<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 天下太平 at 2007-6-22 05:08 PM:1 q" a7 \0 N6 |% H2 T+ J# m2 Q
你老豆果個年代咪又係咁睇我地依個年代...
% t" D' [; I# \7 `) ~% t* ^! Q正如依家我地睇返d 細路一樣
8 Z* Y7 t, |: b  E$ n算啦...時代一定會變
8 G$ e9 O  w6 J+ t) ]& q& [
# G- y& e$ l' }) ~$ W
-points for that? Come on where is the freedom of speech!
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
你要明白 時代變遷, 但父母都要負責任,成日只要揾錢
Andre
我聽上一代講, 佢地細個冇乜野玩, 射下波子已經好開心
6 s6 t, L3 I2 }  U# q到我地年青依一代, 開始有電腦玩, 又有唔同o既球類活動同其他娛樂節目, 就已經話我地好幸福; 其實都係o既, 有時d野夠就得喇, 唔駛多- M, m7 ~* p: u* }
到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野
* G- o8 u1 S& C# K雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
Originally posted by SCM at 2007-6-19 05:01 PM:# g% `# x4 m) q) M
, D: e! r2 B- P. M  g1 r7 Q
唔好只向一個方向諗
3 c* x( _2 l, m( \8 N+ o, u呢個唔好現象...
) l8 y& s1 W3 E7 C  [滑梯千秋呢d好難搵啦
Originally posted by harvey22 at 2007-6-25 01:01 PM:
8 I0 B$ s) J3 `0 V2 Q' j( F
3 X* N0 h  i. l0 T7 G6 K6 s  Q
1 h/ i# a0 _8 O& S: J6 y$ }-points for that? Come on where is the freedom of speech!
: S$ T& \1 W; R& A. P; w

! q) R, Z0 m% x6 q: \pls see thread #3, this guy just copy and paste the answer from others.
Originally posted by ronald001120 at 2007-6-19 23:42:5 m  Q7 E: A1 R6 A( b( Y
呢家D細路
$ X- A; r4 v+ M幾歲就講哂粗口食哂煙甘
) _6 r: b# S2 P) x- Y  Q% Z我踢波都見唔少
! M; l! l0 C# c5 F都係怪香港
; p7 ^' j& Z5 [: ~0 \D人做野甘忙
. Y8 N2 b& m5 N邊鬼度得閒理個D仔女ar: U9 h, S, ?' ?
D仔女跟埋哂D唔好既人+ b  i7 R6 l5 t: v) J8 B
咪搞到甘lor
) G+ t* Q1 _* m) W2 v" ]! R! c+ n& A
幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
Originally posted by 艾力克 at 2007-6-25 13:36:" Y$ z7 P. k2 N
到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野5 R9 [9 I" J' o* X
雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
) ]7 }& L: S/ c
! p$ M! H' Q6 H% D8 J) H8 @我中一先有電腦,至今仍未有手提電話5 m" e9 g/ s# s
1 }! m- _/ X* Q; s6 W  O' N
[ Last edited by 155220 on 2007-6-25 at 06:43 PM ]
Originally posted by 155220 at 2007-6-25 06:41 PM:- y- ^" K1 }" E# L
" i: s: H  k! Y+ ~: E& f0 z9 N) i
& A2 Q1 p5 e( N7 z/ e* f7 V
幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
2 d& U8 W' y" X0 ]5 @2 C
$ J' y: ^) w3 r6 x/ v. n
你周圍既環境好2 \* I- O2 W1 C. {
我剩係知道一出到街,就見到d小朋友擔住支煙,依排好d,因為我住屋村,周街食煙會扣分
7 m2 d6 G& R1 l前兩日搭巴士出旺角聽到後面一班小朋友(有男有女,估計中一,二)大大聲甘吹水仲要出口成文,每句話裏面梗有粗口.
2 E, q1 `% K6 Y' t) @+ d做少少功課就話多,郁下就話跳樓,講真我係好唔滿意
& V# S  f( f! c9 Y你可以話我代溝,但我岩岩畢業出黎,佢地所講既問題我都經歷過,我都係甘hai下hai下就過左.
係lo~我以前邊到有咁多野玩~
理佢地做乜呀(浪費口水)由得佢地自生自滅啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。