<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » "搖控"閂電視,咁電視機......[月+]
返回列表 回復 發帖

"搖控"閂電視,咁電視機......[月+]

我想問用"搖控"閂電視,咁電視機會亮紅燈,咁樣由朝早到夜晚,臨訓先閂係電視機上嘅總制,個電視機會唔會爆炸????
! F' n! Q+ D: r2 G$ u1 b- a) B5 d我呀爸頭先用粗口鬧我點解咁懶唔去閂電視,要用"搖控",如果用"搖控"閂電視,個電視機會爆炸......我諗:咁唔係設計呢個制黎做咩?????3 ^3 R" h# M( S* w, \& {8 W2 F
- y5 U" R3 Z: v) S
你地會唔會係咁用"搖控"閂電視????
9 @6 L! a* b* G& R' ]0 k: Z0 J/ S8 q+ N  R" N' o8 i
[ Last edited by 月月鳥 on 2005-8-2 at 01:35 PM ]
訓教同出街最好唔好用遙控閂,因為近期有d人都係用遙控閂電視,因過熱而令到電視機爆炸,8 C9 ]# u/ {7 t, I
我諗佢設計比你係方便d人閂一陣開一陣果d,唔係比你長期咁用,
; U( E3 ]3 I% u) X5 ]* u& b我屋企由細到大都唔用遙控閂既~
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-7-27 06:50 PM:9 z8 J9 B# D+ O+ p& d. K  Y2 G- ?  [* W
我屋企由細到大都唔用遙控閂既~...
& f, g8 w4 R+ W, [! H' i0 Y) t
- f9 X% R; G8 k: _2 Z1 I8 s
' x8 D: M5 G: f$ q2 @! U
我訓覺同出街都一定switch off啦& X& m0 _- u% t& T! u8 G. e, R
因為摼電嘛
無錯! 搖控只係關掉電視但仍直著電源,只有關掉電視上的總掣才能令電源也截掉。以前係有過意外係因為人無熄電視總掣而令電線短路引起火警。
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by neitly at 2005-7-27 06:46 PM:4 R% Z' X4 d  V+ K
我想問用"搖控"閂電視,咁電...
. s! a! @2 y& A; U
之前容祖兒屋咪係咁火足囉
下...我home個電視機 係24小時長著紅燈架wo
1 g' c5 @' g1 x4 Y2 M開 / 關 得一個制  , 搖控都係
6 E- P8 V' Q0 q0 }, |: C5 f5 w都用左好多年...可能設計上唔同
3 S+ X/ C9 K+ [1 L, Smy電視冇 "電視總掣"
/ W- t1 O6 L5 l! U好似而家咁..個紅燈都著緊~but部電視機唔熱架~ , B( h4 ^" m. A, A* w3 E
咁係咪冇事?! @0@ (都用左咁多年..我諗我問黎都多餘..-0-)
要 check 吓你部咩電視.
" s: \1 R9 G4 B' J
5 F. g7 l4 i. }( g; M9 s有d大陸牌子 standby 都要用成百火電, 開得太耐係會爆的.$ ]* ]4 o, v1 F# _* u, p5 Y
, m; W6 V; x1 u
如果超過 12小時, 熄咗會安全d.
Originally posted by Miz at 2005-7-27 09:59 PM:
& K$ _1 ?5 }  P& d% \+ V下...我home個電視機 係24小時長著紅...
% i9 ~& A  ^% b* P可能浪費咗好多電了
Originally posted by d228216 at 2005-7-27 10:39 PM:
9 [3 i4 d6 ?8 R* e7 k要 check 吓你部咩電視.0 P# O7 W- Z5 I. g4 a, z% D

) B. U! Y; z- r8 i5 Z$ y3 d有d大陸牌子 standby 都要用成百火電, 開得太耐係會爆的.
  o% t# o  E- u; I% G+ A  d' g, l  C+ H9 P$ l
如果超過 12小時, 熄咗會安全d.
& K+ R2 k# h4 v( v7 m大陸果d開住都驚啦= ="
摺吧啦
Originally posted by d228216 at 2005-7-27 10:40 PM:
# h) k7 z8 }$ J- a+ _4 q& C4 I
- v$ }: f. _" T1 J) j; t可能浪費咗好多電了
8 e9 P3 f  k6 s
' m  u& _$ }6 p6 \5 J! ?
唔係ma @@"  
( E1 {; y- a) q6 I9 n/ t( q' j9 T咁咪下下要蚊插蘇...-0- 仲要係兩頭添(好多年前既..)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » "搖控"閂電視,咁電視機......[月+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。