<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
, {. D1 R% X, x! K; B& b$ i
' A0 `5 v6 n+ W$ M, N( m狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
. l, [: e% r6 H2 D/ P. P( ainfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
) f4 O3 p3 F' D7 {$ H7 U/ Z2 n" Q

* F+ F; w7 u4 v/ P0 ^. B+ a唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... % |) N, T, u2 l8 M0 S. Q! X

8 D6 U2 y( ^1 J) R8 c或者 BOYDAWN兄 覺得:
' M+ i0 v" i5 h( M0 ~0 W- p7 R) v7 V(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
! T7 H: l! Y* {' [' Xand
& _  e( C# x) h" r6 e/ ~! \(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
* v6 `- {* T! x3 }7 e! S* V4 ~  H屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
# M, p6 g5 ?  ?  P2 shamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
2 Z9 H# r* n& g
2 v+ @& D- A3 |6 O- v6 h, w乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
* @7 y0 N5 {9 O+ L( i- m/ d8 o+ s
1 v5 X& d/ v; T1 q  }1 t9 C
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    ( D. l# |8 S$ {/ }* k# r. Y
KNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
* P2 _) k+ H! o8 E: G( ?

2 D! ^& v2 p% x小兄弟,睇路呀
6 b6 H. \1 ^6 p  a. f
& T2 o2 q3 d6 c  L9 C: `( Y" D9 Z
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   ; `- u, |* J% R9 M1 h% c* p4 h
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
% |) S) P, [1 e# ?( w8 f; U+ O0 k. _' ?% q* _. d6 W6 \
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
  X  J0 Z. V0 u3 \7 P0 `; U6 [; T7 O6 F; Z. _" V
小兄弟,睇路呀
+ _' J  J! f0 [infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
9 T5 W3 k$ u- @7 g, W% s3 O4 a" N2 F! O* ?. _
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
8 U& N) S* k/ x- s- ~, }2 H0 N: d7 N% _) v! o( Z+ Q
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
% i# w1 o4 u% \  o$ ?/ y& rhamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
/ F/ l( W3 h, n# U
" C. d5 x, b# M; p; {棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊)..... 5 Q9 k/ L! w" r) k  W0 l# J  }1 T
+ `5 ?7 s" ^( R3 g! B8 P4 p4 E4 w
或者 BOYDAWN兄 覺得:
! a2 x- j0 z; F(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)0 O2 F" L3 ]6 @* P. v
and* S: a$ T0 X8 V* R$ V; z6 x
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
- }4 i7 C% x6 j; I* v8 ]- y屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
# V  ]4 a9 {4 V, K- g" m5 m0 ^( ehamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
8 v, l# d; G6 m/ e$ }" O5 e3 e( I

5 G; X; I) _' j1 z3 S* K; T! N可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
/ D/ y9 N7 s7 F, j: K0 V! D1 [/ D" l: y. L/ V' a7 V
; N7 f& L6 u" |7 o, D
7 u- x" A; y/ `) }6 t4 k! M5 W
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
5 l! ]5 P- r: LBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
' M( ^2 f8 _5 w1 z
0 J1 i% l3 n  R3 a6 M) _見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
) s' t6 ^2 r+ k; m% I2 t* E2 R" c* O

6 W6 c; \! p# m" A6 L( K) b9 }可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.; [( s+ c2 ]4 j' N3 S- t
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.# q7 J# X8 S: D4 v
但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
; S! \/ k: C1 l6 \9 L( v) Y自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
3 Y* K/ _( k7 {9 q何謂理所當然?
" Z3 c9 b; K: [你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
6 ]3 |; s3 [/ Q你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理? , _, P& T; V- g4 {
人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:7 m6 a9 P! Y9 s3 U- ~. \
  O% a% |0 D# I7 W! ]
$ o4 n3 d: `* B7 J
9 u' i* Q( |! w0 r; Z哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?: C# T4 Z3 S' W) A
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
4 s6 h9 w6 B. G1 q0 ]
( o6 l( I! D1 F' x/ s2 _乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?
% A7 ?4 @9 B# E% T/ Z' W
  h0 \. i8 p' l+ M! W
$ E' X. d5 ?( z3 K% d. {
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
& y5 ], J2 I3 O  e/ a5 u九萬 發表於 2011-1-29 03:34
0 v$ T3 [( n1 A% I
6 e  ]1 z$ B: J  A4 ^
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
) M9 f" K" K$ _6 g8 E+ _
9 T3 V3 T2 R- c# N! o2 `. f
+ k  J7 I$ f7 C- W1 H5 p0 ^1 D4 _. ]! O7 R9 i; d, A
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
* Y6 q0 X/ d" M/ P- Q8 cinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
; v: O) d* |; B1 o. i( m4 V$ V7 m  W$ w: |% f( d, ^+ [; _
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?1 K0 A; m2 O) q, _; W

! r, `* z$ p8 |9 @
! H! W% Q! `7 q% F4 n

: x8 o5 U5 Y' l) P8 {8 ]唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    4 x5 c! y, }0 t: b6 z
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
2 r3 {" q; ~4 T) ^0 Y, K- ~, r4 K/ W6 R5 z' Z) g! `
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?9 C* P) {; I8 `! C. V
, b- k3 t: I0 T, t
# W, R# \0 U% V

: E2 ]& [9 t6 z( O小兄弟,睇路呀
4 P! [# [% v4 N/ b% t0 V+ f2 _% Zinfjlam 發表於 2011-1-29 23:06
8 y1 P* d- T0 B' z) b3 M
+ {# q- \8 F7 I  ]( C. A假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡.
; U- Y3 k* s+ ~
6 O7 G2 u3 _* V
4 F4 W0 w4 L: X& O) G4 q* t& r& C$ l
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
1 L0 G3 f3 ]9 j/ I; w1 D1 V* `: eKNY 發表於 2011-1-29 23:40
8 m( W+ |" I$ r' }  e3 b& O
4 s- G* @; `( F' h$ U/ L- e
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
# x/ j7 r) b, b$ l' F& S6 C! m( o* t; a' ^. p; i, d6 G. Z" @
: O3 a& V5 ~9 S; [# K' b; Z6 d- e/ b
- o. e9 v% o5 I4 M
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.
! i) C5 q8 i) P8 \* R: B/ ["人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.
* Y+ V# y# {8 X( H$ P6 L% e* ]$ M) M5 O& f4 {, g
以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.
1 k" n* y# \8 j* E$ q5 ]) g. e# H
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。