<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [查詢] 張床有d血, 應該用咩洗?[已解決一半]
返回列表 回復 發帖

[查詢] 張床有d血, 應該用咩洗?[已解決一半]

=.=..唔小心流左D血出黎.. 我想盡快搞掂.. 唔想比老母見到 有咩方法& R& L0 V$ z' ^" ^3 S0 R
, W! X9 e. t$ @3 X7 ~5 Y
[ Last edited by xthmkn on 2005-6-4 at 03:03 PM ]
水流咪甩囉
用墨水蓋上
, q4 b+ j% ~, F然後俾阿媽洗
Originally posted by xthmkn at 2005-6-4 02:37 PM:. ?; I1 P$ ~5 [/ ^
=.=..唔小心流左D血出黎.. 我想盡快搞掂.. 唔想比老母見到 有咩方法
3 ~4 {7 t- g, M3 F; \' u% y7 o
. G, s$ Q8 C5 B  e* G3 [7 D' v如果唔係好耐嘅血漬 - " {0 o2 a. O5 |% R  h! p0 k  t, v
+ |3 J! @, U3 k$ K5 Z- i2 X
用凍鹽水洗, 0.6 M - 大約每公升用 35 克鹽
" I% H6 G& Z/ o1 q$ w$ l2 M# Z: v. {$ \% C& h" J' n
鹽会將血嘅 hemoglobin 溶於水中$ _3 L0 N& O1 p3 O% Z2 H

; [. K4 Q6 N% [4 s8 @千祈唔好用熱水, 熱水会 denature d hemoglobin, 咁就神仙都救唔翻架喇 (除咗漂水)
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
終於有個專業意見出黎/ [) u  f4 k  \" T5 C% u! e" z
已解決
張床肉都有少少血  咁點算 有冇分法係 可以"抹"走佢
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:42 PM:- v7 c1 D4 P! e) O5 j2 u
用墨水蓋上
& Q1 [# o, }+ [& T然後俾阿媽洗
* z* Z, j# I) V5 M# N$ t  V真係好好笑 -.-..
Originally posted by xthmkn at 2005-6-4 14:52:6 t9 ^# F$ @0 y2 c" f7 v
  W* P9 k6 x& _
真係好好笑 -.-..
6 j+ m" L+ ^8 w. }% p" u
: y$ b, ?2 ?" T
呢個係殺人後處理既方法
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:49 PM:: ~3 H9 }6 b4 _$ {3 k9 b; p
終於有個專業意見出黎7 K( ]  J6 ~; v' K' S; K
已解決
. v9 u* W& l1 w- _4 m  d  d/ q" T1 Q3 V
講清楚少少, 浸於鹽水 (用 35 g 鹽 溶於 一公升凍水嘅比例.... 70 g 兩公升.... 105 g 三公升....如此類推), 起碼半個鍾, 再用先衫擦擦
5 G, m) M. J+ `' s' f* F  ~( O8 H
7 _$ [  y0 f/ I6 i; r) `我就未試過, 理論上應該 ok
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
其實個血既面積唔係好大 但一睇就知有血: }9 p1 {. S: O
' |' Z: c8 p* m7 m6 W  Q
一定要浸水?: g0 i- a7 _1 U6 J6 b

, e) W9 X+ K3 i/ Z6 F有冇D野係可以噴落去之後卒下就冇?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [查詢] 張床有d血, 應該用咩洗?[已解決一半]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。