<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 死過未呀你?! [樂+]
返回列表 回復 發帖

[討論] 死過未呀你?! [樂+]

大家做左咁耐人2 x) m1 t6 u8 m# l4 o; ?8 q2 L
有無經歷過死亡既感覺同恐懼?
1 w0 U, @# Q+ l; W# l8 P9 {* |4 U0 \$ I4 s6 Q$ J
即係話有無一刻大家試過以為會死得?/ r) o  d% f$ E" Q1 d
, Q0 z1 i8 G8 l+ G2 M
一齊分享下發生左咩事,
- _/ ~% r( n. N3 ?個感覺係點?3 o0 ~) D% `3 `: I5 [
同果時諗到咩野?
; s: y8 A/ g$ W2 l. p& V& F同果件事有無改變左你啦
9 t$ `5 h1 [* V$ ~6 F# W6 ]
3 \4 N: S( V- j) L- D1 r! \) o& G又可以等大家有d提防$ k# f9 a! Y! ^* P' o0 ^
0 q# d+ L2 ]  r6 p" ?% V  v
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-15 at 05:58 PM ]
Originally posted by crap at 2005-4-15 02:57 PM:4 q/ m  d/ f9 c- a" n+ {
大家做左咁耐人
0 i' i$ U2 X. ~& ~有無經歷過死亡既感覺同 ...
' c# I% P5 l8 |話你今日去到咁盡?呢試就無試過,但係呢句嘢我阿媽以前成日問我ga
Originally posted by crap at 2005-4-15 02:57 PM:
$ d3 h5 P7 [: x; j7 C7 V) R大家做左咁耐人) Y$ b7 X% J2 V1 N& _. [
有無經歷過死亡既感覺同 ...
8 d; V- t$ ]8 U' G未試過喎 =.=
2 w/ ^0 v0 n" M$ m但係我老豆就試過跳河o個時個頭到塊大石~~~(唔係自殺, 係跳水 =.=)
8 {7 z: E+ i4 P5 [撞到個頭都凹左~~~
: }& P. j2 m' W( C7 J8 ^不過我唔個佢有乜感覺~~~
! P( ~- Z( L( {  S5 V但係我聽完之後就覺得好得人驚
我有3次......* g/ S6 W8 ?% {
8 f. ~& @; e: N. k7 S
1) 好細個(幼稚園)同老豆去馬會游水, 唔知做咩無啦啦自己走埋池邊(無水泡果d), 跟住行樓梯落去, 跟住一野就跌曬落去, 卷左幾個圈, 只係見到d藍色水... 我果時太細, exactly 個感覺唔記得, 總之覺得死得, 好在有個叔叔過拎起左我.....無事! 只係飲左勁多水....; Y& e( B( b  E8 ]1 O

4 D; c# r+ s5 v( L2) 中學, 水上樂園執之前...... 同幾個朋友去果度賀佢執, 玩5彩天梯... 大家應該知個'嫁步'係點嫁啦.... 我響最右邊果條.... 大家如果有玩過, 會知道中途佢有個平d既位, 你個人會拋起一野, 我滑到果度啦, 一拋起, 我諗我有1/4 個身出左軌... 勁清楚見到下面d樹.....
! M- z. }/ \6 Q5 y+ b& Q5 R落番黎果時個膊頭'hum'中條邊, 跌番入黎... 又無事!!" `( R2 D0 t* W9 G
果個moment太短, 個腦一片空白, 又係諗住死得喇...咁....1 r+ S" w: t( a. @0 p( H

8 \5 Z8 q& x" t& ~3) 中六, 果日係夜晚, 響天樂里行過銅鑼灣, 要過果條好q闊果條馬+電車路.. 我緊電話, 無睇路, 見無車就過, 點知原來勁古惑既... 有d巴士係S形咁由燈'色'舖果邊cut入Newway果度既(一日行銅鑼灣既朋友應該知...)..... ! k8 f) a( u$ T; w
我剛行過電車路, 忽然聽到'呠~~~'咁, 一望, 兩盞車頭燈埋緊黎, 果時個腦有野諗喇...諗到細個睇果個有個女人行出馬路, 有架車衝埋黎, 佢 O 曬嘴果個廣告...
+ q; w4 r) z: |/ P! F- u好在諗完仲識退後, 架巴士擦住我手'爭'過, 個電話飛走左(不過後尾執番, 仲用得, Nokia好野!!!), 條手鏈粉碎, 件衫黑左一邊....7 X8 a: I1 K3 C. u
事後諗番, 如果退慢半步已香了........., ], k5 W7 r4 W% h0 P
從此... 小弟無試過衝紅燈...
Originally posted by toro at 2005-4-15 05:08 PM:0 b1 v6 x9 }( m% T

