<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請問香港人要去台灣要乜?(case closed)
返回列表 回復 發帖

請問香港人要去台灣要乜?(case closed)

要乜寫乜!請寫低所有要的東西!
' ^8 Y3 x- Y0 @/ }
# N( I- V, f( }9 A& y1 K- o[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-9 at 04:07 PM ]
passport
passport(唔好過期)
8 l3 E6 i( z, c0 h% h錢(隨你啦,去到果邊機場先換,果邊對換高的架)
9 D/ V  W9 F1 `4 H0 _行理(要睇天氣)
( `! f: a4 X( p/ v0 _2 \地圖(如果唔跟團), M) r  r" i5 P8 S/ i
信用卡(shopping不時之需)7 N7 C' D3 R  ]) ^' w. U, j6 Q" ]# e
手機(要用到長途,有事可打返黎香港)
6 ~/ L. }" ?3 N* R1 i女朋友(帶過去玩得開心的,唔洗咁悶)
入台証的話睇你點入境!!
Originally posted by baatkung at 2005-5-9 15:28:) _/ n2 Q5 s' a
入台証的話睇你點入境!!
1 U- _3 Y( u4 j' B) J) _# [8 i" A0 }依家落地簽證就ok架啦
我果時去...7日
1 p7 ]. k) h6 w$ t8 A* q% r自己1個去 (當地有fd  有女^^)$ q- O' O3 A* @& u& u, ]
洗左1萬蚊= =!  
+ V- Y, l0 z1 |( c9 r8 {5 }剩係酒店 都3000幾 7晚  (唔算highclass嫁喇間野 都仲係咁貴)
! J0 U/ m/ h- d: c機票來回1200到啦
3 D4 F1 j; d8 @: |其餘既都比我係果7日fing晒= =3 C0 y5 v/ V8 }1 m/ X
但完全冇手信番港= =2 _: m3 W2 P9 T+ s. v* t# U* X
2 @6 i. ]# J5 T- k! V7 |
可能果時成日同我台灣女友周圍去啦...  T2 n3 `- M- i& v2 N
不知不覺洗下洗下就用完嚕
, Q+ f7 p) Y- l
. i1 V; ~5 v7 f5 H) d  Y記得果時仲要係"沙士"期間.6 Q1 ?3 b* j" g* `
我係機場時仲發緊燒 ( 係當地病左幾日.都係女友照顧我= =)! n/ Y' ?1 T- z& b
過關果時有部"測溫機".  果時好驚出唔到境...1 Z" [2 y( ?. Y) u
好在竹之都冇事...
8 i# S. i- }; V/ h3 D好啦  以為冇野 可以安全番港.& F: o5 t5 J5 ~( C+ ^+ X. t5 b
點知我走鬼左去"食飽" "啊屎"...
- ?* W" w" D; v1 p0 I/ K, x  ]以為3:00先上機   點知原來3:00就起飛!!!!!!0 T" m7 c  k) z' E& k2 F

4 n6 I3 c) k& L竹之人地機上既人員走黎搵我...
. K+ r* Q: e  D; G同我一齊跑一齊跑  (過海關唔洗查行李!)
; }% \, Z% U* @& o+ F) z" I3 d. r成機人都齊晒.就差我1個.
( [9 l( K2 c$ u: U7 T$ b架機等左我15分鐘= =!
) u& b( O. T5 s) E% M; L# D" n: b' G+ [" Q1 Q$ j1 g9 w- s
各位要去台灣既話
3 E& c, f1 f8 q" N- K錢要帶 護照要帶  呢d必然...! l* c' V" f4 D& D  h. d3 q- z# O
但記住要帶埋個腦去  醒少少= =
* B# X* g* A9 l5 f7 b千期唔好 好似我咁蠢 XD
* d% b! a7 L+ ^) v2 r1 x  k5 \/ L! M) j  a$ R
[ Last edited by honeyharajuku on 2005-5-10 at 05:52 AM ]
   犯  O
       / _ O__,
   賤  LL  //  LL &
------------------------

~~台北夜店及旅遊生活指南~~

http://www.taiwanfun.com/league/html/gp5.htm+ d  x3 U5 ?3 M( F, {  `0 u
希望能幫你~讓你留下對台北的美好的回憶~歡迎你
/ R, n1 ^. L" I0 K' E台北這一個禮拜都是有雨的天氣
& ]9 N8 L1 t+ _; v% n+ Z3 v不過有個好處就是不會那麼悶熱8 P4 [7 Z1 T1 z5 h9 u! `# ?
Originally posted by honeyharajuku at 2005-5-10 05:51 AM:
2 q- M' O7 G" S. N0 E4 Q我果時去...7日
& o" l3 F; [  n- `* ?5 o3 q自己1個去 (當地有fd...
4 S" S+ y7 \0 F! a0 K/ c8 M我都試過去韓國遲上機呀!
$ N9 ^! g( G$ g  u3 p: ^; R結果機場開咪叫我!! A6 ^, [! t9 S$ s) x' t+ l
3 ]" E! F9 ^% w% d( d" {# T& k
去台灣其實冇乜特別,
! m: G, T- T' ^+ K& b都係証件同錢啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請問香港人要去台灣要乜?(case closed)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。