<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 詹瑞文好笑咩? 點解我唔覺?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 約望保祿 at 2006-5-27 02:11 AM:
8 n& A4 I: A* s2 W6 [% _5 Q我覺得佢同張衛健差唔多,以為自己好...
/ w7 i+ B: B: L; M! s5 k
contradiction?
, u" V) f( @( _9 N- _6 Y) w被觀眾放棄左又點會有人買飛
膠少陣當幫忙
我認為香港有史以來四大諧星是:# T$ G! c- @1 |
梁醒波, 許冠文, 周星馳, 詹瑞文。, {) K; B# H( V/ [  r5 N+ n% ?$ g4 K
尤其詹Sir在"買兇拍人"、"絕世好賓"、"墨斗先生"三劇中的幾場Solo簡直令人笑爆肚皮。* d  G2 D# P) m! p9 T5 ?7 T
如果有人鍾情"屎尿屁"的所謂喜劇, 詹瑞文的確不是一個好的選擇......
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-27 06:49 PM:& C5 _# r4 J  f% g5 x/ [
我認為香港有史以來四大諧星是:
; J% B! b- A8 d1 u梁醒...
9 Z4 T2 X- m, P) e( @( v詹瑞文都唔係成日講屎尿屁je,星爺多好多
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-27 19:25:
; Z& N/ E( [% C8 j: x7 h3 H. q3 u8 K2 ~: d$ D: C
詹瑞文都唔係成日講屎尿屁je,星爺多好多
8 s, P- O( o, l" l' O$ m詹瑞文的確不是一個好的選擇......
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-27 07:26 PM:9 \1 ]; u- ?- a# i& h- q6 p6 {

1 j) Z3 [8 m; g- s3 A, f: q- D詹瑞文的確不是一個好的選擇......
0 s6 z# ~1 m2 L% u8 A  K
睇漏眼~~ 唔好意思
其實係唔係你唔識欣賞人地既長處呢?
  M0 K" c2 d2 n# a關淑儀、林憶蓮都係唱得之人,你試下走搵全香港睇下有邊個唱到佢地個水準?
& p8 O# L( R1 L/ w8 a- l. R梅艷芳,一個人無實力你詁可唔可以一個月內係紅館開二十八場show?
1 i$ t1 S7 f$ b8 w6 y! A" |0 L; x張國榮,你睇下佢d追悼會有內來自亞洲各地既fans,若果佢無實力點可以死後仲有一班fans好忠心咁懷念佢
' A& \% p! n! \* w8 X- _2 Z我講嘜都用,不如你試下錄一首歌係由  蘇永康  唱 同你自己比較,then再俾人聽下你唱,叫佢地俾d commet 咁就取客觀啦~^^
Originally posted by goshgod at 2006-5-28 00:16:& |/ L& \, |! n" G
其實係唔係你唔識欣賞人地既長處呢?
8 u" c( }# |. s3 B: J' L...
3 \* h* ?* n4 s+ KGood point!!!
8 ^% d7 G8 y- t( h  [
Originally posted by goshgod at 2006-5-28 12:16 AM:
; y! x/ k0 R9 B. E/ U2 W其實係唔係你唔識欣賞人地既長處呢?& F; Z) e9 j; S! U! D9 u9 F2 s
...
6 y+ U9 T8 i' D
1 J! ^2 ]* c4 f9 ^9 y# R% P6 t
哈哈,死拗系冇用嘎,系市場向呢批人投左否定票,如果唔系,佢地就唔會沉,如果真系多人鍾意佢地,點會沉? 沉就說明一個問題,就系過氣。0 y6 H- D, |/ d" Z% ^" s

; N9 r7 e# A+ m& ~; [% F( p葉婧文時代,梅艷芳當年系因為D唱片唔賣得,埋怨香港歌迷唔識聽歌,先至心灰意冷停產退出樂壇。正如梅艷芳的親朋戚友所講,佢真系單純,俾D朋友慫恿佢復出,D媒體又死煲爛煲,佢又真系以為自己掂,點知復出後買佢唱片嘅寥寥可數,跟住冇唱片公司再夠膽幫佢出唱片,直頭系俾媒體同D朋友玩死。
0 E) O( t) p! O- Y' C
5 Y6 n' _; d8 ~( m- y% S張國榮一樣,姣婆守唔到寡,虛榮心太重,同埋過份自戀,又系俾d不負責任的一味講好話的朋友慫恿佢復出,點知又系對市場大失望,原來D歌迷得個講字,唔系用錢來支持自己。8 z# X' L# R, f: D

. k; P2 D8 M8 m" N6 M仲有阿慧嫻,佢就比較老實,對市場的失望講到出口,發悔氣話冇人買佢唱片,得把口話支持冇咩用。仲有一個葉婧文,又系復出失敗。關淑儀都系同樣命運。$ \+ b. D/ W- s2 ?3 d" U
, n( k0 A2 i4 ?
[ Last edited by 約望保祿 on 2006-5-28 at 04:25 AM ]
其實好多初出道時的確好正,但多數後勁不計.例如 x達明, 社文x7 u, Q; G+ G1 s! V# s' N  r/ S
有時新鮮感過後, 如計續食老本, 唔會cum紅.
5 S  o: g$ Y& [9 ?7 ~: Y3 L4 g我初初都覺得詹瑞文好正,對佢好有期望, 但近作愈來愈差, 老實說, 我相信佢唔會紅得好耐.) s, h, H$ ?, y' `% c8 d! k
Stephen Chow 真係香港一個喜劇天才/大師
冷笑話實在笑唔出
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 詹瑞文好笑咩? 點解我唔覺?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。