<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 《榮歸》有感~ 特區就變其中一個省份
返回列表 回復 發帖

《榮歸》有感~ 特區就變其中一個省份

榮歸內容指出中國愛香港,
1 \5 d' L! H3 U3 Q' V: m更誇張到全國人民大舉慶祝香港回歸是多榮耀的事
; R* s9 ]: Y: s4 }( K! r9 ]7 v我問過身處上海的外婆,佢話點解慶祝9 m+ T! h% T( `
亦問過身處廣州的嫲嫲,佢話關佢咩事...
+ p, _! n1 V/ w& Z# i5 h% s榮歸更突顯中國之大,香港一定要依靠大陸
% J" R$ |8 ], p# d3 i' ~3 p- ]惡心...
$ `! x! z8 j. B我相信榮歸可能係一套政治作用的工具罷已) B$ x& q, q' {1 k3 p6 i$ S# U6 ~

9 H. l8 @  r  v- \7 P, ~* m大家請勿再將h k大陸化啦!!!
: g" [4 |" q% v果日睇電視,聽到陳志雲叔叔話:「多謝家燕姐d「粉絲」支持姐」
* Z: T; D  {5 n- x) p/ ?+ K我當堂打個突...
/ [5 X/ U0 B8 w$ _我自問自己幾中意家燕媽媽,但係一諗到自己會因此變成一條粉絲,就凋哂啦.... E" F( u2 N4 @& H; l
連繁體字都要就廢,雖然係多筆畫左少少,不過每個繁體字都有佢本身嘅個性,特質
5 ?: h% S  R& m我唔想以後要寫d冇意思ge字...
. p1 g# ?) H4 P0 o, _3 X! }. i* X) b9 e& E8 k
個性!個性!個性!香港就係欠個性: N/ R% N2 U; \0 T" I+ B
可惜是,唯一有個性的是    -    港女9 b" p8 J3 Y; ^2 }- F
負面的個性也好,好過冇
. ]+ i5 F4 n  H( Q4 G/ Q* A8 `唉......................3 _4 S4 E4 {4 ]9 [( x& f
身為香港仔寫到呢到有點心酸& `$ L9 w: B# S5 |% a* o3 n* z5 g
唔寫啦!!!!!!!!!!!!!
+ V( Z8 u& L; O" k& k+ t
% S8 W. g2 Z0 z& i
* G  |* D8 x7 V' H
, _. E. ^7 y; \2 Y5 @" }2 K4 ?3 Y( _  {1 D% T) ]; t4 p
! w; r5 o, C2 J, T7 d1 d
究竟大家想向左走定向右走呢?
"粉絲"唔係台灣發起先嫁咩??
粉絲好似是台灣講開既1 ]+ p! W( f0 R: ]" ?' s2 E* w
台灣好多英文都有漢字
! S( ?' w9 I! c* o提拉米蘇=一個甜品名9 M, C0 i. `/ C% n0 A3 Z. `$ L
好多好多
Originally posted by samsam24 at 2007-8-4 12:16 AM:
4 E! \5 P5 {* h7 C7 A"粉絲"唔係台灣發起先嫁咩??
1 b" e$ G( Q$ E: f) S; Z

; @2 v% j  O% S# t. Q- W0 ]+ `+ \- o3 a: t) j* a
好似用左好耐啦喎....
台灣咪又係大陸
Originally posted by cheery at 2007-8-4 12:46 AM:& {$ V' A& z  ?
台灣咪又係大陸
; b4 i9 o9 Z7 C6 Y; X5 ^7 D1 `
錯 , 台灣係主體獨立之國家 !!!
雖然現在台灣係主體獨立之國家,中國想盡辦法以溫和手段去盡快取回.
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-4 01:31:
+ ]" J' Y' {1 z# ~6 C2 }% I+ n& s( K( L
錯 , 台灣係主體獨立之國家 !!!
7 T3 d& Z2 _  `! K7 y* ~- r
3 ]2 j3 d" |" j+ M7 p6 g0 b" G" A
台獨份子?
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-4 01:31 AM:6 `1 \" P. H7 b# a- v

' ?2 a" @( V2 G) Y# r錯 , 台灣係主體獨立之國家 !!!
/ e. M1 W* a+ U5 a
可惜國際唔承認台灣係一個國家
因某些原因
一隻智障狗=甘國武
Originally posted by karenmoe at 2007-8-4 03:47 PM:8 N! e6 F% N* D0 u( a- w' V* l1 P$ _

0 D4 M9 f$ [7 Z0 n. }0 n可惜國際唔承認台灣係一個國家
  D% b+ ^, x" V$ H: _但實際運作上 , 卻與對國家無異~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 《榮歸》有感~ 特區就變其中一個省份

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。