& A! B: p1 u9 X話你今日去到咁盡?呢試就無試過,但係呢句嘢我阿媽以前成日問我ga
6 k- O# U- ~# j1 F8 C2 S; [

; t$ c* `. B& c8 x- U# r# q好盡咩.....: A: ?. D& j  E, q
你竟然無?! 我仲估壞人多數都試過添
Originally posted by crap at 2005-4-15 03:37 PM:
9 ^1 X% P9 S  L/ ?9 ^7 F我有3次......
& [- p& z, h4 S1 @% Q
4 P3 Q; L" V" ?1) 好細個( ...
+ H7 F, o6 }9 y" i+ C9 o
嘩~~~
8 s- T% P  e" }" i$ h第三次真係一線之差喎
  R7 T, s& D8 p下次唔好過馬路講電話喇~~~  d2 N* `& F; q7 g5 F8 O3 ^
好危險o架~~~
3 c  l7 H. r5 i+ M. k我都唔希望冇左個朋友^^"
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 05:44 PM:- a1 C1 G" Z) J/ F. ^9 I4 J  @7 @
3 ^4 m+ w0 `' t
嘩~~~
: s/ I) p9 j& @+ b# }/ @第三次真係一線之差喎
3 b9 j2 |' b* [+ T下次唔好過馬路講電話喇~~~: Q7 I. T6 |$ t
好危險o架~~~2 H/ g8 M7 v( q' W" R, R6 A
我都唔希望冇左個朋友^^"
! Z0 a9 F4 [" U5 Q6 b
7 C$ G% M/ C  p: t8 ]
" V! W( m) N' w+ c6 ^" V" t
hahahhaa6 S! O) V/ z8 z7 d: H7 l) p3 g; B
多謝你
. O2 r6 Q2 J0 @9 q不過我睇黎都幾大命既=.="
Originally posted by crap at 2005-4-15 03:46 PM:
) a( I+ q: W( J) s% T4 K2 a0 S5 {9 N3 j9 V
8 C1 w7 r9 E* o) G4 @
7 F/ P1 \% d& l0 O! ^9 F
hahahhaa4 E! o, U* }+ r7 z' X& a$ E
多謝你. h% X! C0 z: G( x" I5 i6 s% l
不過我睇黎都幾大命既=.="
) c6 D% c" L+ ~. Y/ b
我老豆都好大命~~~
% T. H  N4 {& b5 |. K; ?( M佢有次俾支尖o既竹插穿左個頭~~~& l3 C+ U! T+ Q7 w! W! h; I) m+ c
但好彩冇事~~~(我睇過佢個頭真係有個窿, 好嘔心=.=)4 P$ ~' U* x0 \+ K5 s: I9 F. [
如果唔係就唔會有今日o既我^^"
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 05:51 PM:8 ~$ A' j7 m- l1 L+ D- g6 @5 v
) F6 h" x" L; ~3 x# b
我老豆都好大命~~~
2 I1 S8 Z2 \. F+ X; \1 c佢有次俾支尖o既竹插穿左個頭~~~
/ \* N5 h# c4 z( ]# i1 Z9 i3 _但好彩冇事~~~(我睇過佢個頭真係有個窿, 好嘔心=.=)2 p, @9 L3 |$ B0 u8 I1 S$ R2 e! l: K2 N
如果唔係就唔會有今日o既我^^"
+ R' |" m- n9 b5 G9 P0 H8 q
; {* j! s& L: Z3 T
( U9 g+ W: n' d* O& v4 }( f) d
你老豆果d大獲過我果d 10萬倍.......................
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 03:44 PM:
: [; R1 W" F* B6 p
$ B4 R$ l3 }" `嘩~~~) ~* v, `% g0 O2 e
第三次真係一線之差喎8 i* d# z' E% v
下次唔好過馬路講電話喇~~~6 W3 k- Z9 A* J5 h- N' L
好危險o架~~~
  q( d1 g0 g+ I" b2 z( I9 V我都唔希望冇左個朋友^^"
" |) A8 h0 a  P( a9 o; _1 F
哇~~~咁恐怖既........我試個過馬路睇書.....比架車嗶一嗶都嚇死
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 死過未呀你?! [樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。