<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 希望各位唔好再係銀行臨關門前開戶口 / 攪其他麻煩野
返回列表 回復 發帖
估唔到有人竟然講埋d咁既野; [* ]3 R0 B* `6 l0 e
只可以送你一句劉華既名言:今時今日咁既服務態度係唔夠ga
; I5 C+ ]' z* ^; Y; Y/ `1 Y0 z$ }專業d啦
just try your best% D' J0 `. j) O2 @: [; W1 D
it cannot be controlled
thanks to u these ppl, the quality of service is that bad nowadays# Z/ P. P/ u0 V
e.g. if ya service hour is 9-5, it's still reasonable for the customers entering even at 5:00pm. Otherwise, change ya service hour to be 4:30 if you dont like ppl coming in between 4:30-5:00
5 \; p2 H+ \* u- o$ z& Bu think u r working in a restaurant?
# j! u2 M* y9 W* V$ d- fmake a last call that you cant make any request after the last call until the operation hours end* q- \0 P. k; R& z3 A, X
if you don't like to serve people, u shouldn't enter into a service industry at the first place, its not called banking industry, rather, it is called a banking service industry man7 L% p% o2 N+ H7 E. s! b
u know how many people haven't complaint a thing when they r in situations worse than u?
. d( e' Y. C, ~% d: Vthis is called professionalism man
5 Q" _( U1 x0 A; C2 V% c, C* }also, do u know how many of us cant even able to make it coming to the bank at the last minute6 l# i2 Y9 W9 K2 Z- H
u guys off earlier than many of the ppl, everyone is having long OT hours like shit3 R4 n4 R9 a! K2 C7 U( `  i
then who should we complaint to? the economy? the government? the society? the god?
我曾經在幾年前的一個星期五的下午4:59.衝入某區浙江第一銀行
; s" A4 z8 W) \3 @0 ?當時銀行的電閘正慢慢落下 , 至約4呎半高,; _  T7 v. d" C, g# s  J
本人一落taxi, 以破奧運紀錄的時速, 烏低身衝入 ,
0 d* @3 j5 g) s- a& {! i# `正在關門的肥婆女高層說:6 N7 _" k+ U. `% V3 u3 x4 V
"撞死你呀! 下次早d!"
$ y$ b% b- @) m; c9 [, n8 G* V* @, K
本人不由分說並帶著可以將一個微弱的風爐吹至熱騰騰的呼吸罵道:
7 f3 A2 S4 F, e( E; [5 t"痴線架你!如果趕到, 邊個唔想早!"
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
樓主試試拋開以自我為中心,4 _3 a# J+ Q, P+ C7 J6 g( Y) a) ]. F
以一個普通客戶身份去理解呢個case,可能有另一種新o既睇法 ' |* M  V3 G' ~# j2 q

; q# T: w3 X) {- v& c1 }  k能夠早收工,唔駛OT,個個都想呀

評分次數

今時今日, 你講得出呢句說話9 Q7 q2 w+ Q9 {) w2 W) a  }: Y' S
都真係幾唔敬業樂業
9 k3 b+ S8 {& m銀行番5day,長短周# p0 c, B* {$ k
ot就出左名, 只在乎多定少
- c4 [& |4 r2 e; _4 `- S9 l但點計都仲係一份好regular既工作$ a& s- t3 _$ C3 X
身在福中不知福都算
6 [9 Q7 R. u5 V. }. l. M  l  ?& A8 y
身為服務性行業既你都唔明白服務性行業最基本既正確心態同思想+ i4 }; p/ o" ~4 b' U. s5 [
我真係覺得in你o個個如果知你係咁既態度, 一開始就唔會請你3 `3 H% w0 v# h3 A8 ]7 i

. Q6 Q( n4 f7 I& B- m5 ?你依家就講到好似d人係特登o係你關門前黎搞d麻煩野令你地遲左收咁
. u9 A; W% n7 l9 d9 I/ Y) fok我可以話你知, 佢麻煩你時佢都係用番咁多時間囉, 唔會係無野搵野搞
" Z. t8 P: c8 ~+ q6 N何況你自己都可以諗下, 佢咁"玩"完你, 佢有咩so先
4 p6 Z7 W8 E& B; }8 l1 Z( N# U3 E9 N$ c
6 X* O- L) l3 p( t& Q8 Q- E我勸你都係反省下你自己既思想啦...真係好唔得..

評分次數

你估我地特登有咁晏得咁晏先去BANK???
我有個朋友都係做銀行
; t5 G' k! z0 s* {6 x& P佢都話辛苦.
  Z4 S7 J0 e7 [4 E, _我成班朋友同一想法..做地盤個d人咪仲慘, Q6 O7 b; P+ Z- h- q
銀行最少有冷氣先啦
- t/ B4 X$ g* ?' _( F7 o唔通妳揸地鐵叫人唔好坐..揸巴士叫人唔好上..做食肆叫人唔好食野咩
; L6 h% e3 r& d做好自己本份啦.ot最多5點左右仲想點
Totally agree honqshiu say, I work at construction site, working hour 8:00 - 18:00, no OT pay, 6 days works, even though SUNNY day and RAINY day, only 12 days labour holiday and sunday or typhoon day can rest, sometime also working at sunday. You work at bank is very lucky. You know
樓主你做邊間銀行呀,轉去HSBC啦
/ |8 _3 h( P, T% P% M3 b唔駛等全體搞掂,自己個櫃埋好數就走得架喇
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 希望各位唔好再係銀行臨關門前開戶口 / 攪其他麻煩野

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。