<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口
返回列表 回復 發帖
話你朋友要離婚 要幫手囉 呵呵
Originally posted by ricojohny at 2005-10-27 08:23 AM:
$ X2 `& h+ k8 u2 Z話你朋友要離婚 要幫手囉 呵呵
- ?0 M0 B1 f" _4 C  S# h5 U
3 o! }6 u9 }8 n/ m/ B  w# J請病假把la!
那裡看見貓,那裡喜歡牠。
話係屋企暈左成日 夜晚10點幾先醒番 8 y( K& L+ O! Y
'醫生都冇得睇!
100%要請既話就照實講你為乜要請假囉
Originally posted by raj72616a at 2005-10-27 06:52 PM:/ l* C$ t7 R4 y* @5 f) J
100%要請既話就照實講你為乜要請假囉
* U0 \5 w2 V2 s9 u; Z, e* M

9 Q" n5 o, ?7 O* O1 Z" \  T' a$ H  c; M/ X" c
" m. G  S. ^+ N6 L6 D0 Q/ p
完全同意...% f4 w: Q' U( n/ L

# I) h8 ~1 Q+ T3 p9 h" P9 x8 ~* k/ c8 N& W
如果係重要的事
' Y, V- w* ^# `. [" H4 J7 l7 P直接講點解要請假咪得蘿* d% i" I' `4 S3 Z
整色整水反而俾人覺得你玩野" i% t0 ]! w5 m: U

" H& W& U9 h! X; G7 d我作為上司5 B4 J. X+ c$ ?/ H5 _" I7 k' |) j
最憎d下屬講d白痴的藉口
! F" I$ h7 o  [2 {# f, _5 h作曬野咁請假
8 F& u4 l; h; h2 K8 A$ H當我傻仔唔炒至奇1 |4 k3 ^' p- E+ ^: k
如果直接同我講(例如:果日約左果女仔...真係唔去就以後都冇機)* s" T9 x1 c7 w* [* T9 j
咁好多上司都會放你6 K. K! d& N2 R3 H- r( {- s
除非果日真係唔夠人/ Y7 _0 G7 ?# p# J& W0 M
作d連自己都唔信的野不如老實講
7 `6 V  d/ w* L1 W! L0 r
& K7 f0 B7 C6 `4 V. f, Z好多上司\老闆,都好憎人當佢地傻9 Y  G! N& j2 w! r6 o: F
其實好多時只係唔踢爆d下屬
5 }' x# R8 F2 v0 U放你假都好,但係心入面已經blacklist左你5 t2 s" P5 P/ y) S. p  I
換你係老闆人地當你傻的你會點?
我反而想知你咩事要請假
Originally posted by 左輪仔 at 2005-10-27 08:26 PM:
, G# y/ _" }2 m- ~$ c! X我反而想知你咩事要請假
% Y2 h% O( b. |/ C( b
' |! c% n( ^* k% y  L5 i$ |x2
Originally posted by BOYDWAN at 2005-10-27 21:44:
( g1 {( t: |' H! R
  h2 c9 J# |" R+ s& o: _. i2 ~9 z9 U& U
x2
9 ?' m3 r: a5 h  W- ^+ F2 z* I& q1 P: ~. [
x3
Originally posted by austin666 at 2005-10-27 06:59 PM:, k4 e7 G( Q% H1 B, {
! b6 G. p9 V2 d% K/ n' q
6 `2 l  q; y- U3 ]; G

2 N# X: {) t0 p) f, s& F9 d; w3 x' L+ h* \$ z
完全同意...# W* c; k7 V' [$ U: G- H: n
4 \& F3 m  ~$ n9 l
, M) W' U4 Z' ~7 }! t/ c1 |$ A
如果係重要...
) @4 X7 D* o4 J' G5 [, J
0 a! T8 F9 ]5 |) Z. O, ~
又唔係個個老闆咁明白事理既~~有d老闆,明明下屬好有需要,佢都可以一句話唔得就唔俾放架啦~~2 c% }4 P7 @0 T
& m8 T7 k8 g/ H( r9 l3 V2 j9 G
同埋有d原因真係唔講得既! 好似我以前搵工跳糟咁,唔通話俾老細知我會見工咩~~+ G& Q8 a  k% e- }8 M$ e( \
+ H8 B- F. W7 |3 e( j
所以我都試過一次又係詐唔舒服,朝早睇醫生拎張假紙,然後下晝去見工~~
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-10-27 22:33:
, O; [! W/ _9 S+ D5 `. S8 v1 M) \% u, N* _* H0 Y9 i
# ^; L9 c# ~$ B4 u" d
又唔係個個老闆咁明白事理既~~有d...
$ L$ @0 D' }* b8 P. N. v$ w) n0 q9 w$ S
無錯,如果你話去追女仔,肯定你好快唔駛做!  個個咁好人! 唔係無,少d而已,如果老闆咁好人,你都唔駛諗咁多惜口啦!
網上身份誰不『機密』?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。