<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]
返回列表 回復 發帖

[生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

大家有無玩豹虎。跳珠科蜘蛛。
" P6 k  B5 x9 O9 h
4 q: V7 \# D0 S0 H, q: z% c知不知怎分公乸。如果都是年幼蜘蛛,即是太細隻,就很難分別。但只要成體,雌雄就會長出其特徵。- s$ }5 F* {" h  x* p. U8 l
蜘蛛乸因為〔虫敖 肢 -- feng)儲卵子,所以左敖肢未端程球狀。
" \+ k# A4 a# b4 J: O7 j4 f反之雄性無球狀未端,整條敖肢程條狀。
: {! j) x  W9 i7 k( T8 L; @) Y7 B% t
* o8 g2 O% E% s+ ^6 p2 \6 e9 G[ Last edited by 月月鳥 on 2005-6-28 at 10:42 PM ]

splider     001.jpg

splider 001.jpg (81.8 KB)
480 x 576 PIXEL下載

splider     002.jpg

splider 002.jpg (79.6 KB)

splider     003.jpg

splider 003.jpg (79.9 KB)

nil
哦...我明la, 咁分...
) o1 [) Z0 \0 m不過...無玩好耐lu... 有時行過見到咪攪下佢個竇lor...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
真係好耐冇玩喇.....5 S& U; t  X4 d; ]/ Y5 H% j3 m0 _
仲記得最勁應該係皇上皇@@"
Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-27 11:53 PM:, Y7 n) F, X2 }& F4 I6 ^
真係好耐冇玩喇.....6 N0 \. ~: h- Z2 U# b: x
仲記得最勁應該係皇上皇@@"
8 C1 t) w, N- b2 y4 H) Y$ j
~_~ 從未見過...
% p3 d% l1 L1 H4 k: i. z3 h3 ^傳說係金色... 但未有人見過...
Originally posted by JCer at 2005-6-27 23:56:% ~  O* K+ z# y- U* H9 T6 t: }
* R3 G- ~( K3 b8 M* Z
~_~ 從未見過...8 k" j* x  Y: O5 ~$ i" N* m0 T1 A
傳說係金色... 但未有人見過...
: g9 E& k7 s6 d  U: ^% r只係d腳係有d金間,唔係金色嫁
以前最勁都係得一隻(老督)
/ Q" k  k+ b5 Y8 O; c9 G6 c! S( j多數潛到(金花仔)
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-28 12:53 PM:
# X9 ], c5 I. l8 L  M以前最勁都係得一隻(老督), l2 N6 v0 E) h( r" M" r% a
多數潛到(金花仔)
5 Y! s: d; j% g- O- l
嘩!成班都係死老鬼!包括我!
. z; M; p+ x+ \! m" B3 J: X都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:' ?6 |0 t! u1 f9 M; F

2 f: r7 l2 R/ C% G: @; d嘩!成班都係死老鬼!包括我!
4 q2 y. u8 T% }/ j6 j都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
( a7 i& @5 a3 p( J4 n5 n& R6 q唔知邊度有得捉呢?
斯文靚仔,謙躬有禮,熱心助人篤版主
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:
3 h+ ?9 Y0 Q# }0 S# D5 p
8 S9 h# _% y' V  H" A嘩!成班都係死老鬼!包括我!
( Y4 d2 `3 \. B6 o( g5 ]都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
0 ?7 ^( F, ~) {3 g% {
我地係放學去捉ka wo....~_~+ h7 Q1 N5 [: Y4 W
我成日都捉唔多... 要人比D我
Originally posted by JCer at 2005-6-28 04:00 PM:4 K! x+ K4 T: c; Z' u% S4 S. H# F& z( s
0 j  d3 j, r8 u# e
我地係放學去捉ka wo....~_~- `/ g1 k8 n. ?- C' ~
我成日都捉唔多... 要人比D我
2 b4 p3 k$ g$ C# P依家重有人玩架?我玩果陣都廿年前囉!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。