<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]
返回列表 回復 發帖

[生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

大家有無玩豹虎。跳珠科蜘蛛。: _  g4 z4 J/ X" F  [8 w- ^8 h
1 w. S7 R  M) P" ]
知不知怎分公乸。如果都是年幼蜘蛛,即是太細隻,就很難分別。但只要成體,雌雄就會長出其特徵。
; B1 {+ J& Q4 }7 D0 w  M蜘蛛乸因為〔虫敖 肢 -- feng)儲卵子,所以左敖肢未端程球狀。
  Q5 s) M/ O7 N1 N  C# g反之雄性無球狀未端,整條敖肢程條狀。
& f! u( H$ P! d
. S- H- R: l/ u# V4 d! T" C4 o[ Last edited by 月月鳥 on 2005-6-28 at 10:42 PM ]

splider     001.jpg

splider 001.jpg (81.8 KB)
480 x 576 PIXEL下載

splider     002.jpg

splider 002.jpg (79.6 KB)

splider     003.jpg

splider 003.jpg (79.9 KB)

nil
哦...我明la, 咁分...
0 U# s$ j: ^" e4 M1 Y" r. D不過...無玩好耐lu... 有時行過見到咪攪下佢個竇lor...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
真係好耐冇玩喇.....
. f% [* N+ |$ N! E, `! w; K. \1 B2 P仲記得最勁應該係皇上皇@@"
Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-27 11:53 PM:4 ^2 ~! z! Z1 B) m5 l2 N
真係好耐冇玩喇.....
  L3 W* O9 @5 T) x$ `3 k9 s+ }仲記得最勁應該係皇上皇@@"
4 K& x: K7 m( o% u2 z+ H0 A
~_~ 從未見過...$ [) r9 G, s3 Y7 n: f5 r5 L3 A
傳說係金色... 但未有人見過...
Originally posted by JCer at 2005-6-27 23:56:
7 p5 D+ N& t! r7 A* d) k
+ ^% j9 `: I6 `! @" ?6 p. h~_~ 從未見過...1 l# j% e4 D) A$ `
傳說係金色... 但未有人見過...
/ W! ?" E$ I+ U
只係d腳係有d金間,唔係金色嫁
以前最勁都係得一隻(老督)
; X3 k0 B" R7 P& H1 l9 ?& o8 ^多數潛到(金花仔)
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-28 12:53 PM:, b2 U) ~  n' Y
以前最勁都係得一隻(老督); s1 l: B0 l" ~( N' ^+ \; f
多數潛到(金花仔)
+ p. v$ s" b" k8 s& C4 s% z
嘩!成班都係死老鬼!包括我!6 A1 m' ^$ C9 H! A$ {# k
都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:; y" ^1 I; Z/ D6 k7 x5 ~9 p
/ y+ d5 R$ r5 ]5 [, S4 C
嘩!成班都係死老鬼!包括我!
4 d. G. x% S. y) ]) U. r3 B% [都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
* o1 T; E  e  l, S! d7 b唔知邊度有得捉呢?
斯文靚仔,謙躬有禮,熱心助人篤版主
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:
9 c5 L- [2 q; b) P2 y2 O
2 P; P& ]) l9 m7 d* [9 P嘩!成班都係死老鬼!包括我!
1 i! Y3 p2 ~+ h) M6 [都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
+ b& W5 r& b$ f5 p- R  c; q# w我地係放學去捉ka wo....~_~' f  `! a* l3 {  r5 s; K/ F0 `
我成日都捉唔多... 要人比D我
Originally posted by JCer at 2005-6-28 04:00 PM:
% Q5 r1 s" t/ A& s7 J2 R4 z
; F" x' s+ L- f, X5 m9 I% A我地係放學去捉ka wo....~_~6 K0 X0 g8 m! n, q: R" O1 B
我成日都捉唔多... 要人比D我
4 T' N; `* d  Z, l  n" P9 }
依家重有人玩架?我玩果陣都廿年前囉!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。