<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 11:44 PM:
& W2 j/ m( n9 J* x/ X( @+ a希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
- O3 ?3 `; R4 W2 P" l
# M4 A1 h4 q; j" p. N3 r- l+ ^
% O8 w) m1 M; l$ F0 eHello BIGFISH! @* X/ r9 G) [  Q, H

( X9 N' [8 p3 ?好有創意 播。。。不過點樣CHECK 有無去過外國讀書 呀?
9 |! i1 N. m$ p/ L  y; G7 @
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 23:02:- D/ F  e* i; \5 C- s7 X
很明白你的感受。如果你知道,能分別...
' `1 W" n2 ]$ C3 j* I* ?7 b1 V; a" ]跟本依家成個社會都變左,變差左,好多人都以為只係有錢就得啦,冇理過其他道德上o既野,就好似講粗口咁,周街都有人講,但係冇人會覺得自己係錯o既,覺得自己錯左就會改啦,知錯而唔改就另外講法啦。總之唔好理大陸落黎玩果D先,鬧人之前最緊要睇下自己有冇做緊D你想鬧o既野先
真很有道理
' J0 ~; v4 @# }6 E3 c" @7 u有人去你 屋企 搞亂檔 你會唔會 坐視不理 呢?
( j8 j- p- g; m  ~3 C# I; L. \7 l7 H可能將這句話勸道給0 s1 X- X; y! H) A! q
白食香港,還猛鬧香港人的大陸人聽聽。效果會不會更好?
2 D( B5 G& d9 O8 J- T0 F" [4 h8 N
! n& }9 A5 T' N! C! l" \: G# C3 |7 O[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:26 AM ]
版主 唔好意思。又按錯了。。
$ p7 L/ `' Y7 M/ P* A  v$ @8 f如果可以的話,麻煩你  刪除哩倆個POST。% n' L' Q3 q$ {3 i2 ~
唔該曬
9 q7 l6 b' g' C
5 Y/ l- n$ z0 X. Q! }6 c[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:12 AM ]

3 t# x8 s3 X, r0 j
) u  q6 ^: p0 N[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 12:55 AM ]
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 16:41:
' @+ d1 {+ N9 C8 J5 h
' `' v8 p, k; [! |& s1 |6 I
" b  F' T, K/ O& W9 A( v懂得分辨的人,總會知道的。
& H& W) j' e" a$ f" C+ K  F- w
/ C3 B: D3 |! C7 m[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-8 at 04:45 PM ]
: l" F. m) g' x. {, f

# K2 o$ u8 m% B3 L請vv1668vv兄賜教
.
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 23:44:9 r0 ~5 {4 U, Z0 v6 t
希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
4 ~4 x( ^/ S7 J, J0 b& u7 L0 i$ M% ~
去過外國又點???  u3 c3 Y1 G4 O% F! R% n0 O0 D& u
外國指咩野國家先?係所有國家,定係指1,2個國家呢?
.
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申另一個問題--- 歧視 ,E.G.因為細個冇錢去外國就唔可以去香港? 冇去過外國讀書就一定冇禮貌?係外國讀書我唔覺得一定有禮貌囉!!  最重要既重點係,香港天然資源勁少,勝在其中轉站既優勢先發展到今時今日!現今好多其他中國城市都可以代替到香港,唔該個班"高傲"既"香港人" 唔好再以為人地冇左你唔得,而家係我地冇左人地唔得,唔該講野時留一線!
Originally posted by Dolly!Sit! at 2006-10-9 18:38:
. n$ @- ?( @% f. K( q未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申...
/ X8 m9 k, k1 c
. d' G5 U+ W; K! Y# s, @2 U
5 L% s8 I6 y: L# P1 X% Z

/ G+ ^6 e% d- j% T1 j外國人好有禮貌咩?6 W) z4 k8 A. E+ }0 H1 w; h
唔少外國老師講書時講粗口
.
Originally posted by 155220 at 2006-10-9 06:20 PM:
! x2 I! P# `6 {$ K0 P* B$ w  A7 r1 k7 J
' U3 G5 X2 W+ i* B
請vv1668vv兄賜教
: ], |- z/ f6 W0 U+ Z& v: A
" p7 c7 b" M1 e別客氣' I. A+ b" W3 u! Y! K
要說的已經說了。。。要明白的總會明白。  M* j" {) Z7 j6 \7 X2 Z* b
1 P/ |) |* t2 M: H
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 10:34 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。