是律師.2 }( v: P, B$ p+ G( c
現在這些都成為童年回憶. 現在最想反而是, 平平凡凡做一個開心自由人.
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
一個有女朋友o既車手.
那裡看見貓,那裡喜歡牠。
細個為左交功課亂作的-.-"

re

好明顯是受電視劇影響最多,睇左警察就一定想考police,睇左醫生就一定話讀醫
) s8 h1 N" z9 j$ U( j. M% D  J) V7 b, T0 v
不過我志願都是考紀律部隊
動物學家
- v6 b. {0 x/ s4 i7 U可以走遍天下
大圍三姑三圍大,長洲賓客賓州長
Originally posted by fatfatdragon at 2005-7-12 04:49 AM:. @0 @7 @, Z- A8 d0 J: U

) ?, y. s5 W, f! [
3 x7 I! R6 H. H2 ^& T: J細個曾經想做醫生或者做科學家(其...
. V. K) G+ @) O/ v1 M呢D咪叫做平凡是福囉!
Originally posted by astepor at 2005-7-12 09:08 AM:
- I: {; s- |  q& g7 n) `一個有女朋友o既車手.
9 Z, r# N2 g  Q$ G" O& K
講緊細個喎!細細個就咁早熟,咁應該依家好多女朋友乎!
Originally posted by sleep at 2005-7-12 09:11 AM:
% j* g1 [7 |( L/ u細個為左交功課亂作的-.-"
1 h+ T, v5 D2 e. R9 [/ P
咁都得?
. K' O$ [# N: {0 C不過好多謝係呢個post發帖,簡直係我既榮幸!
Originally posted by pkdonald at 2005-7-12 12:24 PM:
$ g# I1 K" `6 _6 P6 t# H* A好明顯是受電視劇影響最多,睇左警察就一定想考police,睇左醫生就一定話讀醫
* g$ M  ~! g% Q4 ^6 [
: w( A' v$ M! c" y; v/ j# w  W/ b不過我志願都是考紀律部隊
+ ^2 m0 o$ H/ ]好多小朋友都係,所以我唔建議小朋友睇咁多電視,
: t' F6 ~" w1 h4 P, M點解?因為睇左正面就好,如果睇左D強姦呀,打劫呀,咁就跳樓都唔掂啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地細個作我的志願既時候...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。