<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 香港腳問題 有經驗者入黎傾下 thz
返回列表 回復 發帖

香港腳問題 有經驗者入黎傾下 thz

最近我隻 腳子公 好痕
$ W. i* A+ E+ t# @, Y8 o痕到痛果種
( K2 c- ]$ U7 N2 `於是去睇醫生 佢話我有由真菌引致既香港腳
1 X, v  x( W2 Q) K6 g0 c+ g" q我上網睇 話香港腳好難斷尾
# Q7 T. M7 I1 K有冇師兄有成功既例子?: A$ w# |( B# i8 s3 E- i" d0 D, i7 q
依一刻我覺得自己好似有左絕症一樣
6 m. z+ k0 l! v* d( S. W& H& W好唔開心呀
你望住我像河看海 我望住你如何按奈
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

去睇吓中醫,有時係因為體內濕熱架咋~
咁你隻腳有冇時時都覺得好嗅??? $ @3 ]! Z( W( e, z
有....你就要勤洗腳(每晚),洗完腳香噴噴之後就用鹽水浸腳(要好溫的水),浸完仲要搽香港腳藥膏(浸到D水唔再係溫水為止)。咁就好快冇晒D香港腳。 0 ], @& K) F9 O& F
後....希望樓主快D康復!!! - _# w) `' ?/ ^5 I+ Q% n

! i, n, R4 r7 p- b7 I' n[ Last edited by DILLDILLDILL on 2008-3-16 at 11:31 PM ]
多謝各版主支持, 我會繼續努力Post好野.
Originally posted by DILLDILLDILL at 2008-3-16 11:30 PM:# g! a3 l6 G- @3 j  K0 p
咁你隻腳有冇時時都覺得好嗅??? ) k' T9 V/ ]- x) c7 a; e! a1 c
...
$ G+ b" a7 H0 B
臭就無咩...7 t9 C4 A' j* o9 l: r
不過係多汗( A' l5 ^( Q& O2 w6 a8 k3 Z
可能係我打波野返黎...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by cia1hk at 2008-3-16 11:10 PM:
7 `+ ]/ M( b/ h去睇吓中醫,有時係因為體內濕熱架咋~
' @+ y* x; Z8 N: g- _  X
睇左醫生話係香港腳..." _4 Z* o8 Q4 H8 \
佢唔會睇錯掛....
  f: H. i/ b" T同埋我隻腳趾夾有d 變型呀..9 c# x5 F4 f! a+ l: I
佢話係 真菌 搞到架
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by chong2002 at 2008-3-16 11:31 PM:# R4 q$ p- U- ^! o. T
" Z/ Z1 Y" D0 R8 S: D
臭就無咩...) T( o3 g, Y) E# T' L
不過係多汗
3 N( B& G5 n& S3 F2 ]+ @可能係我打波野返黎...
9 ?. X6 V. k( t$ }: y
+ N. ^" c$ o# U, w) l/ Y- G

5 @2 S1 T% @% {9 \2 w! f0 T+ |0 @  `% Y* m. G% \6 ^* s
盡量買D極度透氣的鞋來著(涼鞋最好),出汗咁就要多洗腳(每日幾次,因我都係咁做,一嗅就洗,一出汗都要洗,痕就更加唔駛講啦!洗...)
% q2 O' E$ k% z* B& a+ p5 M不妨買D止汗噴霧用吧!(For腳)
Originally posted by chong2002 at 2008-3-16 11:33 PM:! Y7 i) x0 D7 j; E3 ], m
+ N0 D; y* U/ [. Z& A; s; r
睇左醫生話係香港腳...
  Q6 e, P! Q  b% {" N7 ^佢唔會睇錯掛....
# o6 {/ O6 J8 _/ D8 n  P同埋我隻腳趾夾有d 變型呀.., X9 p2 Y: s9 o& J4 z6 U) _
佢話係 真菌 搞到架
& K4 u. \# f; o# k: r  u" A

+ C+ ?$ @1 v5 f: g/ h; h7 i( f' ?6 @- K$ S1 E, Y. D; T
用鹽水浸腳啦! 要放多D鹽,鹽殺菌架! 
Originally posted by DILLDILLDILL at 2008-3-16 11:36 PM:
1 F7 j2 V! p" j1 l" Z& o
+ H2 H: ]( F; U; |8 N/ N6 H# Q8 G4 z9 V. {- ?5 a# P) p3 ~3 s1 |

$ [9 R; s1 Q9 I9 c9 E1 |& m9 N- s, v0 ?* p, r/ K/ g' O
盡量買D極度透氣的鞋來著(...
) J, B6 l/ |1 _; X
但係每次出街都去到night 先返屋企% R5 [& c# Q0 }7 s
無得洗呀...
' y" I  R" ]8 T3 W* P4 s8 W. Y+ [  L* {
我諗真係要買對拖出街...重要就黎夏天...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by DILLDILLDILL at 2008-3-16 11:39 PM:
) B5 f8 m+ m* n  @2 X: H! Q, f% S' j5 G$ J, B

: T* `7 d0 r! s; d' |0 e
$ a; {1 [& \6 C- g0 v. G& d. C1 I用鹽水浸腳啦! 要放多D鹽,鹽殺菌架! 
" E% s$ p' k" o' z. N7 {
食鹽?* T0 v. H7 a% x. A
有冇話一日洗幾多次" o" x5 J, a, w. {
洗完洗唔洗查d 藥膏?
! F: u4 s: w# Y9 x2 _
0 Y2 z9 Z! y5 M. D其實我諗緊好唔好去買d 殺真菌既藥黎食...
' e3 W) W% O" O7 \但上網睇又話好傷身...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

真係好手尾長, 冬天己經係最唔痕, 夏天因為熱可能會刺激到隻腳仲更架痕~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 香港腳問題 有經驗者入黎傾下 thz

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。