<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 紅雨事件~
返回列表 回復 發帖

紅雨事件~

今日紅雨我諗個個都知..大約十一點果陣我地學校宣佈啦..5 O& U" B0 [9 A$ f/ \8 v+ y
話紅雨下午校唔洗返..上午校走得..我中學就唔得!!/ m7 r& j0 l" g7 a+ E& |% e
就算返屋企定出去食都要返去學校上最後兩堂~!!, w! }/ W" L9 S" A  Y
搞到全校爆粗>x<..我LUNCH見到燕京..打電話問朋友~
1 j2 U0 o# [2 ~7 @( W9 B6 i& F& `佢地個個都唔洗返..葵青差唔多得我一間唔洗返><
4 Q. }0 S% X9 U超唔fair啵..仲話咩比起d紅雨仲要工作既人好得多~因為有得係室內..
6 `. a1 w/ m7 D' |3 r3 @, m我覺得好強詞奪理~!!你地學校有冇得放啊?或姐會唔會唔洗返工?
返學我就唔知了....
5 i5 e& V! W  M* S; K  A不過我覺得下午校唔洗返就正常既" I8 C6 X1 E; j: Z! z, c. t, m  J
紅黑雨應該係留係安全既地方, 直到情況好轉~
$ u! k1 L6 a( z4 @: d
3 p1 U) X$ A1 J8 t0 U% G) {9 pand 返工個個都返 9:00am, 成 11:00 成掛, 都返哂工冇得放架啦~~~  g' W. b" U/ X: e, h5 K3 C9 m
下面係天文台的定義, 但都要睇返僱主同僱員既協議係點( j: T0 j* `2 o9 m8 ?
http://www.hko.gov.hk/wservice/warning/rainstoc.htm#red" x9 o7 b' ^, q  P

* G% G& B) w( q8 q[ Last edited by gaye on 2006-6-2 at 04:46 PM ]
要相信自己!!!
我就勁正,食飯前果堂宣佈下午唔駛番,於是就番左屋企喇
.
Originally posted by 155220 at 2006-6-2 04:49 PM:( ]) ?8 B% }2 P/ m3 P9 T
我就勁正,食飯前果堂宣佈下午唔駛番,於是就番左屋企喇
& V6 o% A0 j! ]6 F. m' ~. S

& Z9 `- h/ N( d就係囉~間間都有得放我地就冇-3-"4 q4 E; b# r" J8 M# k. a# a
有點兒不公平=0="
我都無得放....; W  n! A# d2 d4 N+ d5 l' V
因為我依家係夏令@@
今日下晝本身係畢業表演... t9 ?8 y9 g' M  \. ^% }  ~
紅雨搞到要改期..
Originally posted by makin at 2006-6-2 04:28 PM:
6 d! g% H6 `4 o" G今日紅雨我諗個個都知..大約十一點果...
: ?* C" Y& X, r: f* o
) H! X) @7 x+ s6 W- ]
bro,5 e. w3 I' L; |. s# N3 W. {7 o2 {

" h' K) p( u/ f: _你係咪皇仁舊生會 ?
^^我要番工,連有黃雨都唔知
Originally posted by makin at 2006-6-2 17:55:
! f8 h  V# R; O+ H$ @8 E2 u# C, y; \" L. `  i, U- M8 z: D5 k
+ ^: j4 \1 K! N8 Y3 w7 s+ N
就係囉~間間都有得放我地就冇-3-"
! p1 C  [2 z: U7 ~/ Z4 K6 }有點兒不公平=0="
0 ?; Z3 l6 D# J* x2 y. \0 ]* v6 k( C9 x' V5 G& x
算啦,三堂姐
.
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-2 07:00 PM:" a$ C  O( R( {" P; m; S
^^我要番工,連有黃雨都唔知
/ g+ }3 |! ], o+ @( Q% c6 O: C
: V1 H/ t- m. n( j% A; Q: _
我都要返工, 明知紅雨都冇得走
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 紅雨事件~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。