<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!
! g- p; ]2 B! m8 I6 g$ Malan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
6 I: i6 x9 o: m2 I& }係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
) x( `0 y: B2 w  a1 G所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,* \$ }$ D6 L$ Q0 l
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!3 P+ [/ Q! B* Z
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
5 k& `3 X4 T8 N3 o) k6 T" D

# \  \) R* n# {8 E* D% f; v( y- j我睇法係:2 J3 R% B& B# X0 [" v
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),- U6 H3 S# N( M( U
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,1 M2 A- n( g% m% o
請舉例說明之
) Y0 k, A' G" e6 n9 N' a

4 r8 A& G$ q+ A1 ]# o我睇法係:0 z; U) D5 H$ J+ W0 s
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),) B. ?# G+ O8 r/ p9 U1 s' F4 {
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
3 w- d9 T# c5 k& Z4 c但請舉例說明之 ...  t8 ]4 e, N8 O8 ^
infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
$ h( E' t. p- @( c
我咪問你點解釋賓妹羅 ...+ w% Y8 D& E- s8 M5 ?# D5 H! w
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???- k: j4 u$ H# T5 @* B8 k
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
, }0 u( p" V! z, \8 F$ A* B+ I: }) n, L) j! f9 u6 x$ {0 M( H
& b1 H6 H  V" B7 n係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
5 J- f* M6 U8 C: s迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
' h3 W4 ]7 c" k$ l, }, W

- X; l6 O: d' |  @$ R: N: R黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
3 x% j8 `! j% z% M3 i基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)* U) V0 m6 \, t7 ?7 l( W* Q& A; @
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
4 b7 I; F, u* i我咪問你點解釋賓妹羅 ...# j7 O8 i, t. R$ U: e! [/ x
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???7 q3 {$ Q3 l( k* |. X6 D5 K! F
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???( C1 g! Z9 W9 _# E! A
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
8 e- `: Q' ^1 Z# ^1 @+ m  o) `7 i& u4 a7 B9 c
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
" U+ W. {+ U# i$ V$ w/ ]根據蕭若元《演化心理學》所說,: H1 V4 v  O7 m
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,/ |; |1 ^* P6 B3 Z) `: c* C6 r
當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
! e" ~( m7 C4 A0 D1 ~3 U
7 X9 X0 Z8 q5 L3 W: j. P  C5 p就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)! L6 M( V( s6 c5 ^5 Z; q8 z3 C3 U) M
根據蕭若元《演化心理學》所說,& ?( k$ P. o0 i; o/ d/ a7 z
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,5 s# q$ }/ n, H0 R7 @
當然,這個理論, ..." B4 I' g& L! H5 C+ d4 Y
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
1 I4 a$ n  C) A' c/ Z
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
  d7 @0 h8 c2 z2 v又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~* `# i) u* E3 i
' z1 t2 T: {, s; n3 `: A7 W
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
1 M' [5 q1 V% A* d0 b係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...
% u9 R6 |! L0 V- M: |# }2 ?(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
0 v' R# H/ M3 C" s6 k1 z; k
6 J  D) A2 [/ d* T# p; N
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,* w6 H1 z0 A4 D
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)3 B3 b# H/ f- b& Y: ~' j, Z$ t
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
- D4 m2 g# p% i" S2 B' ainfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
' A  f+ ?7 u, I, W/ \) Y
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
9 Y6 e/ M; v' e' ]同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
$ @( P7 L+ ~7 ^$ h7 v; f% R: b成積會比較低~~
4 I* E  o7 |9 x, l, s! N+ v9 v8 i! f4 k1 h' n% ]( a. m. Z4 m$ O* I
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
# Z9 G- T! S: Q& Y- h否則會壞腦~~
8 i. R5 x2 a' x9 Z5 P  p我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , 7 |. W' o- i& C$ ^- K  J4 H% T/ F
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
6 E* A  v' i0 Z0 C* q# }7 _' t迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
- O$ T: j$ `0 N/ I; [

3 K& W, l. W0 Y* q! M4 i5 V4 b5 Y! a, ?& H+ @4 v, H
你有語病!都唔知你講乜Q 9 s9 L" z' W7 o/ E7 d) e* |

- i  [+ U4 t! H$ ~  P  z) _/ S6 j+ F  I. ]! m
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 + K- b/ @+ M4 \( M  R  Z. D
* h& b! C; v. P! T2 v7 E9 Z

0 Z; T8 \' t0 `7 y" h: P
" D) e3 n( j! W- i- Q6 Z另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
3 E: r7 w  ?+ T' |& Q7 r- q講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
: [; B; ?  e; b$ k" T
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
8 ?7 H8 X; q; _# m否則會壞腦~1 w: y& B7 P; B% _- l  G* t+ ?9 u% f
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
/ s; o% [2 @* [  D, Z  h( r- V& D8 c$ W/ T! W: l1 L
p.s.乜野叫忍下?
1 ^  @( {. R# Q8 i4 S
( x  t, y& m5 W# K6 w: d壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,+ i0 U7 y2 C, G$ o
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
2 r$ b4 b2 Q/ l& L+ \) E
* D% r6 A# m" ]$ Y
. P' A, P' E' g2 ]你有語病!都唔知你講乜Q
3 K* S; R3 u$ f( I* U; W6 K) L: T0 A; G7 r2 [
8zsXMQlUlMQ
2 L* ^1 e" v6 W( K+ b/ n我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 1 ?: h( ~% ?& \2 V, d* z1 u% T

/ I+ h/ z! `5 V
0 X. [- _. B, |3 Q
5 Z8 `0 n; C7 c( o8 x2 @另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,1 B$ J7 n5 e; C  T, W$ D
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...
  r8 }9 n% |; f$ kinfjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
) w1 L( F- m( x, y% h唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
3 l6 U+ t" p, W  U5 b定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。