<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!
返回列表 回復 發帖
暈。。。冇人性的
落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........
( F! p) m& Y% d偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:28:
+ }( z- g2 Y: I落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........- A& Z/ M. Z8 l0 T1 P
偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
5 L' \; D$ l" M3 K
5 M' E* N1 E* L7 h" F2 }- u4 Y. p
有,呢d人死後必下地獄
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:41 AM:
& h' {4 E0 D3 u/ P+ g8 c) I5 Z* ?  w" G. O) @. K' x! O+ m0 P3 V
# i8 J( I) e0 F% n/ \
有,呢d人死後必下地獄
" X9 T6 O4 _# n/ l$ k
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:47:
# I. [, a3 U( `: }# E' j$ [7 N0 |5 c# H1 j8 x  C
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
- {! V4 L$ Z- S  r' |( o

f# z9 p9 ~9 M- O6 l  ?+ J1 B係,落後地區做衰野就衰到出面!" _1 L1 ]/ S1 V9 R% |
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:50 AM:6 K' t: v1 U4 L' @! o

% E  d) l+ S( v2 r
+ u6 R2 E8 m$ _" {: g9 p係,落後地區做衰野就衰到出面!8 a! m. [7 h$ ~! \: M! ?
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
$ q1 M& [6 x" Y" |$ `# {, N
人性醜惡!: @0 A2 B! T- t) W" Z6 X
但居於文明社會的我當然認為偷麵包罪不致死!9 Y; d" r2 @) X# A1 l( i% e
但居於落後地區的可能會認為合情合理.............
偷左麵包就斷手( [# T5 {0 x- S& A  g# T
咁偷左情就斷.............! Z2 Y: k3 @- q) l7 q
本人覺得e種既懲罰係錯誤. |7 Z( Q+ w' u& c" v+ Q
但可惜e個世界唔係我
4 f! k% V* w0 W+ l世界上一定有好多不平事$ X/ U) ~2 J  Q6 {1 N" P: h
但回想一下) G5 V2 ~% C/ C* ^
這是不是事情既全部呢???
好變態
落場後只許盡力去跑
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-11-15 04:21 PM:
% A: k8 G# e3 B( [無人叫個細路偷野0 c" w, ?% u; |) ?
細時偷針大時偷金
4 U) R$ e  l  x0 k& w6 ~( W4 v

$ w& Y7 u! u/ v& A! C! K5 n你係咪咁都講得出口呀,細路仔無屋企人照顧,有頭髮無人想做喇哩,
% o! W% @+ M) {8 g6 W小朋友無錢又肚餓,唔偷野食唔通等你過巴西請佢食飯呀,人地國家無香港既綜綬福利,
# E; p2 x, \  I貧窮國家餓死街頭幾多人你知道嘛.....你試諗下,我地唔食夜晚餐飯o個晚個肚都餓到爆啦,0 p" |7 r; u' Q" f
餓死..差唔多講緊係幾個星期無野到肚而死,小朋友唔想監生餓死先偷野食o者,我唔係認同佢偷野食呢種行為,我只係覺得佢已經無得揀,係咪咁都要比人"碌手"呀...
1 Z  ?, i, T7 h; I  C  {# T你咁都up得出,因住第時報應糸妳屋企人身上....
HKHK
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。