<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口
返回列表 回復 發帖

大家幫忙請假夕口

我有要事要同公司請假
: ^0 L, j, B3 [+ }3 I6 t( J* @9 R5 ^! }8 w
不過前兩日已經請左一日假
) p8 ~4 G, g% e3 d9 N4 X4 ~. M4 B! P& l0 {8 y
(例如:  11號 已請了 , 13號 又要請  )9 T! R! j& T' ?6 E- i/ G/ m% O$ p
13日我不知用咩"夕"口請呢
$ M0 F" Y, b# m" O
* a% E1 U# Y8 e- c( A3 i11日我話朋友結婚要幫手!( s- I! p, G  m: u/ I

. z7 f# Y6 |! o# F  N# x請大家幫忙& k1 a: `/ l2 ]' M" h2 V, q5 r
不知大家用過咩夕口請假呢
$ c( ]7 S8 \7 q3 R# d& a, h7 C/ ?
# b% J5 S* e, h* g, W7 d8 a( }0 q# X% j  N絕對好趕嫁
3 j* n3 l. c0 j/ E; H5 Q2 ~9 {7 m$ U& m! g  l: d3 C

* l* s, I; f7 F9 g, B
- O; K$ Z$ b8 O7 T[ Last edited by 大優勢 on 2005-10-27 at 12:03 AM ]
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-26 23:04:$ Y! z6 g- U: h( u+ B
我有要事要同公司請假4 f! t6 ]/ s% N: S
+ q! m0 w8 J+ ?% C- {# R
不過前兩日...
; b1 I8 F, S$ y7 O2 T. m# {
1 z: J6 u- m, V% A% ^
如此情況,一定最好唔好出聲先,然後...........Suddenly leave(Sick leave).  到那朝找醫生話頭痛、頭暈、感冒,一定OK。 我次次都是用呢招,包掂。  駛鬼咁多花神咩。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-26 23:04:( s5 Z; m5 U- H0 g2 ?( u4 L
我有要事要同公司請假. J( o: i  d1 S
. }1 Z6 B3 @- X. p3 O- a2 l- P, _
不過前兩日...
% s' [/ ?! r9 [
老母老豆入了醫院la~不孝D都要架喇
成名於2005-3-26的EF前
'性版討論區"
現活躍於[真‧頑童俱樂部]
Originally posted by 清揚 at 2005-10-26 23:25:7 K: j. R" {6 E: C

' ?: o( V- e$ A0 v5 ^" @# H: X老母老豆入了醫院la~不孝D都要架喇
; j4 P$ X& [, [9 g. f* L9 |. g& V1 c2 U% h
鬼信你呀。 到時實俾人炒都似。 病就吹你唔脹。 之後唔好再攪咁多就OK。
網上身份誰不『機密』?
請問有冇第二招
姨媽到
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
Originally posted by 亨九利 at 2005-10-27 12:22 AM:+ X0 o6 @6 @! B' P4 G! ?
姨媽到
. z) N. Q! G9 y0 n& d2 D$ f# i3 h

( g& O- X" q7 E, B男的
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-27 00:25:
0 Q. r$ {. d3 W$ W' I1 H- d; P% k- o5 h# t" v+ q; X8 x, r
) o7 H" V5 i+ G& h. Y# V
男的
! U( O$ x! a# F病已是最好的借口, $150一張醫生紙都唔捨得?
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
Originally posted by 亨九利 at 2005-10-27 00:30:
5 Z# |* k& A* |* j4 T( u5 i  n+ z% ?& i/ c# ~* T- Q9 @- x9 _* P
病已是最好的借口, $150一張醫生紙都唔捨得?
. L) _. [5 C9 |5 B! t: p

- G0 k( a5 Z5 J+ o, x: eagree
網上身份誰不『機密』?
我唔肯定有時間出紙
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。