<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 紅雨事件~
返回列表 回復 發帖

紅雨事件~

今日紅雨我諗個個都知..大約十一點果陣我地學校宣佈啦..
" `% I  ~2 Z( J: H0 g5 N話紅雨下午校唔洗返..上午校走得..我中學就唔得!!& p. x, n* A* Y$ K
就算返屋企定出去食都要返去學校上最後兩堂~!!
! t$ m& x$ S6 R( W搞到全校爆粗>x<..我LUNCH見到燕京..打電話問朋友~5 W. P$ p1 e4 e1 i/ h3 @- O7 D1 ^
佢地個個都唔洗返..葵青差唔多得我一間唔洗返><
. G" b' t9 h/ Z* n  Y7 d超唔fair啵..仲話咩比起d紅雨仲要工作既人好得多~因為有得係室內..5 ]) X% O! @) [. W, {! _; b
我覺得好強詞奪理~!!你地學校有冇得放啊?或姐會唔會唔洗返工?
返學我就唔知了....
& h8 P+ B- Y7 a( T0 R不過我覺得下午校唔洗返就正常既- U8 [# X5 r1 r4 Z0 Y( ^
紅黑雨應該係留係安全既地方, 直到情況好轉~2 e% |( x: l1 N) Q4 x4 @2 W( t
- V3 T* [& u! @$ {) u
and 返工個個都返 9:00am, 成 11:00 成掛, 都返哂工冇得放架啦~~~
0 M' P) w+ `2 J; @7 q4 V6 S下面係天文台的定義, 但都要睇返僱主同僱員既協議係點8 g- P5 V* z) s3 p8 h# u0 T
http://www.hko.gov.hk/wservice/warning/rainstoc.htm#red
; s$ s4 T8 t3 _6 T4 \7 {  ^2 V  K( x# y* g% ?7 u6 ?& P
[ Last edited by gaye on 2006-6-2 at 04:46 PM ]
要相信自己!!!
我就勁正,食飯前果堂宣佈下午唔駛番,於是就番左屋企喇
.
Originally posted by 155220 at 2006-6-2 04:49 PM:. X; l" g9 c% ~
我就勁正,食飯前果堂宣佈下午唔駛番,於是就番左屋企喇
8 Q  C. z8 X- I$ f/ f2 L
6 P! o1 s, U2 k& k8 c" I就係囉~間間都有得放我地就冇-3-"
9 ^! J" a& g! j5 J4 r. P有點兒不公平=0="
我都無得放....6 i% W% D% n! x: m. d  @; t4 p
因為我依家係夏令@@
今日下晝本身係畢業表演..1 O  Y" v4 x: Q. F6 J7 ^" @4 t
紅雨搞到要改期..
Originally posted by makin at 2006-6-2 04:28 PM:
. b& u7 x4 K. e# m9 l今日紅雨我諗個個都知..大約十一點果...
% z$ ?* f; O6 C: Y2 l3 o' |' a- V, j7 j, y$ T* J
bro,. G( K- j9 i7 y
. M3 J9 @/ c3 `3 e9 e2 y, G% F
你係咪皇仁舊生會 ?
^^我要番工,連有黃雨都唔知
Originally posted by makin at 2006-6-2 17:55:
" o0 {9 w$ G& B6 H3 O4 i
1 L1 d; j1 d/ e& _6 K$ J; b" n
就係囉~間間都有得放我地就冇-3-"
7 \: {2 z* b: A/ V) _有點兒不公平=0="
9 e  X1 a3 K2 ]# |4 V# }6 B' I+ ^* v) U% m6 D' t
算啦,三堂姐
.
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-2 07:00 PM:
- U* O( D9 n. o^^我要番工,連有黃雨都唔知
9 V8 O( H8 H4 ?& ~6 f
! ^) V* q) X9 e. o我都要返工, 明知紅雨都冇得走
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 紅雨事件~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。